Mistä rahaa – 15 suosituinta tapaa tehdä lisätuloja

nainen pitaa setelinippua

Kukapa ei haluaisi käyttöönsä enemmän rahaa. Tässä artikkelissa esittelemme tapoja tehdä lisää rahaa nopeasti ja helposti. Elämä ei ole pelkkää työntekoa ja sen takia olemme listanneet erityisesti sellaisia suosittuja tapoja tehdä lisätuloja, jotka ovat helppoja ja nopeita toteuttaa. Olemme lisänneet listaan myös tapoja jotka mahdollistavat passiivisia tuloja. Passiivisissa tulonlähteissä tarvitsee yleensä kuitenkin tehdä töitä ennen kuin tulot kasvavat. Lopulta kuitenkin tulot tulevat kuin itsestään ilman sen suurempaa työtä.

Olemme itse testanneet kaikki nämä tavat ja todenneet niiden toimivan. Huomasimme myös kokeilussamme, että kaikki nämä tavat tienata rahaa ei välttämättä sovi kaikille. Halutessasi lisätulonlähteen kannattaa testata kuitenkin useampaa eri vaihtoehtoa. Valitessasi itsellesi sopivia tapoja tehdä lisää rahaa kannattaa jokainen sinun valintasi laittaa suoraan käytäntöön. Tällöin huomaat varmasti mikä tuottaa sinulle parhaiten lisätuloja ja mitkä niistä sopivat parhaiten sinulle. Tuloja alat saamaan kun vain alat toimeen.

Useimmat tavat tehdä rahaa ovat tehtävissä täysin kotoa käsin. Töitä ei siis tarvitse etsiä vaan sinun tarvitsee vain valita itsellesi sopivat tavat ja ryhtyä toimeen. Monet ihmiset pohtivat miten rahaa voi tehdä lisää kotoa käsin. Tässä on listamme 15 suosituimmasta tavasta tehdä lisätuloja. Valitse listalta parhaat vinkit ja kokeile niitä, jotka sopivat sinulle parhaiten
Parhaat tavat tehdä lisää tuloja

1. Maksetut kyselyt

Kyselyihin on helppoa ja nopeaa vastata. Kyselyitä löytyy monista eri aiheista, eikä niihin vastaaminen vaadi mitään erityistaitoja. Niihin tarvitsee ainoastaan sinun oman mielipiteesi. Kyselyihin voit vastata milloin vain ja niistä maksetaan joitain euroja per kysely. Maksettuihin kyselyihin vastaaminen kestää yleensä noin 10–15 minuuttia kyselyä kohden. Pääset siis helposti ihan hyvään tuntipalkkaan. Kannattaa kirjautua myös useamaan kyselyverkostoon, sillä osalla palvelun tarjolla on vain rajallinen määrä kyselyitä päivää kohden. Samalla takaat, että sinua kiinnostavia kyselyitä riittää varmasti. Maksetuista kyselyistä voit lukea lisää tästä.

2. Blogi tai nettisivut

Blogit ja nettisivut tarjoavat passiivisen tulonlähteen. Niiden perustaminen ja sisällön tuottaminen vaati enemmän aikaa. Kun sivut ovat pystyssä ja siellä on tarpeeksi sisältöä alkavat ne tuottamaan sinulle tuloja joka kuukausi vaikket tekisi niiden eteen enää mitään. Tästä syystä tämä on meidän ehdoton valinta parhaaksi lisätulonlähteeksi. Blogin ja nettisivun pystyy perustamaan kuka tahansa. Niiden tekeminen on tehty nykypäivänä todella helpoksi ja nopeaksi. Sisällön tuottaminen vaatii ainoastaan kirjoitustaidon ja motivaation. Sisällön tuottaminen omasta mielenkiinnonkohteesta on helppoa ja mukavaa. Kun sivustollesi alkaa tulemaan vierailijoita saat käännettyä sen tuloiksi seuraavilla tavoilla:

 • Affiliate markkinoinnilla eli suosittelemalla tuotteita
 • Mainostuloilla
 • Yhteistyödiileillä eri yritysten kanssa

3. Youtube

videokamera sylissä

Youtube kanavan perustaminen vaatii rohkeutta ja heittäytymistä. Youtubeen voi perustaa oman kanavansa kuka tahansa ja samalla tienata rahaa. Tilaajien ja katselukertojen saaminen tulee hyvän ja mielenkiintoisen sisällön mukana. Youtube kanavalle kannattaa kuitenkin tuottaa sisältöä säännöllisesti vaikka on kuitenkin mahdollista tehdä myös ikivihreitä videoita. Youtuben kautta tuloja saat videoiden katselukertojen perusteella ja siellä näkyvillä mainoksilla. Videoilla on toki mahdollista esitellä erilaisia tuotteita ja palveluja, jolloin voit tehdä diilejä myös suoraan yritysten kanssa.

4. Sijoittaminen

Sijoittaminen on todennäköisesti kaikista passiivisin lisätulonlähde. Sijoittaminen vaatii kuitenkin alkupääomaa, jotta rahoillesi voi tulla tuottoa. Sijoittamalla on mahdollista päästä hyviinkin lisätienesteihin. Sijoittamisen alussa oppii varmasti paljon ja sijoittamisessa on tietenkin aina omat riskinsä. Sijoittaminen on mielestämme paras tapa vaurastua. Silloin teet lisää rahaa itsellesi samalla kun nukut tai teet mitä tahansa muuta. Katso hyviä sijoituskohteita tästä. Ennen sijoittamista on aina kuitenkin hyvä selvittää omat tavoitteet ja paljonko haluaa sijoittaa. Sijoituskohteita ovat mm.

 • Osakkeet ja rahastot
 • sijoitusasunnot
 • Hyödykkeet
 • Kryptovaluutat
 • Oma liiketoiminta

5. Digituotteet

Digituotteilla tarkoitetaan mm. verkkokursseja ja E-kirjoja. Niiden avulla on helppoa tienata lisätuloja. Kirjoitat kirjan omasta mielenkiinnonkohteesta tai teet kurssin asiasta, josta tiedät enemmän kuin keskiverto ihminen. Näistä tiedoista on apua muille, jolloin he ovat valmiita maksamaan siitä, että he oppivat itse lisää. Kirjojen ja kurssien tekeminen vaatii aluksi aikaa ja työtä, mutta sen jälkeen ne tuottavat sinulle rahaa ilman lisätyötä. Verkkokursseja on kiva kuvata ja niitä voi tehdä vaikka kaverin kanssa.

6. Kirpputori

tavaroita kirpputorilla

Kirpputorille voi ostaa oman pöydän ja myydä itselleen tarpeettomia tavaroita. Kirpputorilla pääset eroon turhista tavaroistasi ja samalla ostaja saa tarvitsemansa tuotteen halvemmalla. Samalla säästämme luontoa. Kirpputorin sijaan voi myös myydä omia tavaroitaan vaikkapa netissä. Tämä on todella helppo ja nopea tapa ansaita muutamia satojakin euroja.

7. Lasten- tai lemmikkien hoito

Lapset ja lemmikit tarvitsevat aina välillä hoitoa. Sinä voit hoitaa ystäviesi lapsia tai lemmikkejä aina tarvittaessa ja tehdä pieni summia rahaa siinä sivussa. Hoitoapua tarvitsevat monet, joten voit tehdä myös ilmoituksen jossa tarjoat hoitoapuasi. Tämä on todella mainio tapa tienata lisää rahaa etenkin jos pidät lasten tai lemmikkien kanssa vietetystä ajasta.

8. Tuutorointi

Tuutoreita tarvitaan enemmän kuin uskotaankaan. Oletko hyvä matikassa, äidinkielessä tai vaikkapa kielissä. Monet lukiolaiset tarvitsevat tukea ja lisäopetusta monissa kouluaineissa, jolloin sinä voit auttaa. Lisäopetusta tarvitseva olisi taatusti tyytyväinen avustasi ja samalla tienaat rahaa.

9. Freelancer

nainen valokuvaamassa

Freelanceri voi tehdä monenlaisia töitä itse. Freelancerinä et tarvitse yritystä etkä työpaikkaa vaan voit tehdä töitä suoraan itsellesi. Tällä tavalla voit hakea ja tarjota osaamistasi erilaisille yrityksille sekä yksityisille henkilöille. Tehdyn työn jälkeen lähetät lasku laskutusfirman kautta. Tämä on todella loistava tapa etenkin opiskelijalle tehdä lisätuloja. Voit tehdä töitä juuri siinä asiassa jossa olet hyvä tai mistä aiheesta olet kiinnostunut. Tarvitset vain oma-aloitteisuutta ja viitseliäisyyttä. Mahdollisia Freeancer töiden aiheita voisi olla vaikkapa:

 • Valokuvaus
 • Nettivujen teko
 • Artikkelien kirjoittaminen
 • Tavaroiden kuljetus
 • Muuttoapu

10. Myy kultaa

Voit ansaita lisää rahaa myymällä vanhat korusi niitä ostaville yrityksille. Niin kulta kuin hopeakin käyvät varmasti kaupaksi ja niistä voi saada hyviä summia rahaa. Vanhat ja käyttämättömät korut ovat helppo kohde aloittaa.

11. Kansalaisopiston kurssinvetäjä

Monien kaupunkien kansalaisopistot hakevat vetäjiä joka vuosi. Voit itse ilmoittautua kurssinvetäjäksi käytännössä mistä aiheesta tahansa. Kansalaisopistot hoitavat markkinoinnin myös sinun puolestasi. Tarvitset ainoastaan sopivan aiheen missä voit auttaa ja opastaa kurssille tulevia opiskelijoita. Sinun ei tarvitse välttämättä edes osata asioita paremmin kuin kurssillesi osallistujat vaan voit pitää myös ns. yhteistilaisuuksia joissa kudotaan tai vaikkapa maalataan yhdessä.

12. Kämppäkaverin hankkiminen

Kämppäkaverin hankkiminen on todella helppo tapa saada lisää tuloa. Kämppäkaveri maksaa puolet vuokrastasi ja samalla saat kaverin arkeesi. Voitte myös yhdessä tehdä ruokaa, jolloin ruokakulusikin pienenevät. Voit laittaa ilmoituksen moniin eri paikkoihin kuten vuokraoveen tai kaupanseinälle.

13. Sienestys ja marjastus

marjoja myynnissä

Sienestyksen ja marjastuksen avulla tienaa todella paljon, sillä torilla ja markkinoilla ollaan valmiita maksamaan kotimaisista tuotteista todella paljon. Kerääminen on täysin ilmaista ja sinun tarvitseekin vain tietää sopiva paikka kerätä sieniä ja marjoja. Marjat ja sienet myydään usein litra hinnalla ja yhdestä litrasta saa jo monia euroja. Pidätkö luonnosta ja marjastamisesta? Siinä tapauksessa tämä voisi olla sinulle sopiva tapa tienata lisätuloja.

14. Tavaroiden flippaaminen

Tavaroiden flippamisella tarkoitetaan sitä, että ostat tavaran halvalla ja myyt sen kalliimmalla. Onko sinulla sopivaa kiinnostuksen kohdetta, josta olet myös hintatietoinen? Tällöin sinulla on jo loistava lähtökohta ryhtyä flippaajaksi. Flippaukseen on myös yksi erinomainen vinkki; netissä myydään paljon samoja tavaroita ja jos huomaat yhden myynti-ilmoituksen paljon halvemmalla kuin muut, niin osta kyseinen tuote ja myy samalla hinnalla kuin muut samankaltaiset tuotteet. Tämä on erittäin helppo ja nopea tapa tienata useita kymmeniä euroja lisää.

15. Pullojen kerääminen

Pullojen kerääminen ei välttämättä kuulosta hyvältä tavalta tienata lisää rahaa, mutta pitkällä jänteellä sillä saa kuitenkin jo joitain tuloksia. Pullojen kerääminen ei ainoastaan tuo rahaa sinun taskuusi vaan se puhdistaa myös luontoa. Pulloja ei tarvitse edes varsinaisesti kerätä vaan nappaat tyhjät tölkit ja pullot matkaasi jos niitä sattuu kohdallesi. Se ei kuluta sinun aikaa yhtään enempää ja jokaisesta kerätystä pullosta saat lisää rahaa. Festareiden tai muiden suurien tapahtumien jälkeen voi mennä tapahtumapaikalle, jolloin sieltä varmasti löytyy todella paljon pulloja ja tölkkejä. Tällaisten tapahtumien jälkeen on mahdollista tienata useita kymppejä helposti ja nopeasti.

Yhteenveto

On todella paljon erilaisia tapoja tehdä rahaa lisää. Kannattaakin kokeilla useampia erilaisia konsteja, joista löydät varmasti juuri sinulle sopivan. Vertailussamme huomasimme, että näillä tavoilla on mahdollista tienata useita kymppejä tai jopa satoja euroja kuukaudessa lisää. Joukossa on myös muutamia passiivisen tulonlähteitä, jolloin alkutyön jälkeen sinun tilille kilahtaa joka kuukausi lisää rahaa ilman, että tekisit sen eteen enää mitään. Lisätuloja voi tehdä yksin tai laverin kanssa, Kaverin kanssa se on kuitenkin yleensä mukavampaa ja saatte yhdessä aikaan enemmän kerralla.

Listasimme 15 erilaista tapaa tehdä lisää rahaa. Rahaa voit tehdä paikasta ja ajasta riippumatta, joten suosittelemme sinua testaamaan ainakin kolmea erilaista tapaa. Keskity yhteen uuteen tapaan kerrallaan ja laita se käytäntöön. Tällöin huomaat kuinka hyvin se toimii juuri sinulle. Sopivien tapojen löytyessä voit alkaa tekemään niitä myös samaan aikaan, jolloin sinulla on palkkatyösi ohella monta eri tulonlähdettä. Tämä antaa varmasti paljon lisää varmuutta ja mahdollisuuksia sinunkin elämääsi. Toivottavasti vinkeistämme on sinulle hyötyä!