6 askelta vauraaksi – näin varmasti onnistut

vauras nainen loikkaa ilmaan

Vauraudella tarkoitamme vaurasta elämäntapaa. Vauraus tarkoittaa myös muutakin kuin rahaa, se on myös onnellisuutta ja vapautta. Vauras elämäntapa tuo mukanaan uusia mahdollisuuksia, joiden ansiosta sinulla on mahdollisuus vapaampaan elämään. Elämään, jossa voit itse valita sellaisen työn josta pidät, teet sellaisia asioita jota rakastat tai voit jopa irtisanoutua työstä josta et pidä. Tässä artikkelissa käymme läpi millaista vauras elämäntapa on ja kerromme 6 askelta vauraaksi, joilla varmasti onnistut tavoitteissasi ja pääset viettämään unelmiesi elämää.

Vauras elämäntapa on valintoja, jotka tuovat sinulle lisää rahaa. Valinnoilla usein huomioidaan asioita, joiden avulla saat itsellesi lisää rahaa. Tämän vastakohta eli asiat jotka vievät sinulta rahaa taas vähentävät vaurauttasi. Usein rikkaat ihmiset koetaan pahoiksi tai heitä kadehditaan. Tähän ei ole kuitenkaan syytä sillä jokainen voi olla vauras lähtökohdista riippumatta. Sen lisäksi rikas ihminen ei välttämättä ole vauras. Vauras ihminen osaa pitää vauraudestaan huolta ja tämän lisäksi hän osaa kääntää vaurauden onneksi ja vapaudeksi. Toivomme, että tämä olisikin kaikkien tavoite.

Vauraan elämäntavan avulla luot itsellesi lisää tulonlähteitä sekä pidät kulusi kurissa. Samalla sopivalla opiskelulla pystyt parantamaan tulojasi sekä osaat sijoittaa paremmin. Kaikki nämä taidot tähtäävät lopulta siihen, että luot itsellesi lisää vapautta. Vapauden avulla pystyt vähentämään työtuntejasi tai jopa lopettamaan työt kokonaan, etenkin jos et täysin pidä työstäsi. Vapautuvalla ajalla pystyt toteuttamaan unelmiasi ja tekemään asioita, jotka tekevät sinut onnelliseksi. Tämän takia haluamme opettaa kaikille vauraita elämäntapoja.

1. Säästä pakollisista ja ylimääräisistä menoista

Tie vauraaksi alkaa vähentämällä menoja. On hyvä ymmärtää, että varallisuus kasvaa vain jos kuukausittainen taseesi on positiivinen eli tuloja on enemmän kuin menoja. Samalla tavoite on karsia turhista menoista, jotta rahaa jää enemmän itselle. Yksi erinomainen esimerkki on maksaa huonot velat pois. Kulutusluotot ja muut varallisuutta pois vievät velat on syytä maksaa mahdollisimman nopeasti pois ja välttää uusien ottamista tulevaisuudessa. Tässä kohtaa on myös erityisen tärkeää ymmärtää huonojen ja hyvien velkojen ero. Erityisesti viidennen askeleen kohdalla puhutaan lisää hyvistä veloista ja miksi niitä kannattaa haalia lisää. Hyviä säästökohteita ovat mm.

  • Ulkona syöminen
  • Autoilun vähentäminen
  • Liiallinen vaatteiden ja tavaroiden ostaminen
  • liittymien ja vakuutusten kilpailuttaminen

2.Budjetoi rahasi

Toisen askeleen kohdalla otamme askeleen eteenpäin ensimmäisestä kohdasta. Budjetoimalla joka kuukausi tulosi kaikkeen tarpeelliseen budjettimallin mukaan, alkaa vaurastuminen välittömästi. Budjettimallin avulla tulot jaetaan pakollisiin menoihin, huviin, sijoituksiin ja mm. puskurirahastoon itselle sopivalla tavalla. Tämän mallin noudattaminen takaa sen, että rahat riittävät koko kuukauden kaikkeen välttämättömään. Sen lisäksi pistämme rahaa puskuriin ja sijoituksiin, jotka pitävät huolta varallisuuden kasvamisesta. Budjettimalli on mielestämme kaikista tärkein asia oivaltaa vaurastumisen kannalta. Se on melko helppoa ja siitä muodostuu mukava tapa nopeasti. Lue tarkemmin mikä on budjettimalli ja miten teet itsellesi sopivan budjetin tästä.

3. Rakenna useita tulonlähteitä

nainen tekee lisätöitä kotona

Säästämällä voi saavuttaa vain tietyn verran positiivista kassavirtaa joka kuukausi. Tämän takia on tärkeää luoda itselleen lisää tulonlähteitä. Näiden sivubisnesten avulla saat lisää rahaa käyttöösi ja samalla kasvatat varallisuuttasi. Itse olemme erityisen innostuneita passiivisista tulonlähteistä, sillä ne tuottavat alkutyön jälkeen tuloja passiivisesti ilman omaa työpanosta. Lisätulonlähteiden avulla sinä voit jopa vähentää nykyisen palkkatyösi työtunteja tai parhaassa tapauksessa jopa irtisanoutua työstäsi etenkin jos et ole erityisen tykästynyt juuri tämän hetkiseen työhösi. Lisätulonlähteet voivat alkaa tuottamaan sinulle rahaa yllättävänkin paljon ja niiden avulla sinä pystyt saavuttamaan tavoitteemme eli vapautta ja lisää vapaa-aikaa. Miltä kuulostaisi asua ulkomailla muutamia kuukausia vuodesta tai taata lapsellesi hyvä tulevaisuus? Lue tästä parhaat lisätulonlähteet joita voit tehdä kotona.

4. Opiskele

Opiskelu on tärkeää, sillä sen avulla pystyt parantamaan lisätulonlähteiden tuottoa. On myös tärkeä opiskella sijoittamista, sillä sijoittamalla luot todellisen vaurauden, etkä ole enää riippuvainen kenestäkään toisesta. Opiskelemalla ja parantamalla tietotaitoasi tulet varmasti vauraammaksi. Samalla takaat sen, että osaat tehdä rahaa vaikka sinulta vietäisiin kaikki muu pois. Vaurastuessa tulee varmasti monenlaisia tilanteita vastaan, sen takia on todella tärkeää tietää itse mitä ja miten pystyt vaurastumaan.

5. Sijoita

Sijoittamalla luodaan vauraus. Kaikki varakkaat ihmiset sijoittavat ja laittavat rahan tekemään töitä heidän puolestaan. Sijoittaminen on lopulta ainut tie vaurastua, sillä rahat eivät kasva omalla tilillä. On kuitenkin tärkeää ensin kulkea kaikki aikaisemmat askeleet läpi, jotta sinulla olisi joka kuukausi positiivinen kassavirta. Sen jälkeen lisätulojen avulla luot lisää rahaa jota sijoittaa. Samalla opiskelun avulla opit sijoittamaan sellaisiin kohteisiin, jotka tekevät sinulle eniten tuottoa. Opiskelemalla opit myös hyödyntämään velkavipua sijoittamisessa. Hyvää velkaa on sellainen, joka tuo sinulle lisää rahaa: tästä hyvä esimerkki on sijoitusasunto velka. Paras aika sijoittaa oli 10 vuotta sitten, mutta toiseksi paras ajankohta on aloittaa sijoittaminen nyt. Lue artikkelimme 5 kohdetta mihin kannattaa sijoitta 2021 tästä.

6. Opi miten vaurautta ylläpidetään ja nauti passiivisista tuloista

onnellinen ja vauras pariskunta

Käytyäsi läpi viisi aiempaa kohtaa voit onnitella itseäsi vauraasta elämäntavasta. Tämän jälkeen on kuitenkin tärkeää muistaa pitää yllä sitä tapaa, jonka olet luonut. Sijoitukset ja mahdolliset passiiviset lisätulonlähteet pitävät sinun varallisuudestasi huolta ja nyt on myös aika nauttia siitä. Tee juuri sitä mistä nautit ja mikä tekee sinut onnelliseksi. Muista aina myös auttaa muita ihmisiä ja olla paras mahdollinen oma itsesi.

Yhteenveto

Vaurastuminen on kuin prosessi. Kun luot jokaisen askeleen kuntoon, niin tämä prosessi pitää kaikesta lopusta huolta. Jokainen askel on tärkeä eikä niitä sovi unohtaa tai hypätä yli. Prosessin alussa luot itsellesi rahankäyttö taitoja ja sen jälkeen alat luomaan lisää tuloja. Lisätulot mahdollistavat enemmän sijoitettavaa pääomaa ja opiskelu takaa paremman tuoton tuolle pääomalle. Prosessin jokaisessa kohdassa on myös hyvä muistaa miksi haluat vaurastua? Jokaisella on omat syynsä. Oman syyn löydyttyä jaksat motivoida itseäsi kohti vauraampaa ja vapaampaa elämää. Kysy siis itseltäsi miksi haluat vaurastua. Sen jälkeen aloita prosessi ja anna sen hoitaa loput. Me uskomme sinuun ja sinun unelmiisi, muista sinäkin pitää niistä aina kiinni!