Paras Sony puhelin – Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II -älypuhelimessa on todella tehokas Snapdragon 865 -prosessori. Entisestään puhelimen nopeutta lisäävät 5G-tuki, wifi-6 sekä 8 GB huippunopeaa RAM-muistia. Upea ja ammattimainen 12 megapikselin kolmoiskamera takaa tarkat ja värikkäät kuvat sekä videot kaikkialla. Kirkas 6,5 tuuman 4K HDR OLED -näyttä tarjoaa mahtavan katselukokemuksen niin elokuville kuin peleille. 21:9 näyttösuhteen ansiosta katselukulman on mukavan laaja sekä se antaa todella mukavan tuntuman koko puhelimesta. Sony Xperia 1 II takaa ennennäkemätöntä latausnopeutta sekä käyttötuntuma on varsin kiehtova.

Mistä pidimme tuotteessa

 • Loistava 12 megapikselin kolmoiskamera
 • 6,5 tuuman 4K HDR OLED CinemaWide -näyttö
 • Nopea Snapdragon 865 -prosessori 5G-tuella
 • Tyylikäs muotoilu ja mukava pitää kädessä
 • Erinomainen puhelin pelaamiseen

Mitä parannettavaa tuotteessa on

 • Kasvojentunnistus puuttuu

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia

”Näppärä puhelin käytössä ja kädessä. Hyvät kamerat, näyttö ja värit ja muistia mukavasti ainakin omaan käyttöön. Päivitin 10 vuotta vanhan Xperia puhelimen uuteen ja uskon että tämä kestää saman verran : )”

”Muutaman viikon käytön jälkeen olen tosi tyytyväinen luuriin. Kova hinta, mutta sitä vastaan saa hyvää mm kuvaus ominaisuudet, käyttöönotto helppoa, käteen sopiva, näyttö… Aion pitää tuota kyllä jokusen vuoden.”

”Uskomatonta, että niin harvat ovat avanneet silmänsä Sonyn matkapuhelimille – käytettävyyden, kestävyyden ja ominaisuuksien suhteen kukaan muu ei vain pärjää. Tämän on oltava tällä hetkellä maailman paras puhelin – sekä elokuvien katseluun että valokuvaajien toistamiseen. Ainakin olen vaikuttuneempi kuin edellisestä iPhonestani – ja akku kestää pidempään!”

Kenelle Sony Xperia 1 II sopii?

Sony -Xperia 1 älypuhelin

Sony Xperia 1 II sopii käytännössä kaikille käyttäjille. Sonyn muotoilu on hieman markkinoiden muista puhelimista poikkeava, joten se tarjoaa useita hyviä mahdollisuuksia. Katselukokemus on laajempi ja puhelinta on helpompi pitää kädessä. Xperia 1 tarjoaa myös ennen näkemätöntä nopeutta ja tehoa, joten kaikki tiedostot ja sovellukset avautuvat hetkessä eteesi. Laitteesta löytyy myös loistava kolmoiskamera, joka on kehitetty yhdessä Sony Alpha -kameran suunnittelijoiden kanssa tarjoamaan poikkeuksellisen nopean automaattitarkennuksen älypuhelimella. Upea näyttö on kirkas ja uusi liikkeen epäterävyyden vähennystekniikka selkeyttää kuvaa myös liikkeessä. Kokonaisuudessaan Sonu Xperia 1 II on erinomainen valinta vapaa-ajalle, sillä se tarjoaa paljon luksusta, johon harva puhelin pystyy.

Katso myös puhelinvertailu 2021 tästä.

Ominaisuudet

Enemmän nopeutta, enemmän mahdollisuuksia – 5G-yhteydet
5G-yhteys tarjoaa uusia mahdollisuuksia. Se on enemmän kuin pelkästään nopea. 5G reagoi erittäin nopeasti. Viive jää vähäiseksi, ja kaistanleveys on suuri. Voit suoratoistaa sekä siirtää ja ladata verkkoon suuriakin tiedostoja, kuten 4K-videoita ja täyden resoluution kuvia muutamassa sekunnissa ilman hankaluuksia.

Alpha-kameroihin kehitettyä ammattitekniikkaa
Minkään aikaisemman älypuhelimen kameralla ei ole otettu yhtä laadukkaita kuvia kuin Xperia 1 II:n kameralla. Se kehitettiin älypuhelinkameroiden johtavaa automaattitarkennustekniikkaa silmällä pitäen yhteistyössä Alpha 9 -sarjan kameroiden taustalla olleiden insinöörien kanssa. Xperia 1 II:ssa on RAW-tuki, Eye Autofocus -ominaisuus, joka toimii nyt sekä ihmisillä että eläimillä, sekä uusittu käyttöliittymä, jonka uusia manuaalisia ohjaustoimintoja täydentää laitteistosuljinpainike. Näiden ominaisuuksien ansiosta laite täyttää myös ammattivalokuvaajien tarpeet.

CineAltan kehittämä 21:9-videoiden Cinematography Pro -tallennus
Kuvaa videoita ammattilaisten käyttämillä parametreilla ja väriasetuksilla. Digitaalisten elokuvavideokameroidemme suunnittelijoiden kehittämät, Tyyli-valmisväriasetukset, 21:9-kuvasuhde, 4K HDR ja 24 fps:n nopeus tarjoavat sinulle tarvitsemasi työkalut. 5G-yhteyden avulla voit jakaa tallenteesi muutamassa sekunnissa.

6,5 tuuman 21:9 CinemaWid 4K HDR OLED -näyttö
Nauti elokuvista niiden tekijöiden tarkoittamalla tavalla – koe elokuvamainen kuvasuhde 6,5 tuumaisella 21:9 CinemaWide 4K HDR OLED -näytöllä. Uusi liikkeen epäterävyyden vähennystekniikka selkeyttää kuvaa pienentämällä kuvakehysten välistä viivettä. Kun tähän lisätään Dolby Atmos13 -ääni, lopputuloksena on katseluelämys ilman kompromisseja. Lisäksi 5G-yhteys nopeuttaa sisällön lataamista ja parantaa suoratoiston laatua.

Kuuntele musiikkia sellaisena kuin se on tarkoitettu kuultavaksi
Xperia 1 II perustuu asiantuntemukseemme sekä äänentoistolaitteistoista että musiikkiviihteestä. Se on suunniteltu tarjoamaan aito kuuntelukokemus Sony Music Entertainmentin kanssa yhteistyössä viritetyllä äänellä. 5G-yhteyden kautta voit suoratoistaa ja ladata korkearesoluutioista ääntä ilman viivettä.

Seuraavan tason pelaamista
Nauti rajoittamattomasta näkymästä CinemaWide-näytön 21:9-kuvasuhteella. Uusi liikkeen epäterävyyden vähennystekniikka selkeyttää kuvaa pienentämällä kuvakehysten välistä viivettä. 5G-yhteyden avulla voit myös ladata pelejä nopeammin. Qualcomm Snapdragon Elite Gaming -yhteistyön ansiosta voit nauttia myös optimoidusta Call of Duty Mobile -pelaamisesta.

Tarpeeksi nopea kaikkiin tarpeisiin
5G- ja Wi-Fi 6 -yhteyksien ja uusimpien Qualcomm Mobile Platform- ja akkuteknologioiden ansiosta Xperia 1 II asettaa uuden standardin älypuhelimien suorituskyvylle.

Tekniset tiedot

 • Näyttö: 6,5 tuuman CinemaWide 4K HDR OLED -näyttö
 • Takakamerat: 12 + 12 + 12 MP
 • Etukamera: 8 MP
 • Muisti: 8 Gt
 • Tallennustila: 256 Gt
 • Akku: 4000 mAh
 • Liitännät: USB C
 • Mitat: 166 mm x 72 mm x 7,9 mm
 • Paino: 181 g

Yhteenveto

Sony Xperia 1 II on monipuolinen, nopea ja Premium. Toista tällaista puhelinta ei löydy markkinoilta ja sen käyttökokemus on loistava. Upea kolmoiskamera takaa loistavat kuvat missä vain. Kirkas ja tarkka näyttö sekä upea äänentoisto antavat upean elokuvakatselukokemuksen. Puhelin on malliltaan hieman erilainen kuin muut markkinoiden puhelimet, mutta mielestämme tämä ainoastaan lisää Sonyn kiehtovuutta. Laite on markkinoiden kalliista päästä, mutta etenkin tämän puhelimen kohdalla, käyttäjä saa varmasti vastinetta rahoilleen. Katso puhelimen hintavertailu tästä.