Puhelinvertailu 2022

mies tekee puhelinvertailun

Suuressa puhelinvertailussamme olemme etsineet parhaat puhelimet eri puhelinvalmistajilta. Vertailuun olemme ottaneet useita uusimpia malleja jokaiselta valmistajalta ja tutkineet niiden käytettävyyttä sekä ominaisuuksia. Testissä huomasimme jokaisen valmistajan omaavan omia ns. tavaramerkkejä, samalla huomasimme jokaisella valmistajalla olevan erittäin kilpailukykyisiä puhelinmalleja, vaikkakin hintaerot voivat olla yllättävän suuria. Samsung ja Apple ovat olleet selkeästi käyttäjien suosituimpia puhelimia ja niiden käyttömukavuus sekä laatu ovat erinomaisella tasolla. Testissä kävi kuitenkin ilmi, että pienemmät valmistajat pystyvät tekemään lähes yhtä hyviä malleja kuin suuremmat tehtaat. Pienempien valmistajien etuna vaikuttaisi olevan myös kilpailukykyinen hinta, sillä Samsung ja Apple ovat parhaissa malleissaan selkeästi korkeammissa hinnoissa. Vaikka käyttäjä ei valitsisi Samsungia tai Applea niin mielestämme muiden puhelimien ominaisuudet ovat suurimmaksi osaksi heidän tasollaan.

Puhelinvertailu

Paras Apple iPhone puhelin: Apple iPhone 12 Pro

Apple iPhone 12 Pro

Apple iPhone 12 Pro käyttää seuraavan sukupolven 5G verkkoja Apple A14 Bionic -sirun avulla. Wifi-6 yhteys ja uusin iOS 14 – käyttöjärjestelmä takaavat osaltaan supernopeaa ja tehokasta käyttöä. Näiden avulla valtavienkin tiedostojen lataaminen onnistuu nopeasti missä vain. Tyylikäs ja kirkas 6,1 tuuman Super Retina XDR – näyttö antaa mukavan katselukokemuksen jokaiselle sovellukselle, kuvalle ja videolle. Ammattitason valokuvauksen takaa erinomainen kamerajärjestelmä ja nelinkertainen optinen zoomi. Dolby Vision – videoiden kuvaus, editointi ja katselu ovat entistäkin laadukkaampaa ja hauskempaa. iPhone 12 Pro:n lasi kestää pudotuksen neljä kertaa paremmin Ceramic Shieldin avulla. Laitteen uusilla MagSafe – lisävarusteilla saat mm. nopeamman langattoman latauksen, oheislaitteiden magneettisen kiinnityksen sekä paljon muuta. Kokonaisuudessaan iPhone 12 Pro on huikaiseva ja tyylikäs taidon näyte Applelta, joka takaa käyttäjälleen kaikki tämän hetken parhaat ominaisuudet.

Paras Samsung puhelin: Samsung Galaxy S21 Ultra

Samsung Galaxy S21 Ultra

Ainutlaatuinen kehyksetön muotoilu ja moderni huipputeknologia tekevät Samsung Galaxy S21 Ultrasta täysin omaa luokkaansa. 6,8 tuuman Dynamic AMOLED -kosketusnäytön 120 Hz virkistystaajuudella, lasertarkennusta käyttävän 108+10+10+12 megapikselin neloiskameran ja 5G-yhteensopivan Exynos 2100 – prosessorin ovat tämän hetken huippulaatua. Puhelin on upean tuntuinen, joka tehty kestävästä lasista ja metallista. Jokainen yksityiskohta on tarkkaan harkittua laatua. Galaxy S21 Ultran suorituskyky riittää kaikkeen puhelimen tarvitsemiin tehtäviin. S21 Ultrassa on Samsungin kaikkien aikojen paras kamera, jonka avulla ammattitasoisten kuvien ja videoiden ottaminen tuntuu lasten leikiltä. S Pen on ensimmäistä kertaa nyt myös yhteensopiva S – sarjan puhelimen kanssa. S Pen parantaa luovuutta, tehokkuutta sekä antaa paljon uusia käyttö mahdollisuuksia. Puhelimen käyttömukavuutta on vielä lisäämässä jopa 5000 mAh akku, joka takaa varmasti tehoa pitkäksi aikaa. Galaxy S21 Ultra on jälleen askeleen parempi edeltäjästään. Kaikkea on vieläkin pystytty viemään pidemmälle ja antamaan käyttäjälle uusia mahdollisuuksia. Kokonaisuudessa tämä puhelin on mielestämme puhelinmarkkinoiden valtias tällä hetkellä, sillä tästä puhelimesta ei tunnu puuttuvan enää mitään.

Paras OnePlus puhelin: OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro on rakennettu kookkaan 6,78 tuuman QHD+ -näytön ympärille. Kosketusnäytöllä toimii 120 Hz:llä ja jokainen pyyhkäisy tuntuu sulavalta ja vaivattomalta, tämä kaikki mahdollistaa ylivoimaisen katselukokemuksen. Tehokas Qualcomm Snapdragon 865 -prosessorin ja 12 GB RAM-muistin ansiosta puhein sopii vaativallekin käyttäjälle. Tehokas ja uusi 48 megapikselin neloiskamera takaa tehokasta kuvaamista kaikissa olosuhteissa. Voit nyt vangita hetkesi kameralla, joka taltioi eloisat ja yksityiskohtaiset kuvat ja videot. Oneplus 8 Pron neljä itsenäistä kameraa tarjoavat loputtoman monipuolisuuden oman luovuutesi tueksi. Laitteen voi ladata langattomasti tai johdolla ja mukavuutta lisää se, että sen voi ladata supernopeasti. Laite on ladannut jopa 50% vain 30 minuutissa. Älypuhelimen OxygenOS-käyttöliittymä takaa nopean ja sulavan toiminnan useilla älykkäillä toiminnoilla. Kokonaisuudessaan OnePlus 8 Pro on monipuolinen, tyylikäs ja todella nopea puhelin, jota on varmasti ilo käyttää.

Paras Huawei puhelin: Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro on varusteltu ammattitasoisella Leica-neloiskameralla, reunattomalla 6,58 tuuman OLED-kosketusnäytöllä sekä Huawei Kirin 990 5G – kahdeksanydinprosessorilla. Tyylikäs puhelin tukee myös langatonta latausta ja tämän lisäksi sitä voi käyttää muiden yhteensopivien laitteiden langattomana laturina. Huippuunsa viritetyn neloiskamerajärjestelmän avulla saat ennen näkemättömän tarkkoja kuvia jopa lähes täysin pimeässä. 50 kertaisen zoomin avulla pääset lähemmäksi kohteita eikä sinun ole tarvetta liikkua. Puhelimen prosessori on todella suorituskykyinen ja energiatehokas ja se riittää varmasti vaativimpiinkin peleihin ja sovelluksiin. P40 Pro toimii Android 10 – käyttöjärjestelmällä sekä Huawein omalla EMUI 10 – käyttöliittymällä. Turvallisuuteen on myös panostettu, sillä laitteesta löytyy mm. kasvojen- ja sormenjälkitunnistimet. Kokonaisuudessaan Huawei P40 Pro on rakennettu täydellisen kameransa ympärille. Silti sen käyttöominaisuudet ovat erinomaisia ja puhelinta on varsin helppoa ja mukavaa käyttää.

Paras Doro puhelin: Doro 8080

Doro 8080

Doro 8080 – puhelin on suunnattu varttuneemmille käyttäjille päivittäisten toimintojen avuksi. Puhelin on varusteltu selkeällä 5,7 tuuman kosketusnäytöllä, hälytyspainikkeella, keskustelunavigoinnilla sekä kuulolaiteyhteensopivuudella. Mieltymyksistä riippuen puhelimessa voi käyttää joko Android-käyttöjärjestelmää tai yksinkertaista Doro-käyttöliittymää. Erityisesti Doron oma käyttöliittymä on suunniteltu todella intuitiiviseksi ja helppokäyttöiseksi. Se on niin helppo käyttää, ettet enää koskaan halua toista puhelinta. Hälytyspainikkeen avulla saa nopeasti yhteyden ennalta määriteltyyn hätäyhteyshenkilöön. Puhelimesta löytyy myös kuulolaiteyhteensopivuus, jolloin äänet ovat selkeämpiä puheluita puhuessa. Puhelimesta löytyy kamera automaatti tarkennuksella, jotta elämän tärkeät hetket ovat helppoa taltioida. Kokonaisuudessa puhelimen käyttö ja sen päivittäiset toiminnot voivat helpottaa huomattavasti etenkin ikääntyneiden ihmisten arkea.

Paras Xiaomi puhelin: Xiaomi Mi 10T Pro

Xiaomi Mi 10T Pro

Xiami Mi 10T Pro – älypuhelin on varusteltu 6,67 tuumaisella LCD-kosketusnäytöllä, jota suojaa Gorilla Glass 5 – lasi. Tämän lisäksi puhelimesta löytyy mm. tehokas Snapdragon 865 -kahdeksanydinprosessori 5G-yhteensopivuudella sekä upea 108 megapikselin kolmoiskamera. Kosketusnäyttö hyödyntää useita kehittyneitä ominaisuuksia, kuten HDR10-teknologiaa ja TrueColor-värientoistoa. Supertarkalla kolmoiskameralla saa otettua todella yksityiskohtaisia kuvia missä ja milloin vain. Kuvaaminen on tehty todella helpoksi ja samalla kamera mahdollistaa ammattimaisen käytön. Kahdeksanydinprosessori sekä 5G-tuki pitävät huolta nopeasta ja todella sulavasta käytöstä ja samalla jopa 5000 mAh akku takaa tehokasta käyttöä todella pitkäksi aikaa. Xiaomi Mi 10T Pro on kokonaisuudessa todella hyvä puhelin, josta löytyy paljon hienoja ominaisuuksia. Tämän lisäksi tämän laitteen hinta on todella matala verrattuna muihin huippuvalmistajien lippulaivoihin.

Paras Nokia puhelin: Nokia 8.3

Nokia 8.3

Nokia 8.3 5G – puhelimesta löytyy 6,81 tuuman FHD+-näyttö, neloiskamera, 4500 mAh akku sekä sormenjälkitunnistin. Puhelimen muotoilussa on käytetty inspiraationa pohjoismaita ja sen väritykset kuvaavat revontulien välkehdintää. Android 10 – käyttöjärjestelmä ja Snapdragon 765G – piirisarja antavat tarpeeksi tehoa peleihin ja sovellukset toimivat viiveettä. Nokia 8.3 – älypuhelin ei vastaa muiden valmistajien huippupuhelimia ja se näkyy myös hinnassa, sillä se on tämän vertailun matalin. Tästä puhelimesta löytyy kuitenkin paljon hyviä ja arkea helpottavia ominaisuuksia, joten käyttäjä saa varmasti hyvän laitteen hinta-laatusuhteeltaan.

Paras Cat puhelin: Cat S62 Pro

Cat S62 Pro

Cat S62 Pro sisältää todella kehittynyttä teknologiaa, jolla se suoriutuu erinomaisesti kaikista työn ja vapaa-ajan tehtävistä. Puhelimesta löytyy ainutlaatuinen FLIR Leton 3.5 -lämpökamera, VividIR-kuvaprosessori, sekä lineaarinen MSX-peitekuva älypuhelimen normaalista kamerasta. lämpökameralla voidaan tallentaa niin kuvia, videoita kuin timelapse-tallenteita. Laite on varusteltu 5,7 tuuman FHD+-kosketusnäytöllä ja todella kestävällä rungolla. Puhelin on saanut ip68-luokituksen ja se läpäisee myös MIL STD-810H – armeijastandardin, joten puhelin kestää todella monia olosuhteita ongelmitta. Snapdragon 660 – kahdeksanydinprosessori ja 4000 mAh akku takaavat pitkää tehoa jokaiseen päivään. Tämän lisäksi Cat S62 Pro käyttää Android 10 – käyttöjärjestelmää, joka on mukavan helppokäyttöinen ja selkeä. Kokonaisuudessaan tämä monsteri on kuin tarkoitettu vaikeisiin olosuhteisiin ja auttamaan käyttäjäänsä jokapäiväisissä askareissa.

Paras Sony puhelin: Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 II

Sony Xperia 1 asettaa uuden standardit älypuhelinten nopeudelle. Se sisältää uusinta huipputeknologiaa sekä kolmen objektiivin kameran, joka suunniteltu yhdessä Sony Alpha – kameran suunnittelijoiden kanssa. Puhelimesta löytyy 6,5-tuumainen CinemaWide HDR OLED – kosketusnäyttö, tehokas Snapdragon 865 -prosessori 5G-tuella sekä 4000 mAh akku Power Delivery -USB-C-pikalatauksella ja langattomalla Qi-latauksella. Xperia 1 käyttää Android 10 – käyttöjärjestelmää, joka on helppo ja mukava käyttää. Kamera tarjoaa poikkeuksellisen nopean automaattitarkennuksen älypuhelimella. Tämän lisäksi kamera on todella monipuolinen ja ammattimainen, jolla saa taltioitua todella tarkkoja ja värikkäitä kuvia ja videoita. 360 Reality Audio -äänen ansiosta äänikokemus on jotain ennekuulumatonta ja elokuvien katselu saa aivan uuden ulottuvuuden. Kokonaisuudessaan Sony Xperia 1 II – puhelin on todella tyylikäs ja monipuolinen käyttää. Tämän lisäksi siinä on paljon erinomaisia ominaisuuksia ilman mitään ylimääräistä.

Mikä puhelin sopii sinulle?

Markkinoilla on loputtomasti erilaisia puhelinmalleja, joten mistä tiedämme, mikä puhelin kannattaa ostaa? Puhelinta ostaessa kannattaa aloittaa valitsemalla itselle sopiva budjetti, tämä rajaa jo luultavasti vaihtoehdot paljon pienemmäksi. Yleensä käyttäjät haluavat ostaa samantapaisen puhelimen kuin heidän aiemmat mallit, jos olet tottunut käyttämään Android puhelinta ja olet siihen ollut tyytyväinen, niin kannattaa pitäytyä hyväksi todetussa. IPhone ja Android mallit poikkeavat melko paljon toisistaan ja onkin paljon mieltymys kysymys kummasta pitää enemmän. Kun tiedät sopivan budjetin ja itsellesi sopivan käyttöjärjestelmän, niin kannattaa pohtia millaista käyttöä puhelimelle tulee.

Käyttäjien käyttötottumukset vaihtelevat paljon ja siksi kannattaa pohtia tarkkaan itselle sopivia ominaisuuksia. Haluatko esimerkiksi, että puhelin on todella nopea käyttää, siitä löytyy kamera tai kenties pelaat puhelimella paljon. Valitsemalla juuri sinun käytölle sopivat ominaisuudet takaat, että puhelimen käytöstä tulee entistäkin miellyttävämpää. Puhelinvertailu 2021 on koonnut parhaat puhelimet yhteen ja olemme varmoja, että sieltä löytyy varmasti myös juuri sinun tarpeisiisi sopiva puhelin.

Mitä eroja puhelimista löytyy

Vertailussa tutkittujen puhelimien väliltä löytyi monia yhtäläisyyksiä sekä eroavaisuuksia. Suosituimmat puhelimet olivat iPhone 12 Pro ja Galaxy S21 Ultra, jotka olivat testeissämme kärjessä lähes kaikilla osa-alueilla. Kaikista malleista löytyy todella hyvät kamerat, joilla voi ottaa jopa ammattitason otoksia, kuitenkin tässä edukseen asteli Huawein P40 Pro – malli. Kaikissa testin malleissa on jo 5G-tuki, joka takaa nopeaa lataustehoa 5G-alueilla. Silmiin pistävin ero erivalmistajien malleissa oli puhelinten eri ominaisuuksien käyttömukavuus. Eri mallien välillä on yllättävän suuri ero sovellusten käytössä ja avaamisessa. Osa näistä eroista on tottumus kysymyksiä, mutta etenkin Samsungin, Applen ja Sonyn käyttömukavuus oli mielestämme parasta laatua. Kaikissa puhelimissa on tehokkaat prosessorit, joiden nopeudesta etenkään puhelimen peruskäyttö ei tule jäämään kiinni. Testin yllättävin asia oli mielestämme Nokian parhaan puhelimen keskinkertaisuus. Se ei ollut millään tasolla muiden huippupuhelinten tasolla, ja se näkyy totta kai puhelimen hinnassa, joka oli todella matala.

Käyttäjien kokemuksia ja mielipiteitä

Käyttäjien mieleen oli jäänyt erityisesti kaikkien puhelinten kosketusnäytöt, jotka olivat hyvä laatuisia, värikkäitä ja kirkkaita kaikissa malleissa. Kokemuksia puhelinten ominaisuuksista oli monenlaisia ja niistäkin suurin osa oli erittäin positiivisia. Kaikista malleista löytyy paljon erilaisia ominaisuuksia, joihin käyttäjät olivat varsin tyytyväisiä. Tämä ei sinällään ole ihme, sillä olihan testissämme eri valmistajien parhaita ja uusimpia malleja. Suurimmassa osassa malleista oli tullut jo pikalataus sekä langattoman latauksen mahdollisuus. Erityisesti pikalataus sai todella paljon positiivisia kokemuksia, sillä akkua sai ladattua huomattavan määrän jo hyvin pienessä ajassa. Kokemuksien perusteella kaikki mallit saivat lähinnä positiivista palautetta. Xiaomi Mi 10T Pro sai parhaan arvosanan hintalaatusuhteeltaan käyttäjien vastausten perusteella. Testin parhaat pisteet käyttäjien kokemuksien perusteella taas sai Apple iPhone 12 Pro.

Kokonaisuudessaan testissä oli useita eri puhelimia ja meidän arviot vastasivat pitkälti myös käyttäjien kokemuksia. Uudet puhelimet ovat totta kai erinomaisia, nopeita ja helppoja käyttää, mutta silti 5G-yhteyden ansioista yllätyimme kuinka nopeita nykypäivän puhelimet jo ovat. Samalla puhelimista löytyy todella paljon niin töitä kuin arkea helpottavia ominaisuuksia ja sovelluksia, joten puhelimeen kannattaa ehdottomasti panostaa. Erityisesti kannattaa panostaa juuri niihin ominaisuuksiin, joita sinä uskot eniten tarvitsevasi. Toivottavasti puhelinvertailusta oli sinulle hyötyä ja se auttaa sinua puhelimen hankinnassa.