Paras tabletti – Vertailussa parhaat tabletit

Paras tabletti miehen kädessä

Tabletit tuovat älylaite markkinoille kannettavaa helpomman, mutta puhelinta monipuolisemman laitteen. Tabletin avulla on helpompi tehdä töitä kuin puhelimella isomman näytön ansiosta ja samalla tablettia on helpompi kuljettaa mukana kuin suurta kannettavaa. Parhaat tabletit ovat jo erittäin käteviä työkaluja niin töihin kuin vapaa-ajalle. Laitteet kulkevat helposti mukana ja ne toimivat erinomaisena toimisto apurina. Tabletit ovat myös loistavia piirustusalustoja niin taiteelle kuin erilaisille projekteille. Oikean tabletin valinta voi olla haastavaa, sillä oikea malli toimii kannettavalle vaihtoehtona, sen pitää olla helposti mukana joka paikassa, sen pitää olla tyylikäs sekä akun täytyy kestää mahdollisimman pitkään. Kaiken tämän lisäksi tabletin pitää olla hyvä viihdelaite. Tablettivertailussa kerromme sinulle parhaiden tablettien ominaisuuksia, jotta sinäkin voit löytää juuri sinulle täydellisen tabletin.

Olemme tutkineet ja vertailleet yli 25 erilaista tablettia, jonka pohjalta olemme valinneet parhaat tabletit juuri nyt. Vertailussa kiinnitimme erityistä huomiota tablettien ominaisuuksiin ja niiden käytettävyyteen. Käyttäjien kokemuksien mukaan erityisesti tabletin suuri näytön koko verrattuna puhelimeen helpotti monien sovellusten käyttöä huomattavasti. Samalla tabletti kulkee kuitenkin helposti mukana, jotta töitä ja viihdekäyttöä pystyy toteuttamaan missä ja milloin vain. Vertailussa huomiotamme herätti erityisesti parhaiden tablettien ominaisuudet, jotka olivat huimasti halpoja tai keskihintaisia tabletteja edellä. Testimme perusteella Apple iPad on hieman muita tabletteja edellä ominaisuuksilta ja käytettävyydeltä, mutta etenkin Samsungin tabletit ovat myös todella kehittyneitä. Seuraavaksi tablettivertailumme, jossa etsimme eri kategorioiden parhaat tabletit.

Tablettivertailu

Paras tabletti: Apple iPad Pro

Apple iPad Pro

Apple iPad Pro yhdistää hämmästyttävän suorituskyvyn, kevyen rungon sekä mahtavan kuvanlaadun. iPad Pro on varustettu erittäin suorituskykyisellä kahdeksanytimisellä A12Z Bionic -prosessorilla, johon sisältyy M12-liikeprosessori sekä kahdeksanytiminen grafiikkasuoritin. Tabletin suorituskyky riittää vaivatta luovalle sekä suunnittelu painotteiselle työlle, jossa käytetään esimerkiksi vaativia 3D-mallinnussovelluksia. Erinomaisen Liquid Retina -näytön ansiosta huomioit pienimmätkin yksityiskohdat. 12,9 tuumainen iPad Pro on vain 5,9 mm ohut ja painaa 641 grammaa, jonka ansiosta se kulkeutuu helposti mukanasi joka paikkaan. Näyttö ulottuu reunasta reunaan, joten laitteessa ei ole häiritseviä reunoja.

Liquid Retina -näytössä on huippulaatuinen kuvanlaatu yli 5,6 miljoonalla pikselillä, tarkoilla True Tone -teknologian mukauttamilla väreillä sekä P3-väriavaruudella. iPad Prolla saa otettua erittäin vaikuttavia valokuvia, Full HD -hidastusvideoita, ajastusvideoita tai 4K UHD -resoluution videoita parannellun kamerajärjestelmän avulla. Järjestelmään sisältyy 12 megapikselin kaksoislaajakulmasensori sekä 10 megapikselin ultralaajakulmasensori. Tabletti on hyvin suojattu ja siitä löytyy mm. kasvojentunnistus. A12 Bionic -sirun ominaisuuksia hyödyntävä kasvontunnistus toimii esimerkiksi maksujen varmistamiseen ja moniin muihin turvallisuutta vaativiin toimintoihin. Tabletti käyttää iPadOS 13.4 – käyttöjärjestelmää, joka tarjoaa parannellut yksityisasetukset, nopeamman toiminnan ja älykkäämmät ilmoitukset, jonka ansiosta se on entistäkin turvallisempi ja intuitiivisempi. Apple iPad Pro on kokonaisuudessaan loistava työkalu vaativiin töihin sekä vapaa-ajalle. Tabletista löytyy varmasti kaikki mitä tarvitset.

Paras Samsung tabletti: Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7+

Samsung Galaxy Tab S7+ WiFi -tabletissa on kapeareunuksinen 120 Hz näyttö, joka tarjoaa ensiluokkaisen katselukokemuksen. S-Pen-kynä sopii niin luovaan työskentelyyn kuin muistiinpanojen kirjoittamiseen. Tabletissa on huippuluokan Qualcomm Snapdragon 865 -kahdeksanydinprosessori. Prosessorin suorituskykyä täydentää 6 GB RAM-muisti. 12,4 tuuman Super AMOLED -näyttö takaa erinomaisen kontrastin ja kirkkaat värit. Se on myös erittäin energiatehokas ja säästää akkua. Tabletti on varusteltu Googlen Android 10.0 -käyttöjärjestelmällä, jossa on myös Samsung One UI -käyttöliittymä. Se on suunniteltu helpottamaan työskentelyä selkeän rakenteensa ansiosta. Käyttömukavuutta lisäävät neljä AKG-ääniasiantuntijoiden virittämää kaiutinta, jotka tuottavat rikkaan stereoäänen. Äänikokonaisuutta täydentää Dolby Atmos -äänitehoste.

Samsung Galaxy Tab S7+ -tabletissa on takana kaksoiskamera, jossa yhdistyvät 5 megapikselin kamera 123 asteen ultralaajakulmaobjektiivilla sekä 13 megapikselin kamera tavallisella 80 asteen objektiivilla. 8 megapikselin etukamera puolestaan takaa loistavat videopuhelut. Tehokas 10090 mAh akku kestää pitkään. Samalla se tukee pikalatausta, joten sen lataaminen käy nopeasti. Tabletti on myös mahdollista muuntaa kannettavaksi näppäimistökotelon avulla, joka on kuitenkin ostettava erikseen. Galaxy Tab S7+ on myös turvallinen käyttää ja sen näyttöön on upotettu sormenjälkilukija. Kokonaisuudessaan tämä on Samsungin paras tabletti, jossa on loistavat ominaisuudet vaativankin työhön. Tämän lisäksi se sisältää mukavasti lisäominaisuuksia vapaa-ajalle, joten Tab S7+ on varmasti monipuolinen valinta sen käyttäjälle.

Paras Huawei tabletti: Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro

Huawei MatePad Pro on ohut ja kevyt tabletti. Tämän lisäksi se on varusteltu suurella ja yksityiskohtaisella QHD-näytöllä. Tabletti painaa ainoastaan 460 grammaa, mutta siitä huolimatta siinä on metallinen runko, joka takaa päivittäisen käytön vaatiman kestävyyden. Tabletti on varustettu kilpailukykyisellä Kirin 990 5G -kahdeksanydinprosessorilla, jossa riittää varmasti tehoa kaikkiin päivittäisiin tehtäviin. 6 GB:n RAM-muisti helpottaa sovellusten moniajoa. Kaksikaistaisen WiFi-yhteyden ansiosta voit nauttia viiveettömästä ja pätkimättömästä verkkoyhteydestä. Tabletissa on tallennustilaa 128 GB, jota voidaan laajentaa jopa 256 GB NM-muistikortilla.

Huawei MatePad Prossa on monikosketusta tukeva 10,8” IPS LED – näyttö, joka tarjoaa yksityiskohtaisen kuvan sekä laajat katselukulmat. Sinisen valon suodatus vähentää silmien rasitusta ja tablettia on mahdollista käyttää pidempään. Näyttö on mukavan kirkas ja sen ansiosta tablettia voi käyttää myös kirkkaassa auringonvalossa. MatePad Pro käyttää Android 10.0 -käyttöjärjestelmään pohjautuva EMUI 10.0.1 versiota. Se sisältää lukuisia Android-tuotteilta odotettuja toimintoja sekä Huwein pilvisovelluksia. Kokonaisuudessaan Huawei MatePad Pro on Huawein lippulaiva, joka sisältää varsin hyvän skaalan hyviä ominaisuuksia. Tabletin hinta on varsin kilpailukykyinen muiden huipputablettien rinnalla.

Paras Lenovo tabletti: Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11 Pro

Lenovo Tab P11 Pro on suunniteltu vaativaan viihteeseen sekä ammattimaiseen tuottavuuteen. Kevyt ja kestävä yksiosainen alumiinirunko on vain 5.8 mm ohut ja painaa 485 grammaa. Tabletti on tyylikkäästi muotoiltu ja sen kaksisävytteinen viimeistely antaa mukavan loppusilauksen. Tab P11 Pron mukana tulevat näppäimistö ja kynä, jotka tarjoavat loistavat työkalut ammattimaiseen hyötykäyttöön. 11,5 tuuman OLED-kosketusnäytössä on korkea kontrastisuhde sekä laajat ja värejä vääristämättömät katselukulmat. Neljä Dolby Atmos – teknologiaa hyödyntävää kaiutinta tehostavat ääntä ja antavat loistavan kuuntelukokemuksen. Tabletissa on Qualcomm Snapdragon 730G -kahdeksanydinprosessori, jonka ansiosta pelit, videonmuokkaukseen tarkoitetut ohjelmistot ja muut vaativat sovellukset toimivat vaivattomasti.

Lenovo Tab P11 Pro sisältää 13 megapikselin takakameran, jossa on automaattitarkennus. 8 megaoikselin etukamera taas takaa kirkkaat ja selkeät videopuhelut. Sisäänrakennettu 8600 mAh akku tarjoaa virtaa jopa 15 tunnin verkkoselailuun, joten akku kestää yhdellä latauksella todella pitkään. Tabletissa on Nano SIM -korttipaikka, jonka mahdollistaa nopeiden 4G-mobiiliverkkojen käytön. Laite käyttää Android 10 – käyttöjärjestelmää, joka on turvallinen ja selkeä käyttää. Kokonaisuudessaan tämä tabletti sopii hyvin niin vapaa-ajalle kuin vaativiinkin työtehtäviin. P11 Pro haastaa markkinoiden parhaat tabletit niin ominaisuuksiltaan kuin hinnaltaan.

Paras Apple iPad: Apple iPad Air

Apple iPad Air

Apple iPad Air on täysin uudistunut, sillä A14 Bionic ‐siru ja Neural Engine tarjoavat tehoa ja edistykselliset koneoppimisominaisuudet vaivattomaan 4K-videoiden editointiin, upean esityksen kokoamiseen ja 3D-mallin suunnitteluun. Upea 10,9 tuuman Liquid Retina – näyttö tarjoaa laajan ja kirkkaan väriskaalan sekä häikäisevän kuvanlaadun. Koko etuosan kattava näyttö täyttää nyt myös alueen, jolla ennen sijaitsi tabletin kotipainike. Sormenjälkiä ehkäisevä pinnoite pitää yllä täydellistä katselukokemusta myös pitkän käytön jälkeen. iPad Air -tabletti on varustettu kaksikaistaisella WiFi-ax-moduulilla, jonka ansiosta voit esimerkiksi suoratoistaa videoita ja ladata suuria tiedostoja nopeasti. Tämän lisäksi laitteessa on LTE-tuki.

Uusi iPadOS14-käyttöjärjestelmä on varustettu uudella Scribble-ominaisuudella, joka mahdollistaa muistiinpanojen ottamisen ja niiden muuntamisen tekstiksi, kirjoittamisen suoraan mihin tahansa tekstikenttään sekä muotojen luomisen vaivattomasti Neural-moottorin ansiosta. Apple Pencil -kynän ja Apple Keyboard – näppäimistön tuki mahdollistavat laitteen muuntamisen suorituskykyiseksi työasemaksi tai tehokkaaksi apuvälineeksi missä ja milloin vain. 12 megapikselin takakameralla ja sen huippu ominaisuuksilla saa tarkkoja ja eloisia kuvia vaivatta missä olosuhteissa tahansa. IPad Air on Vain 6,1 mm paksuinen ja 460 gramman painoinen, joten se kulkee helposti repussa mukanasi kaikkialle. Kokonaisuudessaan Apple iPad Air on tehokas paketti hyvin sirossa kuoressa. Sillä pystyy hoitamaan kaikki vapaa-ajan ja työn vaatimat tehtävät vaivatta ja se on oiva apuri myös arkeen. Uskomme, että iPad Air on jokaiselle tabletin käyttäjä yksi parhaista vaihtoehdoista. Siitä tuntuu löytyvän kaikki mitä kukaan voi tarvita.

Paras edullinen tabletti: Samsung Galaxy Tab A7

Samsung Galaxy Tab A7

Samsung Galaxy Tab A7 tabletista löytyy halpa ja kenties paras tabletti tarjous. Tabletti sopii moneen tarpeeseen, sillä siitä löytyy suuri näyttö ja se on varsin helppokäyttöinen. Uusi Samsung Galaxy Tab A7 sisältää monia Samsungin lippulaivamallien ominaisuuksia, mutta hieman yksinkertaisemmassa muodossa, jotta hinta voidaan pitää alhaisena. 10,4 tuuman FHD LED – näytössä on suuri tarkkuus ja kirkkaus, jotka tekevät kuvasta vivahteikkaan. Yhdessä upean kuvan kanssa neljä Dolby Atmos -kaiutinta luo upeita katseluelämyksiä ja mukaansatempaavia pelikokemuksia. Tehokas Qualcomm-prosessori pitää toiminnan sujuvana. Samalla laitteen reilun kokoinen 7300 mAh akku antaa virtaa jopa 14,5 tunniksi.

Galaxy Tab A7 löytyy 8 megapikselin takakamera automaattitarkennuksella sekä 5 megapikselin etukamera, joka on erinomainen apuri videopuheluihin. Tabletista löytyy myös Samsung Kids – tila, jotta voit antaa Galaxy Tab A7:n lapsesi käyttöön ilman huolta siitä, että hän näkisi sopimatonta sisältöä tai pääsisi käsiksi tiedostoihisi. Voit myös pitää silmällä, miten kauan lapsi käyttää tablettia ja mitä sovelluksia hän katsoo. Ohut ja kevyt malli on mukava pitää kädessä ja siitä löytyy useita erinomaisia sovelluksia. Samsung Galaxy Tab A7 on mielestämme tällä hetkelle markkinoiden paras tabletti hinta-laatusuhteeltaan. Sen halpa hinta houkuttelee sen hankkimiseen vaikka kiikarissa olisikin hinnaltaan kalliimpia tabletteja.

Paras tabletti näppäimistöllä: Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook

Lenovo IdeaPad Duet Chromebook on monipuolinen ohut ja kevyt 2-in-1 – laite. Irrotettava magneettikiinnitteinen näppäimistö tarjoaa miellyttävän kirjoitustuntuman sekä erillisen kosketuslevyn. Ilman näppäimistöä IdeaPad Duet Chromebook toimii 10,1 tuumaisen tabletin tavoin. Työskenteletkö tabletilla? Jos käytät tablettia työskentelyyn, tarvitset yleensä näppäimistön. Lenovo IdeaPadin mukana tulevan fyysisen näppäimistön kanssa kirjoittelu on paljon mukavampaa, kuin kosketusnäytöltä. Lisäksi näkymä muuttuu tuplakokoiseksi, kun näppäimistöä ei näy ruudulla sähköpostia tai dokumenttia kirjoittaessa. Pelkkä tabletti painaa vain 450 grammaa ja on reilun 7 millimetrin paksuinen, joten sitä on mukava käsitellä. Mukana tulevan jalustana toimivan suojan sekä näppäimistön kanssa kokonaisuus jää noin 18 millimetrin paksuiseksi ja painokin reilusti alle kilon, joten laite kulkeutuu todella näppärästi mukana minne vain.

Google Chrome OS -käyttöjärjestelmä käynnistyy jopa 8 sekunnissa ja se on heti käyttövalmis. Googlen G Suite -sovelluspaketti tarjoaa tutut pilvessä toimivat tuottavuusohjelmat, joilla tehdyt työt tallentuvat automaattisesti verkon yli pilvipalveluun. Laite toimii myös offline-tilassa. Laitteen 128 gigatavun sisäinen muisti tarjoaa tilaa isommallekin määrälle sovelluksia ja sisältöä. Lenovo IdeaPad Duet Chromebook on monipuolisuutensa ansiosta täydellinen laite työkäytön ja vapaa-ajan tarpeiden hallintaan. Sen avulla sinulla on aina mukana tabletin ja tietokoneen parhaat puolet.

Paras lasten tabletti: Kurio Tab Ultra 7

Kurio Tab Ultra 7

Kurio Tab Ultra 7 – tabletti on suunniteltu yli 4-vuotiaille lapsille. Tabletissa on 7 tuuman HD-näyttö sekä loistava äänentoisto. Laadukas näyttö tuottaa kirkkaat ja terävät värit sekä kaksi eteenpäin suunnattua kaiutinta tuottavat selkeän ja voimakkaan äänen, joten laite soveltuu erinomaisesti viihdekäyttöön. Tämän lisäksi Kurio Tab Ultrasta löytyy paljon lapsiystävällisiä toimintoja. Tabletti osaa varoittaa etäisyyssensorin avulla, jos lapsi katsoo tablettia liian läheltä. Se osaa myös ilmoittaa jos tablettia käytetään huonossa asennossa ja varoitusmerkki lähtee näkyvistä vasta kun asento tai etäisyys kasvoista on sopiva. Silmien rasittumisen estämiseksi tabletti käyttää sinisen valon suodatinta.

Kurio Genius -toimintojen avulla voit asettaa lapselle päiväkohtaiset käyttörajat tai nukkumaanmenoajan. Voit myös käydä läpi kaikki sovelluskaupasta ladatut sovellukset ennen kuin lapsesi saa käyttää niitä. Älykkäiden toimintojen avulla huolta voi myös kieltää tablettia käyttämästä tiettyjä sovelluksia sekä estää pääsyn tietyn kategorian nettisivuille. Kurion hyödyntää omia 32 miljardia nettisivua kattavia suodattimia, samalla voit luoda oman listan sallituista ja kielletyistä nettisivuista. Kurio Tab Ultra 7 on luotu turvalliseen ja lapsen kehitystä tukevaan arkeen. Sen avulla lapsi käyttää tablettia täysin turvallisesti ja huoltajan on helppo seurata kuinka paljon laitetta käytetään ja mitä sillä tehdään.

Mikä tabletti kannattaa ostaa?

Tablettia valitessa kannattaa ensin miettiä itselle sopivan tabletin koko. Tabletit ovat yleensä 7 tai 10 tuumaisia. Tabletin tulessa satunnaiseen verkkosurffailuun tai lasten käyttöön, silloin kannattaa valita pienempi ja näppärämpi koko. Jos tabletilla tekee paljon vaativia töitä, katsoo paljon elokuvia ja videoita tai tekee kuvankäsittelyä voi paras valinta olla 12,9 tuuman laite. Etenkin luovaa työtä tekevän kannattaa valita tabletti, joka on varusteltu stylus-kynällä. Näin kuvien muokkaus, piirtäminen ja muistiinpanojen tekeminen onnistuu huomattavasti paremmin.

Käyttöjärjestelmän valinta riippuu usein omista mieltymyksistä ja siitä mihin on tottunut. Google Android – käyttöjärjestelmä ja Applen iOS – käyttöjärjestelmät poikkeavat toisistaan, vaikkakin molemmat ovat varsin selkeitä ja joustavia järjestelmiä. Sisäisenmuistin kapasiteettia kannattaa nykytabletilta vaatia vähintään 64 GB:n verran. Tämä takaa sen, että laitteen muisti ei ole liian nopeasti täynnä ja sitä myöden muutu hitaammaksi. Etenkin jos lataat paljon kuvia ja videoita tabletille niin kannattaa harkita jopa suurempaa sisäistä tallennustilaa.

Mielenkiintoisin valinta kriteeri tabletissa lienee WI-FI ja mobiilidata. Mikäli haluat surffailla netissä myös muualla kuin kotonasi, niin laite tarvitsee 4G-ominaisuuden. Tämän avulla nettiä voi käyttää huoletta mobiiliverkossa missä ja milloin vain. Osassa tablet-laitteista on 4G-ominaisuus ja osassa vain WI-FI mahdollisuus. Muista, että mobiilidatapaketti on kuitenkin ostettava erikseen. Tabletin akkuun kannattaa myös panostaa, mikäli käytät laitetta aktiivisesti. Myös näytön koko ja prosessorin ominaisuudet vaikuttavat akun kestoon. Määritä omat käyttötarpeesi ennen tabletin hankkimista. Jos käytät tablettia vain satunnaisesti, on akun kesto tärkeämpi valintakriteeri kuin korkea suorituskyky.

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia tableteista

Käyttäjät kertoivat erityisesti tabletin helppoudesta ja monipuolisuudesta. Tabletti kulkee helposti mukanasi kaikkialle ja suuremman näytön ansiosta se tarjoaa monipuolisempia ominaisuuksia kuin vaikkapa puhelin. Toisaalta tablettien suorituskyky ei vielä vastaa etenkään hyvä kannettavia tietokoneita, mutta tabletti koetaan silti erittäin hyvänä työkaluna etenkin työelämään. Tabletteihin on mahdollista saada mukana tai lisävarusteena näppäimistöjä sekä kyniä, jotka helpottavat niin muistiinpanojen tekemistä, piirtämistä kuin koko tabletin yleistä käytettävyyttä.

Testimme tableteista nousivat käyttäjien arvosteluissa esille etenkin Apple iPad Pro sekä Air mallit. Niiden käytettävyys ja suorituskyky ovat erinomaista laatua ja niiden ominaisuudet ovat markkinoiden huippua oikeastaan jokaisessa kategoriassa. Applen jälkeen Samsung pystyi vastaamaan Applen laatuun osissa ominaisuuksissa, mutta kokonaisuudessa jäi hieman Applen vastaavia tuotteita jälkeen. Muiden valmistajien tabletit ovat hinnaltaan hieman halvempia ja näin odotuksiakin voi hieman laskea. Kokonaisuudessaan nämäkin laitteet ovat kuitenkin todella monipuolisia ja kehittyneitä laitteita. Tablettimarkkinat ovat jo todella monipuoliset ja sieltä löytyy varmasti kaikkien tarpeisiin juuri sopiva laite. Myös lapsille on kehitetty juuri heidän tarpeisiinsa sopivia tabletteja.

Voimme todeta, että tablettien kehitys on ottanut huimia askeleita eteenpäin viime vuosina ja todennäköisesti tämä tahti vain kiihtyy tulevaisuudessa. Toivottavasti tablettivertailustamme oli sinulle hyötyä oikean tabletin ostamiseen.