Parhaat tavat tehdä rahaa kotona

Nainen tekee töitä tietokoneella

Nykyään rahaa voi tienata missä vain, kaikki on sinusta itsestäsi kiinni. Mikä on sinun kiinnostuksen kohde? Siinä asiassa sinäkin voit tehdä lisätienestiä. Netin ansiosta mahdollisuuksia on loputtomasti ja jokainen voi löytää juuri itselleen mielekkään tavan tienata rahaa. Opivaurastumaan.fi haluaa opettaa sinulle parhaat tavat siihen, vaikkapa suoraan koti sohvalta. Mihinkään näistä tavoista et tarvitse ammattitaitoa, ainoastaan motivaatiota tienata lisää rahaa. On vain kaksi tärkeää kysymystä, että miten ja missä haluat saada lisätuloja.

Olemme itse yrittäneet näitä kaikkia tapoja tienata, useita jopa monesti, joten olemme keränneet parhaat tavat tienata rahaa juuri sinun tarpeisiin. Sinulla ei välttämättä edes tarvitse olla tarvetta ekstra rahalle, mutta kukapa ei haluaisi tienata hieman lisää, jos se on mahdollista. Näillä rahoilla voit ostaa puolisolle tai lapsille lahjan tai vaikkapa hemmotella itseäsi hieronnalla. Useat löytämistämme lisätulonlähteistä ovat vieläpä melko passiivisia. Se tarkoittaa, että saadessasi tulonlähteen esim. verkkosivun tuottamaan, ei sinun tarvitse sen jälkeen tehdä enää juuri mitään, jotta saat kuukausittaisia tuloja edelleen.

Rahaa voi tienata sitä enemmän mitä enemmän olet valmis panostamaan työhösi. Tavoitteesi voi olla, jopa rakentaa tästä sivutulonlähteestä päätyösi ja se on täysin mahdollista. Se vaati usein tarkempaa perehtymistä ja aikaa, mutta jos tämän hetkinen palkkatyösi ei täysin miellytä sinua niin miksi et olisi valmis panostamaan sivuprojektiin hieman enemmän aikaa, jotta sivubisnes voi tienata sinulle joskus jopa enemmän rahaa kuin tämän hetkinen leipätyö.

Paras tapa tienata rahaa netissä

Mies tekee töitä kotona

Affiliate bisnes

Vertailtuamme eri tienaus tapoja totesimme, että affiliate bisnes on ehdottomasti paras ja helpoin tapa tehdä rahaa kotoa käsin. Totta kai, omien verkkosivujen luominen vie aikaa ja hyvää sisältöä pitää tuottaa pitkäjänteisesti, mutta kumppanuusmarkkinoinin kautta saatava passiivinen tulo ei vaadi mitään muuta. Kun sivustosi alkaa tuottaa rahaa, se on täysin passiivista ja se tulee kuukaudesta toiseen. Affiliate bisnes toimii yleensä helpoiten erilaisten vertailu- tai suosittelusivujen kautta. Tässä sinulle muutamia mielenkiintoisia vaihtoehtoja affibisnekseen.

 • Juoksu ja lenkkeilysivusto
 • Vegaaninen elämäntapa
 • Blenderien vertaus-sivu

Aiheeksi kannattaa usein valita oma mielenkiinnon kohde sillä siitä jaksaa tuottaa sisältöä enemmän. Aiheeksi kannattaa myös miettiä sellainen, jolle riittää lukijoita. Kun olet keksinyt sivuillesi aiheen, kannattaa heti alkaa tuottamaan sivustolle sisältöä. Sisällön tuottamista ei kannata pelätä, sillä tekstin ei tarvitse olla täydellistä vaan se riittää jo pitkälle, että lukija ymmärtää mitä haluat tekstillä sanoa. Mitä enemmän sivustollasi on sisältöä sekä kävijöitä sitä ylemmäs myös Google sijoittaa sivustosi. Tässä kohtaa alkaa lumipallo efekti, jossa sivun sijoitus google hauissa nousee ja samalla sitä mukaan myös sivusto kävijämäärä kasvaa.

Kun sivustosi lukijat huomaavat sisältösi olevan luottamusta herättävää, he varmasti kiinnostuvat myös sinun suosittelemistasi tuotteista. Tähän asiaan koko kumppanuusmarkkinointi perustuu. Lukijat kiinnostuvat tuotteistas, jolloin sinä ohjaat heidät tuotteen valmistajan sivuille. Kaikista ostoksista joita sivusi kautta on tullut, kuuluu sinulle noin 5-10% provisiopalkkio. Sivustosi kasvaessa tämä provision määrä kasvaa koko ajan ja se alkaa tulla sinulle kuukaudesta toiseen ilman, että sinun tarvitsisi enää tehdä mitään. Tämä on ehdottomasti paras tapa tehdä rahaa kotoa käsin.

Nopein tapa tienata rahaa kotona

Maksetut kyselyt

Ehdottomasti nopein tapa tehdä rahaa kotona on täyttää netissä tehtäviä maksettuja kyselyitä. Netistä voi siis löytää paljon erilaisia maksettuja kyselyitä, joista voi tienata joistain senteistä muutamiin euroihin per kysely. Kyselyiden palkkiot maksetaan usein joko suoraan rahama tai vaihtoehtoisesti erilaisina ennalta määritettyinä lahjakortteina. Yhden kyselyn täyttämiseen menee aikaa noin 10 minuutista eteenpäin. Tienatut rahat voi nostaa kun rahaa on kertynyt tietyn summan verran. Rahojen nostaminen omalle tilille on kuitenkin hieman mutkikasta, siihen vaaditan usein PayPal tiliä ja siirron yhteydessä Paypal veloittaa siirrettävästä summasta 2%.

Kyselyistä maksetaan pieniä palkkioita, jotta niihin löydetään tarpeeksi vastaajia. Kattavan mielipidepohjan avulla kyselyn tuottanut yritys saa tärkeää tietoa ihmisten mielipiteistä eri tuotteisiin ja palveluihin. Vaihtoehtoisesti yritykset voivat kysyä ihmisten mielipiteitä uusista, markkinoille vasta tulevista, tuotteista. Ihmisten mielipiteiden avulla yritykset voivat kehittää omaa toimintaansa paremmin eteenpäin. Tämä on myös huomattavasti halvempaa toteuttaa maksettujen kyselyiden avulla kuin yrityksen ja erehdyksen kautta jo valmiilla tuotteella.

Katso parhaat maksetut kyselyt täältä!

Nainen täytää kyselyä

Maksettuihin kyselyihin on hyvin helppo vastata sillä niihin tarvitaan vain sinun mielipidettä. Vääriä vastauksia ei siis ole. Tästä syystä kyselyt ovat usein kohdennettuja tietyille kohderyhmille. Kohdennettujen kysymyksien avulla yritys tai organisaatio saa tarkempaa tietoa tuotteiden ja palveluiden kehittämiseen. On siis ensiarvoisen tärkeää myös vastata kysymyksiin rehellisesti.
Suosittuja ja luotettavia maksettujen kyselyiden tarjoajia ovat:

Mielipide maailma

 • Palkkion koko: 1-5 euroa per kysely
 • Palkkio: Pisteet, jotka vaihdetaan rahaksi tai lahjakorteiksi

Suomitutka

 • Palkkion koko: 0,2 – 2 euroa per kysely
 • Palkkio: Raha tai lahjakortti

Nielsen

 • Palkkion koko: 1-2 euroa per kysely
 • Palkkio: Pisteitä vastaan voi lunastaa tuotepalkintoja kuten elektroniikka, lasiesineitä tai Marimekon tekstiilejä.

Useimmat maksettuja kyselyitä tuottavat firmat ovat turvallisia, mutta kannattaa aina kuitenkin muistaa, etteivät tutkimukset vaadi mitään alku investointeja tai etenkään pankkitunnuksia. Tällaiset kyselyt voivat olla huijaussivustoja, joilla ei ole mitään tekemistä varsinaisen kyselytutkimuksen kanssa. Lue lisää maksetuista kyselyistä tästä.

Paras tapa tienata 200€ kotona

Omien tavaroiden myynti

Muutaman sadan euron lisätienestiin on monia tapoja, mutta helpoin ja hyödyllisin tapa on kuitenkin myydä omia ylimääräiseksi jääneitä tavaroita. Tarpeettomaksi jääneiden tavaroiden myynti tuo kotiisi tai varastoosi lisää tilaa ja samalla joku toinen saa tarvitsemansa tuotteen. Omien tavaroiden myynti eteenpäin on myös ympäristöystävällistä. Kaikki siis voittavat tässä kaupassa ja usein tämä on myös varsin hauskaa.

Myymällä itselleen tarpeettomia tavaroita voi ansaita helposti ainakin 200 euroa, usein jopa enemmän. Se voi kuulostaa paljolta, muuta usein toisen roju on toisen aarre. Tarpeettoman pyörän voi myydä kaverille muutamalla kympillä, mutta jos tarkistaa netistä kuinka paljon samantyyppisistä pyöristä pyydetään, niin se on yleensä huomattavasti enemmän. Sama pätee kaikkiin tavaroihin.

Netissä myytäessä hyvät myyntiartikkelit myyvät tuotteita. Tuotteita myydessä kannattaa aina ottaa hyvät kuvat ja kertoa tavarasta monipuolisesti sen hyviä puolia. Toki on rehellistä mainita myös jos tuotteessa on jokin kolhu tai puute. Usein positiivinen ja hyvä myyntiote saa monenlaisille tavaroille ostajan. Mitä uudempi tuote on sitä helpompi sille on löytää myös ostaja. Kannattaa kuitenkin kokeilla rikkinäisenkin tavaran myyntiä. Kyllä, ihmiset ostavat myös vanhoja repaleisia lehtiä.
Olemme keränneet suosituimmat ja parhaat myyntipaikat yhteen. Näihin voit käydä jättämässä myynti-ilmoituksen vaikkapa heti:

 • Tori.fi
 • Huuto.net
 • Vähänkäytetty.fi
 • Zadaa
 • Etsy

Tuotteesta kannatta kirjoittaa mahdollisimman täydellinen kuvaus. Kuvaukseton tuote ei anna ostajalle juuri minkäänlaista kuvaa tuotteesta. Kannattaa myös tarkistaa kuvaus, ettei sinne jää kirjoitusvirheitä. Kirjoitusvirheet vähentävät tutkitusti luottamusta myyjää kohtaan. Lisää ilmoitukseen useampi tarkka kuva, jolloin ostaja on täysin tietoinen tuotteen laadusta. Tuotteesta kannattaa kertoa ainakin seuraavat kohdat:

 • Tuotemerkki
 • Kunto
 • Väri
 • Materiaali

Tuottavin tapa tienata rahaa kotona

Verkkokaupan perustaminen

Tuottavin tapa tienata rahaa suoraan kotoa on verkkokauppa. Verkkokaupan perustamiseen tarvitsee ainakin hieman jo omaa pääomaa sekä aikaa. Verkkokaupan voi kuitenkin perustaa aluksi vain muutamalle tuotteelle, jonka jälkeen sitä voi laajentaa pikku hiljaa. Verkkokauppa malleja on monia erilaisia. Voit perustaa perinteisen verkkokaupan, jossa ostan ensin tuotteita omaan varastoon ja hoidat paketoinnin sekä tuotteen lähetyksen omalta varastolta asiakkaalle. Toinen vaihtoehto on perustaa ns. dropshipping verkkokauppa, jossa tuote lähetetään suoraan valmistajalta asiakkaalle. Tällöin et tarvitse mitään muuta kuin toimivat nettisivut. Verkkokaupan toimivuuden kannalta tärkeäksi asiaksi nousee markkinointi ja hyvien tuoteselosteiden tekeminen. Markkinoinnin ja liikenteen ohjaaminen omille sivuille on kuitenkin mahdollista oppia ja siinäkin harjaantuu nopeasti.

Ihminen selaa verkkokauppaa

Verkkokaupan perustaminen vaatii aluksi omien verkkokauppasivujen perustamisen. Sen voi toteuttaa myös itse, mutta usein nettisivujen perustamiseen kannattaa ottaa ammattilaisen apua. Ammattilaisen kanssa verkkokaupan saa näyttäväksi sekä tietenkin asiakasystävälliseksi, jotta tuotteiden ostaminen on mahdollisimman yksinkertaista ja helppoa. Hyvät valokuvat tuotteista sekä tuoteselostukset lisäävät asiakkaan luottamusta, jolloin ostotapahtuma on todennäköisempää. Kun verkkokauppa on pystyssä ja olet markkinoinut sitä riittävästi niin kauppa alkaa pyörimään kuin itsestään. Sinun ainoaksi tehtäväksesi jää tuotteiden lähettäminen asiakkaille.

Oman varaston omaava saa usein paremmat tuotot dropshipping kauppiaasen nähden. Onhan se ymmärrettävää sillä oman varaston pitäminen lisää riskiä ja työn määrää. Dropshipping mallisesta verkkokaupasta on usein kuitenkin hyvä aloittaa, sillä se on halvempaa ja vaatii vähemmän aikaa. Verkkokaupan kasvaessa voi hankkia oman varaston ja lisätä siten kaupan tuottavuutta.
Verkkokaupan perustaminen on usein tuottavin tapa saada omat kädet töihin omalta sohvalta käsin. Verkkokauppaa on käytännössä mahdollista pyörittää mistä päin maailmaa tahansa. Kaikki vaiheet on mahdollista ulkoistaa ja näin kaupasta syntyy hyvin passiivinen tulonlähde. Verkkokaupan perustaminen ei kuitenkaan ole helpoin tapa tienata, mutta sen mahdollisuudet houkuttelevat ja mahdollisuudet sen kasvattamiseen ovat rajattomat.

Helpoin tapa tienata rahaa alaikäisenä

Tavaroiden flippaaminen

Tavaroiden flippaaminen saattaa kuulostaa tylsältä, mutta se ei sitä missään nimessä ole. Tavaroita flippaamaalla voi helposti tienata lisää taskurahaa ja miksei enemmänkin. Netissä olevat myyntipaikat kuten tori.fi on täynnä myytäviä tavaroita. Etenkin, jos omaat jonkun aihealueen josta sinulla on jo valmiiksi tietoa sekä jonkinlainen käsitys niiden hintatasosta, olet jo valmis flippaamaan. Sinulla ei edes välttämättä tarvitse olla tietoa myytävistä tavaroista, sillä esimerkiksi juuri tori.fi sivulta voi löytää paljon samanlaisia tuotteita myynnissä. Nopealla vilkaisulla näet mitkä ovat halvimmat ja mitkä kalleimmat samankaltaiset tuotteet. Jos yksi tuotteista on muita selvästi halvempi, niin osta tuote ja laita se takaisin myyntiin muiden tuotteiden kanssa samalla hinnalla. Voiko tienaaminen olla tämän yksinkertaisempaa?

Usein hyvä voitto per flipattu tuote pyöri muutamissa kymmenissä euroissa. Tähän on kuitenkin olemassa muutamia hyviä niksejä parantaakseen tuottoa. Tuotteita voi esimerkiksi ostaa alan foorumeilta josta niitä saa halvemmalla kuin esim. Tori.fi sivustolta. Toinen hyvä tippi on se, että kannattaa keskittyä tuotteisiin jotka maksavat vähintään 50-60 euroa. Tällöin voiton suuruus nousee sillä 10 euron hintaisesta tuotteesta voi tehdä voittoa maksimissaan muutaman euron. Tavaroita voi myös hakea väärillä hakusanoilla sillä joskus tuotetta on saatettu myydä väärällä nimellä eivätkä ostajat ole silloin löytäneet tuotetta.

Tavaroiden flippaamisessa on myös yksi aivan erinomainen plussa puoli alaikäisille ja miksei myös kaikille muillekin. Flippaamalla pääset tekemään kauppaa toisten ihmisten kanssa. Tämän avulla neuvottelu taitosi karttuvat, josta on aivan varmasti etua sinulle tulevaisuudessa. Samalla yrittäjyyshenkisyys kasvaa ja varmasti jokainen työnantaja arvostaa sitä piirrettä sinussa. Rahan tienaamisen lisäksi kasvatat tärkeitä taitoja ikään kuin pankkiin.

Paras tapa tienata rahaa opiskelijana

Freelancer

Nainen valokuvaamassa

Freelancer-töiden tekijöiden tarve kasvaa koko ajan valtavasti. Jos osaat kirjoittaa, valokuvata, tehdä nettisivuja tai lähes mitä vain niin taidoillesi on kysyntää. Freelancerina laskutat työstäsi ja mahdollisuudet ovat täysin sinun viitseliäisyydestä ja kekseliäisyydestä kiinni. Töitä on paljon tarjolla erilaisissa palveluissa, joissa voit myös itse tarjota omaa ammattitaitoasi. Hyviä palveluita tähän ovat mm.:

 • Fiverr
 • Upwork
 • Nerot.fi

Freelancerin työ vaatii täysin henkilön oma-aloitteellisuutta. Työt eivät tule eteesi itsestään vaan sinun tulee etsiä ne. Tästä voimmekin vetää jälleen erinomaisen yhteenvedon, sillä yleensä palvelut, kuten Upwork, ovat hyvin kilpailtuja. Tästä syystä sinun kannattaa ottaa yhteyttä suoraan yrityksiin ja tarjota sinun ammattitaitoasi suoraan heille. Yhteyttä kannattaa ottaa aluksi sähköpostilla. Sähköpostiin kannattaa kertoa minkä ongelman sinä voisit ratkaista tai millä tavalla autat yritystä tienaamaan. Tällä tavalla saat yrityksen mahdollisesti kiinnostumaan palvelustasi täysin ilman kilpailua. Jos yritys kiinnostuu tarjouksestasi, pääset neuvottelemaan palkkiostasi itse. On hyvä kuitenkin muistaa, että yleensä tällainen työ kannattaa aloittaa pienellä koejaksolla, jolloin yrityksellä on pienempi kynnys tarttua tilaisuuteen. Kun he huomaavat kykysi, voit neuvotella paremman ja pidemmän diilin.

Hyviä freelancer mahdollisuuksia ovat mm. Yritysten vanhat logot. Huomaat katukuvassa hieman vanhan aikaisen logon. Ota yritykseen yhteyttä ja kerro, että voisit tehdä edullisesti uuden logon heille ja tämä varmasti saisi asiakkaat kiinnostumaan yrityksestä entisestään. Freelancer töissä etenkin viitseliäisyys ja kekseliäisyys ovat tärkeitä ominaisuuksia. Mahdollisuuksia on monia ja sinun tehtäväsi on tarttua niihin. Muista, että lähestyessäsi yrityksiä, useimmat yritykset sanovat ei. Joukosta löytyy kuitenkin myös kyllä vastauksia ja vain ne merkitsevät. Ei siis kannata masentua kieltävistä vastauksista vaan jatka silloin kontaktointia kohti seuraavaa yritystä.

Yhteenveto

Kotoa käsin on mahdollista tienata monilla eri tavoin. On vain sinun tehtäväsi miettiä aihealue ja löytää itsellesi parhaat tavat tienata rahaa. Se vaatii hieman viitseliäisyyttä, mutta kun olet päässyt hommaan sisään, saat huomattavasti lisää tuloja ja ne saattavat olla jopa hyvin pitkälti passiivisia. Kaikki yllä mainitsemamme työt voit tehdä täysin kotoa käsin, niissä on mahdollista kehittyä ja kasvaa sekä niitä voi tehdä ihan kuka vain. Kuinka haluat tulevaisuutesi viettää? Se on täysin sinusta itsestäsi kiinni.

Jokainen löytää varmasti itselleen sopivan vaihtoehdon ja voit käyttää lisätulosi aivan kuinka itse haluat. Muista onnistuneiden töiden jälkeen onnitella ja palkita itsesi. Kiinnostaako hemmottelua kavereiden kanssa, loma reissu lämpimään tai kenties uusi hieno lahja lapselle? Ryhdy siis rohkeasti töihin ja saavuta unelmiasi!