Rikas isä, köyhä isä –kirjan arvostelu ja kokemuksia

Rikas isa koyha isa

Rikas isä, köyhä isä on Robert Kiyosakin kasvutarina yhdessä kahden isän kanssa – hänen todellisen isänsä ja parhaan ystävänsä ”rikkaan isänsä” isä ja tavoista, joilla molemmat miehet muokkaavat hänen ajatuksiaan rahasta ja sijoittamisesta. Kirjan aikana käydään läpi rikkaan ja köyhän isän kautta läpi monia asioita kuten määritteet vastuille ja eduille. Samalla Robert kertoo systeemistä, jonka periaatteilla ei tarvita korkeita tuloja tullakseen rikkaaksi.

Mistä pidimme tuotteessa

  • Kirja tuhoaa myytin siitä, että sinä tarvitset korkeat tulot rikastumiseen
  • Määrittää mitkä omistukset ovat sinulle eduksi ja mitkä haitaksi
  • Haastaa uskomuksen siitä, että oma talo on hyvä sijoitus
  • Kertoo, mitä lapsillemme kannattaa opettaa rahasta heidän taloudellista menestystä varten

Mitä parannettavaa tuotteessa on

  • Tarkat esimerkit puuttuu joilla lukija voisi muuttaa heti omia tapojaan

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia

”Erittäin selkeä ja opettavainen kirja vaurastumisen perusteista. Tuo hyvin esiin ajattelutavan tärkeyden näiden isiensä esimerkkien avulla. Tämän talous- ja kassavirtakaaviot tulisi jokaisen sisäistää.”

”Tämä kirja yllätti minut siitä, kuinka hyvin se kävi läpi mekaniikan, mikä tekee jonku rikkaaksi tai varakkaaksi. Olen kotoisin perinteisestä koulutusjärjestelmästä ja noin 15 viime vuoden aikana olen kokenut täsmälleen uuden keskiluokan oireet, kuten tässä kirjassa on kuvattu – opiskele pirun kovasti, työskentele erityisen paljon ja menestyt. 30 vuotta myöhemmin huomatakseni vain, että tehdas tarvitsee enemmän energiaa, ja olen lopettamassa sitä.Siitä on jäämässä hyvin vähän näytettäväksi, paljon käytettyjä tunteja, mutta 60% varallisuudestani on muiden taskuissa! Tämä on pakko lukea kaikille, etenkin länsimaiden vanhemmille.”

”Se todella korostaa sitä, mikä puuttuu koulutusjärjestelmästä. Niin monia välttämättömiksi katsottuja elämäntaitoja opetetaan kouluissa, mutta kukaan ei koskaan pysähtynyt puhumaan minulle rahasta. Jo joistakin tämän kirjan sanonnoista on tullut osa jokapäiväistä kieltämme. Toivon, että meistä tulee taloudellisesti älykkäämpiä ja ansaitsemme tarpeeksi rahaa jättääksemme perinnön lapsillemme.”

Kenelle Rikas isä, köyhä isä sopii?

opi vaurastumaan

Rikas isä, köyhä isä –kirja sopii kaikille rahasta ja omasta taloudesta kiinnostuneille. Tässä kirjassa Robert Kiyosaki haastaa ihmisten rahaan liittyviä uskomuksia. Syy, miksi niin moni ihminen taistelee raha ongelmissa, johtuu siitä, että vietämme vuosia koulussa, jossa ei opeteta rahasta mitään. Lopputulos on se, että ihmiset tekevät töitä rahan eteen, mutta eivät koskaan opi laittamaan rahaa tekemään töitä heidän puolestaan. Kirja opettaa myös tarkasti mitkä sijoitukset tai ostokset ovat hyviä ja mitkä huonoja vaurastumisen kannalta.

Katso myös muita vaurastumisaiheisia kirjoja täältä.

Kirjan tiedot

  • Englanninkielinen nimi: Rich dad, Poor dad
  • Kirjoittaja: Robert Kiyosaki
  • Julkaisuvuosi: 2007
  • sivuja: 195

Yhteenveto

Rikas isä, köyhä isä –kirja on erinomainen tietopaketti jokaiselle meistä. Rahasta ja taloudesta puhutaan suoraan ja asia käydään läpi mukavin ja käytännöllisin esimerkein. Rikas ja köyhä isä kuvaavat todella hyvin koko väestön eroa varallisuudessa. Varallisuus kasvaa määrätietoisella etenemisellä, jossa kaikista tärkein asia on tieto. Samalla raha-asioiden kanssa kamppailevat ihmiset pysyvät samoissa ongelmissa, koska missään ei opeteta rahan periaatteita. Nämä periaatteet meidän on itse opeteltava ja Rikas isä, köyhä isä –kirja antaa siihen erinomaisen aloituksen. Rikas isä, köyhä isä – kirjan voit ostaa tästä.