Parhaat ja huonoimmat sijoitukset

neljä kättä rahan kanssa

Nykypäivänä rahalla saa lähes mitä vain ja rahaa voi tuhlata mihin ikinä keksiikään. On kuitenkin olemassa hyviä sijoituksia ja huonoja sijoituksia rahallesi. Ensiksi on hyvä muistaa mikä erottaa hyvän ja huonon sijoituksen. Hyvällä sijoituksella tarkoitetaan sijoitusta tapaan tai asiaan joka tuo sinulle lisää rahaa. Tällainen hyvä sijoitus siis kartuttaa sinun vaurautta. Toisaalta huono sijoitus taas vie rahaa pois sinun lompakostasi, eikä missään kohtaan tuo sitä takaisin. Tärkeää on kuitenkin tiedostaa, että elämää ei voi elää vain vaurauden kautta ja jokainen käyttää rahaa muuhunkin kun vain vaurauden kartuttamiseen. Jokaisella meistä on unelmia ja haaveita joita haluamme toteuttaa. Vauraan rahankäytön ja hyvien sijoitusten avulla rahaa jää myös huonoihin sijoituksiin. Tässä artikkelissa käymme läpi 3 parasta sijoitusta ja 3 huonointa sijoitusta.

Parhaat sijoitukset

1. Sijoita itseesi

Paras ja tärkein tapa sijoittaa on sijoittaminen itseemme. Aluksi on liian helppoa ajatella, että opiskelemalla ja kouluttautumalla ei tehdä lisää rahaa. Se on kuitenkin täysin harhaluulo. On todella tärkeää käyttää aikaa säännöllisesti itsensä kouluttamiseen. Uusien oppien avulla osaamme kokoajan uusia asioita, joiden avulla voimme saada parempi palkkaisen työn tai vaurastumisen kannalta erityisen tärkeä asia on, että voimme saada paremman tuoton omille rahallisille sijoituksille. Kouluttautumalla pysymme mukana ja tietoisina maailman kehityksestä ja kuinka vanhat tavat muuttuvat. Opiskelemalla voimme löytää uusia ja parempia sijoituksia. Lukeminen ja kuunteleminen kehittävät meitä jatkuvasti ja se pitää meidät kiinni tavoitteessamme vaurastua. Sijoittamalla itseesi et myöskään koskaan menetä taitojasi. Kaiken rahan ja omaisuuden voi menettää, muttei sitä miten rahaa voi tehdä lisää. On siis tärkeää opiskella ja selvittää miten voit luoda itsellesi lisää rahaa. Parhaita tapoja sijoittaa itseesi ovat:

  • Kirjat
  • Verkkokurssit
  • Blogit ja verkkosivut
  • Erilaiset yhteisöt ja samasta aiheesta kiinnostuneet ystävät

2. Usko itseesi

Uskomalla itseesi teet parhaat sijoitukset kun taas jos et usko itseesi niin et luultavasti sijoita lainkaan. Kuten sijoittaminen itseesi niin itseensä uskominenkaan ei välttämättä kuulosta sijoitukselta. Mielestämme sen opettelu ja kehittäminen on kuitenkin yksi tärkeimmistä avaimista vaurastumiseen. Jos sijoittaja ei usko itseensä, ei hän onnistu. Tämä pätee oikeastaan kaikkeen elämässä, jos emme usko itseemme ja siihen mitä teemme niin lopputulos ei varmasti ole sitä mitä haaveilimme. Onkin todella tärkeää harjoitella ja luoda itselleen mielikuvia jossa ajattelee rahasta positiivisesti ja uskomme sijoituksiemme onnistuvan. Tätä kutsutaan myös rahamindsetiksi. Oikean rahamindsetin avulla sinä olet jo vauras, sillä tämä tapa saa sinut tekemään asioita sen eteen, että tulet olemaan vauraampi. Usko ja luottamus omaan itseensä antaa varmasti parempia tuloksia kuin ennen. Uskominen itseensä tulee myös ensimmäisen kohdan kautta eli opiskelemalla tiedät enemmän ja olet varmempi tekemisestäsi. Yhdistä siis nämä kaksi taitoa ja tulet olemaan vauras!

3. Sijoittamisen aloittaminen nyt

Sijoituskäyrät nousevat

Uskomalla itseesi ja tietämällä mitä teet tulet tekemään parhaat sijoitukset. Sijoittamisessa ei ole aina tärkeintä löytää juuri sitä parasta sijoituskohdetta vaan tärkeää on aloittaa ja päästä peliin mukaan. Kaikkea ei voi myöskään oppia kirjoista vaan tärkein oppi on kokemus. Jos et siis ole vielä aloittanut sijoittamista, niin aloita se nyt. Opiskele ja etsi itsellesi sopiva sijoitus, jonka koet turvalliseksi ja aloita sijoittaminen. Sijoittamalla kerrytät omaa varallisuuttasi pikku hiljaa ja se on yksi vaurastumisen edellytyksiä. Raha tekee töitä puolestasi.

Lue myös vertailumme parhaista sijoituskohteista täältä.

Huonoimmat sijoitukset

1. Uusi auto

Auto ei ole vaurastumisen kannalta hyvä sijoitus. Itse asiassa, se on todella huono sijoitus. Samalla hetkellä kun uuden auton ajaa pois kaupasta, sen arvo on alentunut huomattavasti. Tässä asiassakin on toki poikkeuksia, sillä uudella autolla voi myös tehdä rahaa. Esimerkiksi taksikuski tekee rahaa autonsa avulla jolloin auto onkin hyvä sijoitus. Yleensä kuitenkin auton hankkiminen ei tuota ostajalle rahaa yhtään, vaan se lisää kuluja huomattavasti lisää. Monien unelma on kuitenkin hankkia kallis ja komea auto, joten miten vauras ihminen ostaa uuden auton?

Vauras henkilö hankkii uutta autoa ennen sijoituksia. Sijoitusten avulla hänen varallisuutensa kehittyy ja tuottojen avulla hän voi ostaa uuden ja komean auton. Hän ei siis varsinaisesti käytä autoon omia rahojaan vaan sijoitusvoittoja. Auton ostamisen jälkeen sijoitukset edelleen pysyvät ja tekevät voittoa. Millä tavalla sinä haluat ostaa itsellesi uuden auton?

2. Oma talo

Oma koti

Omaa taloa ajatellaan usein myös sijoituksena, mutta valitettavasti se on vauraan ajattelutavan mukaan hyvin huono sijoitus. Ostaessasi oman talon sijoitat siihen paljon omaa pääomaa ja pankkilaina luo sinulle negatiivista kassavirtaa useiksi vuosiksi. Talon arvo saattaa vuosien varrella nousta, mutta silti se on syönyt paljon pääomaa eikä se ole tuottanut sinulle lisää rahaa, joten sijoituksena se ei ole hyvä. Useat talokauppiaat myyvät asuntoja hyvinä sijoituksina ja unelmina. Unelma omasta asunnosta ei tietenkään ole väärin ja useimmat meistä myös hankkivat oman kodin. Kannattaa kuitenkin pitää mielessä, että oma talo ei ole sijoitus.

3. Merkkivaatteet ja tavarat

Samoin kuin oma auto ja talo niin merkkivaatteet ovat huonoja sijoituksia. Ajattelemalla puhtaasti sijoituksen kannalta, voisimme varmasti käyttää halvempaa paitaa tai housuja. Ne saattavat joissain tapauksissa olla jopa kestävämpiä, sillä brändi nostaa tuotteiden hintoja. Emme tahdo tällä artikkelilla luoda kuvaa, että kalliita asioita ei kannattaisi ostaa vaan tahdomme sanoa, että jokaisen kannattaa löytää itselleen tärkeät asiat ja panostaa niihin. Jokaisella meistä on omat tavat ja jokainen meistä saa ostaa mitä tahtoo. Jos sinä kuitenkin haluat vaurastua, niin kannattaa käyttää rahaa hyviin sijoituksiin ja välttää huonoja sijoituksia. Vaurastuminen on lopulta päätöksiä; millaisia päätöksiä sinä haluat tehdä?