Paras puhelin – Vertailussa parhaat puhelimet 2022

Puhelin ihmisen kädessä

Puhelinta käytetään nykyään enemmän kuin koskaan, sillä se on meidän monitoimiväline. Puhelimella voi hoitaa soitot, viestit, sähköpostit, pankki- ja somepalvelut sekä kuvauksen ja videoinnin nopeasti ja helposti samalla laitteella. Puhelinta käytetään kaikista kodin laitteista huomattavasti eniten. Tämän takia kannattaa huomioida puhelimensa ominaisuudet, joiden kanssa on turvallista, mukavaa ja helppoa toimia päivittäin. Yleensä puhelinta ostettaessa kiinnitetään huomiota puhelimen käytettävyyteen, luotettavuuteen ja itselle sopiviin ominaisuuksiin. Suurimmat puhelinvalmistajat tarjoavat yleensä turvallisimmat ja toimivimmat ratkaisut.

Tässä vertailussa olemme vertailleet yli 30 puhelinta. Puhelimissa olemme kiinnittäneet erityistä huomiota niiden käyttöjärjestelmiin, käytettävyyteen, ominaisuuksiin sekä muotoiluun. Nykypäivän puhelimilta vaaditaan kokoajan enemmän ja enemmän, joten olemme testanneet useita puhelimia puolestasi. Olemme valinneet markkinoiden parhaat puhelimet eri kategorioihin, joista varmasti on apua oman puhelimen etsinnässä. Katso mikä on paras puhelin juuri nyt!

Paras puhelin: Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G

Samsung Galaxy S20 Ultra – älypuhelin on markkinoiden paras multimedialaite, joka hyödyntää seuraavan sukupolven ominaisuuksia. Galaxy S20 Ultran mukana tulee myös Samsungin tyylikkäin, kevein ja paras käyttöliittymä: ONE UI. Huippusuorituskyvyn ansiosta puhelimella on helppo liikkua suosikkisovellusten välillä ja puhelin jaksaa pyörittää jopa 5 sovellusta taustalla samaan aikaan. Kaareva 6,9 tuuman kosketusnäyttö yksityiskohtaisella Quad HD+ -resoluutiolla tarjoaa mahtavan käyttökokemuksen. Laitteessa on myös IP-68 luokitus, joka tarkoittaa, että laite on vedeltä ja pölyltä suojattu.

Samsung Galaxy S20 Ultra 5G:ssä on Samsungin kaikkien aikojen paras kamera. 108 megapikselin tarkkuus ja satakertainen zoomi tarjoavat todella yksityiskohtaisia kuvia ja samalla etäisyysrajoitukset poistuvat tieltäsi. Kamera saa myös kehuja erityisen valoherkästä kamerasta, jonka ansiosta pimeässä olevatkin asiat pääsevät mukaan kuvaan. Huipputehokas Exynos 990 – suoritin ja suuri 5000 mAh:n akku antaa vaativallekin käyttäjälle vaivatta riittävästi suoritus- ja tekoälykykyä. Samalla akku kestää varmasti koko päivän. Prosessorin tehoa on täydentämässä 12 GB RAM-muisti, ja puhelin tarjoaa reilusti tallennustilaa 128 GB:n sisäisellä muistilla. Samsung Galaxy S20 Ultra tuntuu tällä hetkellä jopa ylivertaiselta multimedialaitteelta markkinoilla. Tätä laitetta on ilo käsitellä.

Paras kamerapuhelin: Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro

Huawei P40 Pro on varusteltu Leican kanssa yhteistyössä tehdyllä Ultra Vision – neloiskameralla. Kamera käyttää hyväkseen 4-in-1 binningiä, jolloin kamera yhdistää 50 megapikselisen kennon pikseleitä tuottaen uskomattoman tarkan ja yksityiskohtaisen kuvan. Lähes täysin pimeässäkin otetut kuvat ovat ennennäkemättömän valoisia ja tarkkoja. Kameran 50 kertaisella SuperZoomilla pääsee entistäkin lähemmäksi kohteita, eikä zoomin ansiosta tarvitse liikkua lähemmäksi kohteita. Golden Snap- ja ohikulkijoiden poisto – ominaisuudet saavat kuvaamisesta vielä askeleen helpompaa ja jännittävämpää. Kameralla voi ottaa erittäin tarkkoja 4K videoita sekä kuvata elokuvamaisempia pätkiä Cinematic video ominaisuuden ansiosta. Kameran ominaisuudet eivät lopu edes vielä tähän ja onkin helppoa todeta tämän kameran olevan todella kehittynyt ja se vetää vertoja jopa huippukameroille.

Huawei P40 Pro ei ole ainoastaan kameransa varassa. Puhelimessa on reunaton 6,58-tuumainen OLED-kosketusnäyttö sekä 4200 mAh:n akku. Kahdeksanydin prosessori takaa suorituskykyisen ja energiatehokkaan toiminnan vaativillekin peleille ja sovelluksille. Prosessorin suorituskykyä tukee 8 GB RAM -muisti ja integroitu 5G-moduuli, jolla puhelin hyödyntää nopeita 5G-verkkoja. Puhelimessa on myös 256 GB sisäistä tallennustilaa. P40 Pro on kaikin puolin erittäin mukava ja tehokas käyttää. Tästä laitteesta erityisen tekee kuitenkin juuri markkinoiden paras kamera.

Paras taittuva puhelin: Samsung Galaxy Z Fold2

Samsung Galaxy Z Fold2

Vallankumouksellinen Samsung Galaxy Z Fold2 5G -älypuhelin tarjoaa viimeisintä teknologiaa. Tässä laitteessa on kaksi Dynamic Amoled -kosketusnäyttöä, jopa 5 kameraa sekä huippu Snapdragon 865 Plus – prosessori 5G tuella. Tämä puhelin vetää varmasti katseita puoleensa. Vaikutuksen tekevä taitettava näyttö ja huippuohut lasi antavat varsin mukavan käyttötuntuman. Etunäytön koko on 6,2 tuumaa, joten tilaa riittää kaikelle tärkeälle jonka täytyy olla helposti ja jatkuvasti käytettävissä. Kun vaatimukset ovat korkeammalla voit avata suuremman päänäytön, jolloin sisältö siirtyy minimalistisella viiveellä näytöltä toiselle. Vaikuttava 7,6 tuuman päänäyttö luo aivan uudet mahdollisuudet. Voit pitää useita ikkunoita käytössä samanaikaisesti, jolloin saat enemmän aikaan kerralla. Älykkäiden sisäisten toimintojen ansiosta sovellusten ja verkkosivujen yhteispeli toimii paremmin kuin koskaan ennen. Ainutlaatuisen sarana teknologian ansiosta näytön voi taittaa juuri haluamaasi asentoon.

Galaxy Z Fold2 älypuhelimessa on kahdeksan ytiminen prosessori, laitteessa on 12 GB RAM muistia sekä 256 GB huippunopeaa tallennustilaa. Google Android 10 – käyttöjärjestelmä sekä upouusi Samsung ONE UI 2.5 – käyttöliittymä takaavat helpon, selkeän ja nopean käyttökokemuksen. Kokonaisuudessaan tämä laite lyö uutuudellaan käyttäjän ällikällä ja se tuo paljon uutta mielenkiintoa kännyköiden maailmaan. Laitteessa on paljon viimeisintä teknologiaa, eikä se varmasti jätä käyttäjäänsä odottamaan parempaa puhelinta.

Paras työpuhelin: Apple iPhone 12

Apple iPhone 12

Uusi Apple iPhone 12 on taas ottanut huiman askeleen eteenpäin edellisestä mallistaan. Erinomaiset ominaisuudet, loistava kamera, 6,1 tuuman Super Retina XDR OLED – näyttö sekä viimeisin iOS 14 – käyttöjärjestelmä takaa työn sujuvuuden missä ja milloin vain. A14 Bionic – siru antaa jopa 40% paremman suorituskyvyn uhraamatta minuuttiakaan akun kestossa. Neutral Engine taas mahdollistaa raskaiden sovellusten ja todellisuuden ympäristöjen käyttämisen sujuvasti. Laite jaksaa myös pyörittää useita sovelluksia päällekkäin. Kompaktien puheluiden ansiosta saapuvat puhelut eivät valtaa enää koko ruutua. Myös viestejä on paranneltu, ja voit nyt vastata keskusteluiden kautta. Työtä erityisesti helpottaa Applen omien laitteiden yhdistettävyys. Applen laitteista on helppo jakaa tietoja toisiinsa, joka helpottaa ja nopeuttaa työntekoa huomattavasti.

Apple iPhone 12 tuo myös edistyksellisiä toimintoja vapaa-ajalle. Elokuvien lataaminen ja katsominen on tehty todella helpoksi ja katselukokemus on loistavan näytön ja äänentoiston ansiosta nautinnollista. Uuteen iPhoneen on tehty myös parempi Ceramic Shield, jonka ansiosta tämän laitteen lasi on kovempi kuin minkään muun. Kännykän pudotuskestävyys on myös neljä kertaa parempi. 64 GB sisäinen muisti antaa myös tarpeeksi tallennustilaa tiedostoille. Apple iPhone 12 on erittäin turvallinen käyttää monien turvaominaisuuksien ansiosta. Tämä laite on erittäin hyvä valinta työpuhelimeksi nopeuden, turvallisuuden ja työtä helpottavien ominaisuuksien ansiosta.

Paras halpa puhelin: Nokia 3.4

Nokia 3.4

Nokia 3.4 puhelin on varusteltu 6,39 tuuman HD+ -kosketusnäytöllä, 4000 mAh:n akulla sekä 13 megapikselin kolmoiskameralla. Nokia 3.4 puhelin tarjoaa tyyliä, kestävyyttä sekä Nokian Android ONE – lupauksen, johon kuuluu kolmen vuoden ajan suojaus- ja ohjelmistopäivitykset. Näiden avulla pysyt aina askeleen edellä ja saat puhelimestasi entistä enemmän irti entistä pidempään. Älypuhelimessa on 3 GB RAM-keskusmuistia sekä 32 GB sisäistä tallennustilaa. Tallennustilaa on riittävästi peruskäyttöön ja suorituskyky riittää näppärästi arkitoimintojen käyttöön. Tehokkaan kolmoiskameran avulla saa varsin hyviä kuvia tekoälyn tehostaman valokuvauksen, muotokuvatilan, yökuvaustilan ja ultralaajan objektiivin avulla.

Nokia 3.4 on hintaansa nähden käytännöllinen ja osittain jopa hyvien ominaisuuksien ansiosta mukava käyttää. Hinta-laatusuhde on todella hyvä ja tällä puhelimella onnistuu kaikkien perustoimintojen käyttö todella mukavasti. Laite on mielestämme mukavan kokoinen ja melko kevyt käyttää. Samalla Android 10 – käyttöjärjestelmä on tuttu ja turvallinen valinta arkikäyttöön.

Paras 5G puhelin: OnePlus 8 Pro

OnePlus 8 Pro

8 Pro tarjoaa OnePlussan uusimman ja suorituskykyisimmän Qualcomm Snapdragon 865 – alustan. 5G ja WI-FI6 antavat entisestään lisäbuustia tiedonsiirtonopeuteen tälle viimeisimmän sukupolven älypuhelimelle. OnePlus pyrkii myös kokoajan kehittämään ja parantamaan käyttöjärjestelmäänsä, jotta OnePlus 8 Pro on sulavampi ja nopeampi kuin koskaan ennen. Älypuhelimen OxygenOS käyttöliittymä takaa nopean ja sulavan toiminnan useilla älykkäillä toiminnoilla, kuten esimerkiksi eleohjauksella ja Zen Mode -tilalla. Älypuhelimessa on iso 6,78 tuuman Fluid AMOLED – kosketusnäyttö, joka toimii saumattomasti 120Hz virkistystaajuudella. Nopean taajuuden ja tarkan värientoiston ansiosta median katselu, pelien pelaaminen ja verkkosisällön lukeminen on miellyttävämpää kuin koskaan ennen.

OnePlus 8 Prossa on 48 MP neloiskamera. Tämä erinomainen kamera taltio eloisat ja yksityiskohtaiset kuvat ja videot vaivatta. 4510 MAh akku takaa virran riittävyyden todella pitkään. Huomiota herättää myös nopein OnePlus latausratkaisu, joka mahdollistaa latauksen 30 minuutissa jopa 50%. OnePlus 8 on IP68 -luokiteltu, joten se on vedenkestävä. Kaiken kaikkiaan laite on todella nopea ja monipuolinen. Kaiken tämän lisäksi OnePlus 8 Pro on mielestämme tämän vertailun tyylikkäin puhelin ulkonäöltään.

Paras ip68-puhelin: Cat S62 Pro

Cat S62 Pro

Cat S62 Pro on täysin veden-, naarmun-, pölyn- ja iskunkestävä. Laitteessa on kestävä ip68 – luokituksella varusteltu alumiinirunko. Tämä jätti sisältää myös todella kehittynyttä teknologiaa kuten lämpökamerajärjestelmän. Ainutlaatuinen FLIR Leton 3.5 -lämpökamera, VividIR-kuvaprosessori, sekä lineaarinen MSX-peitekuva tallentaa niin kuvia, videoita kuin timelapse-tallenteita. Tämän ominaisuuden avulla pystyy tunnistamaan aukot eristyksessä, työkoneiden lämpötiloja, nestekaasun määrän kaasupullossa sekä paljon muuta. Puhelin läpäisee myös MIL STD-810H – armeijastandardin. Tämä tarkoitta, että se toimii ongelmitta -25 – 55 °C lämpötilassa jopa 24 tuntia. Se kestää myös ilmankosteuden ja suolapitoisen vesihöyryn.

Cat S62 Pro sisältää kahdeksanydinprosessorin sekä 6 GB RAM-muistia. Tallennustila ei myöskään lopu kesken sillä sisäistä tallennustilaa on jopa 128 GB. 4000 mAh akku takaa pitkänkin käytön ilman latausta. Laitteessa on helppo ja turvallinen Android 10 käyttöjärjestelmä, joka päivitetään tietenkin uuteen Android 11 versioon, kun se saapuu markkinoille. Tämä puhelin on kuin monsteri, joka kestää olosuhteet kuin olosuhteet. Tämä puhelin sisältää kaikki arjessa tarvittavat sovellukset, mutta sen lisäksi paljon ainutlaatuisia eri töissä tarvittavia huippuominaisuuksia. Cat S62 Pro on ehdottomasti paras ja kestävin ip68-puhelin markkinoilla.

Paras puhelin alle 300€: Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Xiaomi Mi 10 Lite 5G

Xiaomi Mi 10 Lite on johtavan teknologian 5G aikakaudella. Tämä edullinen, mutta kaikki tämän päivän ominaisuudet omaava pikku peto on varma ja valmis alle 300 euron budjetilla operoiva puhelin. Tehokas ja suorituskykyinen suoritin sekä 5G yhteys takaavat varmasti todella nopeaa käytettävyyttä. Upeilla väreillä varustettu 6,57 tuuman AMOLED näyttö tarjoaa loistavan katselukokemuksen kaikelle sisällölle. Näyttö tukee myös HDR10+ -tekniikkaa, joten värien kontrasti paranee ja elokuvahetket ovat upeat. Näytössä on sormenjälkitunnistin, jolla näyttölukitus aukeaa silmänräpäyksessä.

Xiaomi Mi 10 Lite on kestävää laatua, sillä sen takalasi on suojattu huippukestävällä Corning Gorilla Glass 5 – lasilla. Tämä parantaa näytön mahdollisuutta selvitä kolauksista huomattavasti. 48 megapikselin neloiskameralla saa laadukkaita kuvia ja videoita niin päivällä kuin yöllä. Laitteessa on 4160 mAh akku, joka antaa virtaa koko päiväksi kovassakin käytössä. 20 Watin pikalautauksella saat myös virtaa nopeasti kun sitä tarvitset. Mi 10 Lite on yksi markkinoiden edullisimmista uuden teknologian omaavista puhelimista. Laite on todella nopea ja mukava käyttää, joten uskomme että tämän puhelimen hinta-laatusuhde on varmasti kunnossa.

Miksi puhelimeen kannattaa panostaa?

Puhelimet kulkevat mukanamme kaikkialla kokoajan. Niiden avulla pidämme yhteyttä ihmisiin, teemme töitä ja vietämme vapaa-aikaa. Hyvä puhelin ja hyvät ominaisuudet saavat varmasti arjen helpommaksi ja mukavammaksi. Useat tahtovat panostaa enemmän kannettavaan tietokoneeseen, mutta puhelimen ja kannettavan kanssa vietetyn ajan ero on todella huomattava. Tämän takia erityisesti juuri puhelimeen kannattaa panostaa, sillä jopa töissä käytetään puhelimen ominaisuuksia eniten.

Puhelimessa kannattaa nykypäivänä panostaa erityisesti käytettävyyteen, käyttöjärjestelmään sekä 5G-tukeen. 5G-verkon nopeus, luotettavuus ja toimintavarmuus ovat täysin omaa luokkaansa, joten tulevaisuudessa tämä on erityinen vaatimus uusilta puhelimilta. Puhelimen muotoilu ja koko ovat myös tärkeitä asioita puhelimen oston kannalta.

Yhteenveto

Puhelimet kehittyvät kokoajan hurjaa kyytiä eteenpäin. Joka vuosi saamme käsiimme uusia ja parempia sovelluksia, joiden ansiosta käyttökokemus paranee. Jatkuvasti uusiutuvalla kännykkä mallistolla on kuitenkin paljon samoja piirteitä keskenään. Tähän vertailuun pyrimmekin tuomaan esille myös puhelimen vertailukykyä ajansaatossa. Vertailumme puhelimet pysyvät luultavimmin teknologian huipulla pisimpään, joka tarkoittaa, etteivät ne vanhene liian nopeasti. Tämän ansiosta voit käyttää puhelintasi mahdollisimman pitkään ilman, että sen teknologia olisi heti vanhaa. Löysimme muutamia huomioita ja käyttäjien kokemuksia testimme laitteista.

Laitteiden supernopeat 5G yhteydet ovat saaneet paljon kiitosta. 5G yhteyksiä on vielä rajoitetusti, mutta sen kantoalue kasvaa kokoajan. 5G yhteys onkin tulossa tulevaisuudessa joka paikkaan ja se on entistä nopeampi. Suurin osa testimme puhelimista sai myös kehuja niiden näytöistä. Erityisesti testivoittaja Samsung Galaxy S20 Ultran yksityiskohtainen ja värikäs näyttö sai kehuja. Galaxy Z Fold2 puolestaan tuo mukavasti uudenlaista piristystä puhelinmarkkinoille taittuvalla näytöllään.

Osaltaan uskoa puhelinten kehittymiseen toi se, että vertailumme halvemmat puhelinversiot olivat yllättävänkin vertailukykyisiä muiden puhelinten kanssa. Erityisesti Xiaomi Mi 10 Lite 5G jäi mieleemme edistyksellisillä ominaisuuksillaan. Muisti ja tallennustila ovat puhelinten tärkeitä ominaisuuksia ja niitä vertailumme puhelimista kyllä löytyi tarpeeksi. Puhelimen käyttöikä alenee huomattavasti liian pienen sisäisen tallennustilan takia. Normaalikäytössä olevan puhelimen suositeltu vähimmäismäärä tallennustilalle on 64 GB.

Kaiken kaikkiaan testimme puhelimet ovat erinomaisia ja todella kehittyneitä. Niitä on miellyttävä käyttää ja ne helpottavat arkea. Puhelinta käytämme päivittäin jopa useita tunteja, tästä syystä puhelimiin kannattaa panostaa ja valita juuri itselleen sopiva malli. Puhelimilla on paljon eri kokoja ja ominaisuuksia ja toivommekin, että tämän vertailun avulla löydät juuri sinulle sopivan puhelimen tietojemme pohjalta.