Apple MacBook PRO M1 arvostelu ja kokemuksia

Apple MacBook PRO

Applen MacBook PRO M1 on kehittynyt entistäkin nopeammaksi, tehokkaammaksi ja paremmaksi. Applen M1-järjestelmäpiirin ansiosta MacBook tarjoaa huippunopeaa suorituskykyä. 13” Retina-näyttö elävöittää kuvat ja videot elävämmiksi ja värikkäämmäksi kuin koskaan ennen. Jopa 20 tunnin akun kesto on markkinoiden pisimpiä, joten latausjohdon voi huoletta unohtaa työpäiväksi kotiin. Turvallisuutta on lisäämässä mm. Touch ID – sormenjälkitunnistin. Uuden M1-sirun ansiosta Apple on uudistanut kannettavien tietokoneiden maailman ja MacBook PRO on täällä parempana kuin koskaan.

Mistä pidimme tuotteessa

 • Jopa 20 tuntia akun kesto
 • 8-ytiminen Apple M1-järjestelmäsiru
 • Touch ID – sormenjälkitunnistin
 • 13,3” Retina-näyttö True Tone – teknologialla
 • Super nopea yhteismuisti ja suorituskyky

Mitä parannettavaa tuotteessa on

 • Liitäntöjä voisi olla enemmän

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia

”No nyt hyppäs apple kertaheitolla vuoren huipulle. Ihan huippu kone! Odotukset olivat korkealla ja odotuksiin vastattiin. Huikea akun kesto ja kaikki tapahtuu silmän käänteessä.”

”Olet odottanut jonkin aikaa tätä tietokonetta uudella M1-sirulla. Olen käynyt läpi tekniikan asiantuntijoiden arvosteluita Youtubessa ja kaikki olivat yhtä mieltä – tämä siru on hirviö! Akun käyttöikä on kasvanut erittäin paljon. Näytönohjain, jossa on 8 ydintä, voi myös käsitellä paljon enemmän kuin ennen. Näyttö on kirkkaampi kuin Air -mallissa. Jos aiot ostaa Macbookin, osta se uudella M1:llä.”

”Taattua Apple laatua. Kone on sitä mitä lupaa. Applen oma M1 toimii moitteettomasti, täysin hiljainen, ei surise tai hurise.”

”Paras MacBook Pro markkinoilla… Kuinka nopea se onkaan… Rosetta-ohjelma toimii moitteettomasti kaikissa ohjelmissa, joita ei ole vielä päivitetty M1-sirulle.”

Kenelle Apple MacBook Pro sopii?

Apple MacBook PRO ylhäältä

Applen MacBook PRO M1 tarjoaa entistäkin enemmän suorituskykyä uuden M1-sirunsa ansiosta. Perinteisen näköinen alumiinirunko sisältää kaiken mitä vaativimmatkin käyttäjät tarvitsevat. Huippuominaisuudet ja supernopea yhteismuisti takaa todella nopeaa suorituskykyä. Jopa 20 tunnin akun kesto on myös Macin kaikkien aikojen pisin. Ei siis mikään ihme, että MacBook PRO on Applen suosituin ammattitason kannettava. 13 tuuman Retina-näyttö tekee videoista ja kuvista entistäkin yksityiskohtaisempia ja elävämpiä. Ohut ja kevyt malli kulkee mukana helposti ja taustavalaistu Magic-näppäimistön toimintamekanismi on entistäkin mukavampi käyttää. MacBook PRO on kaikin puolin täydellinen pari sinulle, joka vaalit laatua, nopeutta ja suorituskykyä.

Ominaisuudet

Täysiverinen Pro
M1-siru määrittelee kokonaan uudelleen 13 tuuman MacBook Pron vauhdin ja tehot. Jopa 2,8 kertaa parempi prosessorin suorituskyky. Jopa 5 kertaa nopeammat grafiikat. Kaikkien aiko­jen edistyksellisin Neural Engine, joka mahdollistaa jopa 11 kertaa nopeamman kone­oppimisen.

Pieni siru, suuri harppaus
Se on täällä. Ensimmäinen erityisesti Macille suunniteltu sirumme. Applen M1-järjestelmäsiru sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria, ja yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytönohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille. Sen uskomaton suorituskyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energiatehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle.

8-ytiminen prosessori – tehon synonyymi
M1-siru tekee MacBook Prosta äärimmäisen nopean ja tehokkaan. Sen 8-ytiminen prosessori suoriutuu monimutkaisista työnkuluista ja vaativista tehtävistä leikiten ja uskomattoman energia­tehokkaasti. Kaikkiaan prosessointiteho on jopa 2,8 kertaa edellistä sukupolvea parempi.

8-ytiminen näytön­ohjain – Raakaa voimaa, herkkää jälkeä
M1:n 8-ytiminen näytön­ohjain on edistyk­sellisin näytön­ohjain, jonka olemme ikinä rakentaneet. Piste. Se tuo maailman nopeimmat integroidut grafiikat henkilö­kohtaiseen tietokoneeseen. Näin saat jopa viisi kertaa nopeamman graafisen suorituskyvyn.

macOS Big Surin voimanpesänä M1
macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. Kaikkien aiko­jen tehokkain ohjelmistomme. Kaikkien aiko­jen edistyksellisimmässä laitteessamme.

Retina-näyttö – paremmalta näyttää
Tyylikkäällä Retina-näytöllä kuvista tulee uudella tavalla yksityis­kohtaisia ja aidon­tuntuisia. Teksti on terävää ja selkeää. Kirkas LED-tausta­valaistus tuottaa syvät mustat ja kirkkaat valkoiset. Laajan P3-väri­skaalan ansiosta vihreät ja punaiset näyttävät kylläisemmiltä kuin sRGB:ssä. Lisäksi jokaisessa MacBook Prossa on True Tone ‑tekno­logia, joka säätää valko­tasapainoa automaattisesti ympäröivän valon värilämpö­­tilaa vastaavaksi ja tekee katselu­kokemuksesta luonnol­lisemman.

Lue myös vertailumme markkinoiden parhaista kannettavista tietokoneista täältä.

Tekniset tiedot

 • Näyttö: 13,3 tuuman retina-näyttö ja 2560 x 1600 pikselin natiivitarkkuus
 • Akun kesto: jopa 20 tuntia
 • Liitännät: 2 Thunderbolt/ USB 4 -porttia
 • Muistia: 8 Gt / 16 Gt
 • Tallennustila: 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt
 • Mitat: 30,41 cm x 21,24 cm x 1,56 cm
 • Paino: 1,4 kg

Yhteenveto

Apple MacBook PRO M1 on tehokkain, siistein ja nopein kannettava markkinoilla. Tämä voimanpesä tarjoaa helppoa ja häikäilemättömän tehokasta käyttöä niin vaativiin ammattilaisten töihin kuin vapaa-ajan viettoon. MacBook PRO on kenties markkinoiden paras kannettava tietokone ja se näkyy myös sen hinnassa. MacBook on räätälöitävissä juuri sinun näköiseksesi eli kovalevyn kokoa ja RAM-muistin tilaa on mahdollista kasvattaa. Laite on ulkonäöltään perinteistä Apple laatua ja kevyen ja siron koon ansiosta se kulkee mukanasi huomaamattomasti joka paikkaan. Kokonaisuudessaan tämä monsteri on huippulaatua ja suorituskykyä vaalivan unelma kannettava tietokone. Katso kannettavan edullisin hinta tästä.