Paras Bitcoin-lompakko – vertailussa 5 suosituinta Bitcoin-lompakkoa

Bitcoin kuva puhelimessa

Sijoittaminen Bitcoiniin ja muihin krytovaluuttoihin on noussut räjähdysmäisesti. Kryptovaluutat ovat tulleet osaksi sijoittamista ja useimpien kryptovaluuttojen kurssit ovat nousseet kovasta kysynnästä johtuen todella paljon. Bitcoin on kenties tunnetuin ja suosituin kryptovaluutta ja siksi Bitcoin onkin tehnyt uusia ennätyslukuja jatkuvasti. Miksi kryptovaluuttoihin tarvitaan lompakkoa ja mihin kryptojen arvo perustuu?

Sijoittajan ostettua Bitcoineja markkinapaikalta, tarvitsee bitcoineja myös säilyttää jossain. Tähän asiaan tarvitset Bitcoin-lompakkoa. Ne ovat salattuja ja yksilöityjä lompakoita, jotka suojaavat bitcoinejasi erilaisilta uhilta mm. viruksilta ja hakkeroijilta. Kaupanteko tapahtuu niin, että siirrät ensin bitcoinit lompakostasi kauppapaikalle, teet kaupat ja sen jälkeen siirrät kryptot takaisin lompakkoosi. Lompakkojen turvallisuus vaihtelee riippuen niiden muodosta. Mahdollisia Bitcoin-lompakko tyyppejä ovat:

  • Online-lompakko
  • Offline-lompakko
  • Hardware-lompakko
  • Paperilompakko

Kryptovaluutoilla voi siis käydä kauppaa erilaisilla kauppapaikoilla ja niitä säilytetään Bitcoin-lompakoissa. Tämän lisäksi on myös tärkeää tietää, että kryptovaluuttojen arvo perustuu täysin kysynnän ja tarjonnan lakiin. Kryptojen arvo nousee siis niin kauan kun kysyntää riittää enemmän kuin tarjontaa. Tämän hetkinen valtaisa krypto kiinnostus pitää kyllä varmasti suurimman osan kryptovaluuttojen arvoista nousussa. On kuitenkin kannattavaa hajauttaa omia kryptosijoituksia, sillä useista eri kryptovaluutoista myös osa saattaa menettää arvoaan. Seuraavaksi kuitenkin vertailumme parhaista Bitcoin-lompakoista.

1. Coinmotion

Coinmotion

Coinmotion on täysin suomenkielinen palvelu ja siksi yksi suosituimmista bitcoin-lompakoista Suomessa. Coinmotion on ns. Online-lompakko eli lompakko on kokonaan verkossa. Coinmotionin helppous on siinä, että siellä voit myös käydä kauppaa Bitcoineilla sekä useimmilla suosituimmilla kryptovaluutoilla. Coinmotion on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen kryptovaluuttoihin, sillä se on yksinkertainen ja helppo palvelu. Kaikki tarvittava Bitcoinien kaupankäyntiin ja säilyttämiseen on yhden palvelun alla.

Avatessasi tiliä Coinmotionille tulee sinun ensin tehdä tunnistautuminen pankkitunnuksillasi. Tämän jälkeen olet jo valmis käymään kauppaa milloin vain, sillä Coinmotionissa pystyy tekemään kauppaa kryptoilla kellon ympäri. Coinmotion kaupankäynti kulut ovat normaalisti 2%. Coinmotion on erinomainen paikka aloittaa sijoittaminen Bitcoiniin, mutta suuria määriä omaa omaisuutta sielä ei kuitenkaan kannata pitää kerralla.

Coinmotion on onlinepalvelu eli sekä lompakko että kaupankäynti tapahtuu verkossa. Tämä tarkoittaa riskiä siitä, että hakkeri tai muu haittaohjelma voi päästä käsiksi kryptovaluuttoihisi helpommin. Vaikka hakkerointi on melko harvinaista, antaa Online-pelvelut siihen kuitenkin parhaan mahdollisuuden. Riskiä voi pienentää huomattavasti lisäämällä kaksivaiheisen tunnistautumisen tilisi asetuksista. Etenkin ammattisijoittajat käyttävät hardware-lompakoita suojatakaseen Bitcoininsa paremmin. Coinmotion on kuitenkin kokonaisuudessaan loistava kauppapaikka ja lompakko kryptoillesi kun sijoitusarvosi on vielä kohtuullisen pieni tai haluat hajauttaa sijoituksiasi. Liittymällä nyt Coinmotionin asiakkaaksi, saat tämän linkin kautta itsellesi ensimmäisen kuukauden vaihtokuluista -50%. Liity nyt!

2. Binance

Binance

Binance on noussut nopeasti markkinoiden johtavaksi kryptovaluuttapörssiksi. Sen kryptotarjonta on huippuluokkaa, minkä lisäksi pörssistä löytyvät myös futuurit, staking, oma IEO-alusta sekä paljon muuta. Binancen asemaa vahvisti entisestään aiemmin avatut pankkitalletukset. Binancen tarjonta on nykyisin todella laaja ja osittain myös tämän takia se on volyymiltaan jopa maailman suurin pörssi. Lisäksi uusia toimintoja tulee jatkuvasti lisää, eikä Binancen ominaisuuksiin pysty tällä hetkellä vastaamaan mikään muu pörssi.

Binance on hieman esimerkiksi Coinmotionia monimutkaisempi alusta, mutta sen kryptopörssien johtavan aseman avulle se pystyy pitämään vaihtokulut todella matalalla. Pelkästään perustasolla kulut ovat vain 0,1%, lisäksi kulujen maksamiseen voi käyttää Binance Coinia, jolloin vaihtokuluja peritään entistäkin vähemmän. Näin matalia kuluja ei pidä mikään muu kryptoalusta. Binance on maailman suosituin ja kenties paras kryptopörssi niin kaupankäyntiin kuin kryptovaluutan säilyttämiseen. Tämän lisäksi saat vielä 10% alennuksen kaikkiin vaihtokuluihin Spot kauppapaikalla kun rekisteröidyt tämän linkin kautta.

3. Exodus

Exodus

Exodus Bitcoin-lompakko on askel tietoturvallisempaan säilytykseen. Lompakko on ns. Desktop-muodossa eli se on käytännössä joka asennetaan tietokoneelle. Kaupankäynti ei eroa online-lompakosta juuri millään tavalla vaan kauppaa käyt edelleen netin välityksellä. Lompakkoon saat kuitenkin privaatti avaimen, jolloin se ei ole käytössä kolmannella osapuolella. Lompakkosi on siis täysin sinun tietokoneella, jota hallitset privaatti avaimella. Tätä voisi verrata normaalin pankkitilin toimintaan. Kun et ole verkossa, ei myöskään virukset ja muut haittaohjelmat voi päästä käsiksi kryptovaluuttoihisi.

Exodus tarjoaa hyvän pohjan säilyttää ja käydä kauppaa useimmilla eri kryptovaluutoilla ja se on mukavan helppoa. Exodus on myös mahdollista asentaa puhelimellesi. Privaattiavaimen huonopuoli on siinä, jos pidät sitä esimerkiksi vain puhelimellasi ja puhelimesi katoaa. Tässä tapauksessa saatat menettää myös kryptosi. Kokonaisuudessaan Exodus on helppo ja turvallinen lompakko Bitcoineillesi. Exodus on kaiken lisäksi myös ilmainen.

4. Ledger

Ledger

Ledger on ns. Hardware-lompakko. Hardware-lompakko tarkoittaa erillistä ulkoista asemaa, jossa Bitcoineja voi säilyttää. Erityisesti kun kryptovaluutta salkkusi kasvaa, kannattaa sijoittaa tällaiseen lompakkoon. Kryptosi on siis täysin suojassa viruksilta. Hardware-lompakon ainoa vaara on siinä, että laite on altis kulumiselle, se voi kadota tai se voidaan varastaa. On siis tärkeää pitää lompakko tallessa ja turvassa. Laitteen hukkumista vastaan on kuitenkin olemassa erillinen palautusavain, jolla kryptot on mahdollista saada takaisin.

Ledger on siis USB-muititikkua muistuttava ulkoinen asema, jossa voi säilyttää omia kryptoja. Sen hinta liikkuu noin sadan euron tietämillä, mutta se on lopulta erittäin turvallinen ja edullinen laitteistolompakko. Ledger asemassa on näyttö, josta transaktiot vahvistetaan. Lisäksi Ledgerissä on kaksi vaiheinen suojaus ja pinkoodi lukitusvaihtoehtona. Kaupankäynti tapahtuu siis siten, että asema liitetään tietokoneen USB-porttiin ja halutut Bitcoinit siirretään kauppapaikalle. Kaupanteon jälkeen Bitconit siirretään takaisin Harware-lompakkoon, jossa ne pysyvät täysin turvassa.

5. BitcoinPaperWallet

BitcoinPaperWallet on toinen täysin offline-tilassa oleva Bitcoin-lompakko. Paperilompakko on siis tulostettu versio lompakostasi. Tällaisen lompakon tuottaminen on haastavampaa, mutta se on huomaamaton ja turvallinen tapa säilyttää ostamiasi kryptovaluuttoja. Paperiversiossa tiedot eivät voi vioittua eikä niitä voi hakkeroida.

BitcoinPaperWallet tarjoaa täysin ilmaisen lompakon ja tukipalvelun, jos lompakossa ilmenee jotain ongelmia. Käyttäjän on kuitenkin tärkeää säilyttää paperilompakkoa turvallisessa paikassa vedeltä ja tulelta suojassa. Paperi on haurasta ja totta kai se on myös mahdollista varastaa. Jos joku varastaa paperilompakkosi, pääsee varas helposti käsiksi Bitcoineihisi. Kokonaisuudessaan paperilompakot ovat kuitenkin turvallinen vaihtoehto. Kaupankäynti on hieman mutkikkaampaa, mutta täysin offlinessa toimiva lompakko tarjoaa turvaa ja huomaamattomuutta. BitcoinPaperWallet tarjoaa myös lisäpalveluina turvallisuusominaisuuksia väärennöksiä vastaan.

Yhteenveto

Erilaisia Bitcoin-lompakoita on monenlaisia ja niiden turvalisuus vaihtelee. Aloittaessasi sijoittamaan kryptovaluuttoihin kannattaa ehdottomasti tutustua ilmaisiin vaihtoehtoihin. Kryptovaluutta omaisuutesi kasvaessa kannattaa myös panostaa turvallisuuteen ja silloin esimerkiksi hardware-lompakko on erinomainen valinta. Vertailumme kaikki Bitcoin-lompakot tarjoavat myös kauppapaikkoja, joissa voi käydä ainakin suosituimmilla kryptoilla kauppaa. Kryptovaluuttaan on myös erittäin helppo sijoittaa ja on selvästi huomattavissa, että niiden arvo on nousemaan päin. Tätä tilaisuutta ei siis kannata jättää käyttämättä.