Apple MacBook Air (M1) arvostelu ja kokemuksia

Apple Macbook Air

Applen omat ARM pohjaiset järjestelmäpiirit eli Applen M1:t antavat radikaalin muutoksen uudessa Apple MacBook Airissa vanhaan malliin verrattuna. Kustomoidun suorittimen avulla kannettavan suorituskyky on parantunut ja kone jaksaa suorittaa entistä pidempään. Big Sur käyttöjärjestelmä on valmiiksi asennettuna ja tämä lisäys tuo mukavasti uutta vaikutelmaa uudistettuun versioon. MacBook Airissa on häikäisevän pitkä akunkesto sillä akulla annetaan kannettavalle jopa 18 tuntia käyttöaikaa ilman latausta. Mukava näppäimistötuntuma ja hiljainen käyttöääni takaavat myös osaltaan erinomaisen käyttökokemuksen.

Mistä pidimme tuotteessa

 • Suorituskyky
 • Erittäin pitkä akun kesto
 • Mukavan hiljainen käytössä
 • Näppäimistö on miellyttävä käyttää
 • MacOS 11 Big Sur valmiiksi asennettuna

Mitä parannettavaa tuotteessa on

 • muotoilu on edelleen samaa vanhaa Applea

Käyttäjien arvosteluja ja kokemuksia

”Todella hyvä kone. Kone on todella nopea ja hiljainen kun jäähdytys on passiivinen. 2019 MacBook Pro malliin verrattuna tämä on paljon nopeampi. Myös näppäimistö on huomattavasti parempi. Akun kesto on huikea.”

”Mahtava tietokone. Oon ollu tosi tyytyväinen mitä oon tätä nyt käyttäny (3 vkoa). Kaikki pelaa mainiosti ja on helppo käyttöinen.”

”Paras kannettava tietokone. Se on nopea ja mukavan hiljainen. Siinä on hyvä näyttö ja upeat äänet. Paras hiiri ja näppäimistö mitä olen käyttänyt. Kokonaisuutena erinomainen.”

Kenelle Apple MacBook Air M1 sopii?

Apple Macbook Air sivusta

Applen MacBook Air sopii erinomaisesti vaativaan ja ammattimaiseen käyttöön. Erinomainen suorituskyky, pitkä akunkesto, 8-ytiminen näytönohjain sekä 16-ytiminen Neutral Engine antavat tehoa haastavimpiinkin editointeihin. MacBook Air on mukava ja helppo käyttää, joten laatua vapaa-ajalle haluava käyttäjäkin saa tästä erinomaisen kannettavan tietokoneen. Tämä Applen ohuin ja kevyin malli kulkee myös mukanasi huomaamattomasti mihin ikinä matkaatkin. 13,3 tuuman retina-näyttö tarjoaa terävää tekstiä sekä eloisia värejä.

Lue myös vertailumme parhaista kannettavista työtietokoneista täältä.

Ominaisuudet

M1 – pieni siru, suuri harppaus
Ensimmäinen erityisesti Macille suunniteltu siru. Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille. Sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle.

8-ytiminen prosessori Ahnehtii toimintaa, muttei virtaa
M1 on nopein koskaan Applen kehittämä prosessori. Tällä laskentateholla MacBook Air suoriutuu äärimmäisen vaativista tehtävistä, kuten ammattitason editoinnista ja kovan luokan pelaamisesta. M1-sirun 8-ytiminen prosessori on muutakin kuin jopa 3,5 kertaa nopeampi edelliseen sukupolveen verrattuna. Se tasapainottaa suoritus­kyky-ytimiä tehokkuusytimillä, jotka hoitavat leikiten jokapäiväiset työt mutta käyttävät vain kymmenesosan virtaa.

8-ytiminen näytönohjain
M1:n näytön­ohjaimen ansiosta MacBook Air painii täysin omassa sarjassa. M1-sirussa on maailman nopeimmat integroidut grafiikat. Näin peleillä ja projekteilla on käytössään jopa kahdeksan erillistä ydintä. Tämä tarkoittaa viisi kertaa nopeampaa graafista suorituskykyä edelliseen sukupolveen verrattuna.

MacOS Big Surin voimanpesänä M1
MacOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. Kaikkien aiko­jen tehokkain ohjelmistomme. Kaikkien aikojen edistyksellisimmässä laitteessa.

Retina-näyttö – elämän värit, elämää suurempina
Kuvista tulee aivan uudella tavalla yksityiskohtaisia ja aidontuntuisia loistavalla 13,3 tuuman Retina-näytöllä, jonka tarkkuus on 2560 x 1600 pikseliä. Teksti on terävää ja selkeää. Värit ovat eloisammat kuin koskaan. Lisäksi lasi ulottuu aivan rungon reunaan saakka, joten mikään ei häiritse upeaa näkymääsi.

Tekniset tiedot

 • Näyttö: 13,3 tuuman retina-näyttö ja 2560 x 1600 natiivi tarkkuus
 • Akun kesto: jopa 18 tuntia
 • Liitännät: 2 Thunderbolt/ USB 4 -porttia
 • Muistia: 8 Gt / 16 Gt
 • Tallennustila: 256 Gt, 512 Gt, 1 Tt tai 2 Tt
 • Mitat: 30,41 cm x 21,24 cm x 1,61 cm
 • Paino: 1,29 kg

Yhteenveto

Applen M1 siru on mullistanut kannettavien tietokoneiden maailman. Kokonaisuudessaan MacBook Air on erittäin nopea, helppo ja miellyttävä käyttää. Laitteen huippu prosessori ja näyrönohjain tarjoavat uskomatonta suorituskykyä niin vaativiin töihin, vapaa-ajalle kuin pelaamiseenkin. Kaikkien huippuominaisuuksien lisäksi Apple on hinnoitellut laitteen herkullisen alas. Laitteen hinta on ällistyttävän vertailukykyinen muihin kilpailijoihin nähden. Laatua ja huipputehoja vaativalle käyttäjälle tässä on erinomainen paketti. Katso edullisin hinta kannettavalle tästä.