Työtietokonevertailu 2022

tietokone työpöydällä

Yhä useammat tekevät nykyään töitä kotoa käsin. On siis kannattavaa hankkia omaan työhösi sopiva tietokone. Tietokoneiden ominaisuudet ja hinnat vaihtelevat hurjasti. Sinun ei kuitenkaan tarvitse tietää niistä mitään, sillä me olemme listanneet sinulle parhaat työtietokoneet vuonna 2021. Vertailussa olemme ottaneet testiin parhaita läppäreitä niin eri hinta luokista kuin eri ominaisuuksin varustettuina.

Miksi kannettava tietokone?

Kannettavat tietokoneet ovat ominaisuuksiltaan jo todella edistyneitä. Käyttökokemuksessa ei huomaa eroa perinteiseen pöytäkoneeseen, vaan ainoastaan läppärin helppous erottuu hyödykseen. Kannettava tietokone on helppo pitää mukana minne ikinä haluatkin mennä ja tämä tarkoittaa myös, että voit tehdä töitä käytännössä missä vain. Kannettavat tietokoneet ovat varusteltu erinomaisilla akuilla, joten töitä on mahdollista tehdä pitkään ilman latausjohtoa. Kaikin puolin kannettava tietokone on nykypäivän valinta työkoneeksi.

Paras työtietokone 2021 -vertailu

Vertailussa esittelemme parhaat kannettavat työtietokoneet 2021.

Testin voittaja: Apple MacBook Air (M1)

Apple Macbook Air

Applen M1-siru on mullistanut Kannettavien suorituskyvyn. M1-siru sisältää valtavat 16-miljardia transistoria ja yhteen pieneen siruun on integroitu prosessori, näytönohjain, Neutral Engine sekä paljon muuta. M1 on Applen ja luultavasti kaikkien kannettavien nopein prosessori. Macbook Air suoriutuu erittäin haastavista tehtävistä, kuten vaikkapa ammattitason editoinnista. Erityisesti käyttökokemusta lisää huima 18 tunnin akunkesto. 8-ytiminen näytönohjain ja 16-ytiminen Neutral Engine tarjoaa erittäin nopeaa ja tarkkaa jälkeä työssä kuin työssä.

Macbook Air on myös Applen ohuin ja kevyin kannettava, joten sitä on helppoa ja vaivatonta pitää mukana. Laite on kaiken lisäksi suunniteltu täysin äänettömäksi. Kaikki mitä työtietokoneelta vaaditaan, on tässä kompaktissa laitteessa. Macbook Air on yksi markkinoiden monipuolisimpia tietokoneita ja sen huippu ominaisuudet erottuvat sen eduksi. Apple Macbook Air on valintasi, jos työtehtäväsi sisältää vaativia hommia tai haluat tehokkaan käyttövaikutelman.

Paras kannettava kosketusnäytöllä: HP Elite Dragonfly

HP Elite Dragonfly

HP Elite Dragonfly on suunniteltu erityisesti työ käyttöön. Dragonflyn 360 astetta kääntyvä kosketusnäyttö helpottaa työn tekoa jokaisessa paikassa. Laite tulee helposti mukaan jokaiselle matkalle, samalla se on mukavan kevyt ja näppärän kokoinen. Tätä kannettavaa voi myös käyttää kosketusnäytöllä, mikä lisää entisestään käyttömahdollisuuksia. Samalla pitkä akunkesto takaa huolettoman käytön. Timanttileikatut yksityiskohdat antavat myös upean ulkovaikutelman.

Huomaamattoman hiljainen HP Quiet -näppäimistö reagoi herkästi ja terävästi yhtenäiseen näppäilypaineeseen. Näppäimistössä on myös taustavalo, jolloin pimeässäkin on mahdollista työskennellä. Laite sisältää erinomaiset tietoturvaominaisuuden, jotka ovat aina käynnissä. Erityismaininnan Läppäri saa 4G yhteydestä. Laitteeseen on mahdollista asettaa SIM-kortti, jolloin voit käyttää verkkoa missä tahansa. Tämä huippukone on melko hintava, mutta jos se sopii sinun budjettiisi, saat yhden vuoden parhaista läppäreistä.

Paras halpa työkannetava: HP Chromebook 14

HP Chromebook 14

HP chromebook on näppärä ja aina valmis auttamaan työtehtävissäsi. Tämä pieni tehopakkaus tarjoaa varmasti vastinetta rahoillesi. Se on mukavan kokoinen kulkeakseen helposti mukanasi. Kannettavassa on vähän virtaa kuluttava kaksiytiminen AMD A4 9120 -prosessori, jossa riittää tehoa kaikkien tärkeimpien sovellusten käyttämiseen. Värikäs ja tarkka näyttö lisää käyttömukavuutta. Akku kestää yli 10 tunnin käyttöä, joten laturiakaan ei tarvitse aina kantaa mukana. Chromebook on yksinkertainen, fiksu ja turvallinen valinta.

ChromeOS käyttöjärjestelmän ansiosta laite tallentaa kaikki tiedostot ja datan pilvipalveluun, joten pääset käsiksi niihin missä vain. Laitteessa toimii myös kaikki tutut Chromen ja androidin sovellukset. ChromeOS hoitaa myös laitteen virusturvan automaattisesti, joten sinun ei tarvitse huolehtia laitteen suojauksesta. Kokonaisuudessaan laite on näppärä ja toimiva kannettava myös työkäyttöön ja suorituskykyä riittää perustöihin aivan riittämiin.

Paras pienikokoinen läppäri: Samsung Chromebook 4

Samsung Chromebook 4

Samsung Chromebook 4 on pienen kokonsa ansiosta erinomainen valinta erityisesti heille, jotka ovat aina liikkeessä. Chromebook on kevyt ja pitkä akunkesto tarjoaa varmaa työntekoa jokaisessa paikassa. Tehokas USB-C liitäntä ja Gigabit WIFI2 – yhteyden tuki takaavat , että tiedostojen lataus sujuu erittäin nopeasti ja voit toistaa suuren tarkkuuden sisältöä mutkitta. Tämä läppäri on myös saanut hyväksytyn arvosanan US Military Standard MIL-STD 810G – sertifikaatista, jossa testataan kannettavan sietokykyä ääriolosuhteissa kuten tärinää, iskuja, vettä ja pölyä. Voit siis huoletta käyttää tätä konetta kaikissa olosuhteissa.

Samsung Chromebook 4 on varusteltu ergonomisella näppäimistöllä. Kannettava on painoltaan erittäin kevyt, joten sen käyttömukavuus on taattua. 11,6 tuumaisesta ja heijastamattomasta HD LED näytöstä näkee hyvin niin kirkkaassa kuin pimeässä valaistuksessa. Tämä tehokas, varma ja kestävä kannettava on varmasti hintansa arvoinen ja se soveltuu jokaiseen työhön ja työpaikkaan.