Miksi kannattaa hankkia lisätuloja?

Mies tekee töitä kotona

Monet ihmiset ovat tuudittautuneet kuukaudesta toiseen pyörivään palkkatuloon. Palkan kuvitellaan tulevan automaattisesti ja sen olevan varma tulonlähde. Näin ei kuitenkaan ole. Monenlaisia töitä on täysin mahdollista tehdä kotoa käsin. Tässä artikkelissa käymme läpi miksi itselleen kannattaa hankkia useampi tulonlähde ja miksi yksin palkkatuloon ei kannata luottaa.

Kaikkien on mahdollista hankkia lisätuloja. Se vaatii ainoastaan päättäväisyyttä ja hieman yrittäjäluonnetta. Kaikilla on varmasti omia kiinnostuksen kohteita ja asioita joista tietää enemmän kuin ihmiset keskimäärin. Jo pelkästään tämän asian ympärille on mahdollista kehitellä useita eri lisätulonlähteitä. Suunnittelemalla ja yksinkertaisesti tarttumalla toimeen saat jo varmasti paljon tuloksia aikaiseksi. Osa lisätulonlähteistä on hyvin helppoa toteuttaa, mutta osa toki vaatii myös enemmän omistautumista. Lisätulot antavat varmuutta ja uusia mahdollisuuksia jokaisen elämään. Tämä on jo yksi hyvin tärkeä syy rakentaa itselleen sopivia lisätuloja.

Miksi lisätulonlähteitä kannattaa hankkia?

Mies istuu sohvalla ja kirjoittaa

Lisätuloja kannattaa hankkia itselleen varmistaakseen varmemman tulevaisuuden, enemmän vapaa-aikaa ja toteuttaakseen unelmia. Ihmiset alkavat herätä kokoajan enemmän ja enemmän siihen, että lisätulot takaavat varmemman ja paremman tulevan. Yksinkertaisesti, jos haluat rahaa enemmän säästöön, sinun täytyy vähentää kuluja tai tienata enemmän. Päivittäisiä menoja ei kuitenkaan voi karsia määräänsä enempää, joten vaihtoehdoksi jää lisätulojen hankkiminen. Lisätulojen eteen tarvitsee tehdä etenkin aluksi enemmän hommia, mutta lopulta työ kantaa hedelmää ja niiden avulla voi tehdä jopa täysin passiivisen tulonlähteen.

Useamman tulonlähteen ansioista et ole niin sidottu vain yhteen työpaikkaan ja saatat pystyä jopa vähentämään palkkatyösi työtuntimääriä. Tämän hetkinen työsi ei välttämättä myöskään ole sinun intohimosi vaan teet sitä palkan eli rahan takia. Saatat tehdä töitä aina vain kovempaa, koska pomosi käskee. Tekemällä töitä samalla palkalla entistä ahkerammin vältyt potkuilta. Tämä on täysin arkipäivää useille. Lisätulonlähteiden ansiosta voit kuitenkin lomailla enemmän ja ottaa taloudellisia riskejä. Kaiken tämän lisäksi taloutesi on entistä turvatumpaa. Pitkällä tähtäimellä, jos olet valmis tekemään töitä lisätulonlähteesi eteen saattaa se jopa mahdollistaa irtisanoutumisen nykyisestä työstäsi. Sivubisneksesi voi siis luoda sinulle yhtä paljon tai jopa paljon enemmän tuloja kuin palkkatyösi.

Haaveiletko sinäkin vauraammasta elämästä? Tällöin lisätulot ovat varmin tie tavoitteeseesi. Pelkillä palkkatuloilla voi myös rikastua, mutta siihen kuluu hyvin luultavasti koko elämäsi, eikä tavoitteeseen siltikään saateta päästä. Kaikilla rikkailla ihmisillä on useampia tulonlähteitä, joten jos tavoitteesi on olla rikkaampi, kannattaa sinunkin hankkia lisää tuloja. Lisätulonlähteet voivat aluksi olla aivan pieniä. Pikku hiljaa niistä kasvaa suurempia ja suurempia mitä enemmän olet valmis panostamaan niihin.

Kokeile rohkeasti useita erilaisia tapoja tehdä uusia tuloja. Et voi menettää mitään, vaan parhaassa tapauksessa opit varmasti jotain uutta ja siinä samalla rikastut. Löydettyäsi itsellesi sopivia tulonlähteitä huomaat kuinka ylimääräistä rahaa alkaa jäädä ja voitkin miettiä mitä tahdot ylimääräisillä tuloilla tehdä. Olet siis taas askeleen vapaampi tekemään asioita mitä tahdot. Unelmasikin ovat lähempänä.

Lisätulonlähteiksi suosittelemme mahdollisimman passiivisia tulonlähteitä. Näistä hyviä esimerkkejä ovat mm. Blogit, nettisivut tai vaikkapa verkkokurssi. Ne eivät välttämättä kuulosta passiivisilta, mutta hyvän alkutyön jälkeen ne saattavat tuottaa sinulle rahaa kuukaudesta toiseen vaikket tekisi sen eteen enää yhtään mitään. Passiivinen tulonlähde on myös vauraiden ihmisten suosima tulonlähde. Ne vaativat aluksi paljon työtä, mutta sitten kun olet tehnyt vahvan pohjatyön, voit suunnitella jo seuraavaa tulonlähdettä.

Miksi ei kannata luottaa ainoastaan kuukausipalkkaan?

nainen osoittaa kasvavaa taulukkoa

Liian moni suomalainen luottaa sokeasti kuukausipalkkaansa. Tuleehan kuukausipalkka kuukaudesta toiseen kun vain teemme työmme. Tämä ei kuitenkaan ole niin yksinkertaista. Työntekijät ovat työssään niin kauan kun heidän esimiehensä heitä tarvitsevat. Tämän lisäksi jokainen työntekijä on täysin korvattavissa toisella tekijällä. Kovinkaan moni ei myöskään ajattele mitä tekisi jos oma työpaikka lähtisi pois. Mistä silloin tulisi rahaa? Työpaikka saattaa lähteä monesta eri syystä. Yrityksellä voi mennä huonosti jolloin he vähentävät työntekijöitään tai yritys saattaa vaihtaa suuntaa alallaan jolloin he tarvitsevat erilaisia työntekijöitä. Yritys voi myös mennä konkurssiin. Tässä vain muutamia esimerkkejä mainitaksemme. Kaikkien olisi hyvä pohtia, mitä tekee, jos oma työpaikka katoaa. Lisätulonlähteet ovat tässäkin asiassa oiva tapa tuoda lisää varmuutta. Niiden ansiosta pystyt turvaamaan tulevaisuutta jos jotain odottamatonta sattuu tapahtumaan.

Työnantajat palkkaavat uusia työntekijöitä sen takia, että he voivat ansaita enemmän rahaa. Emme missään nimessä tahdo mustamaalata yrittäjiä, mutta työntekijöiden on hyvä muistaa miksi he ovat tekemässä työtään. He ovat tekemässä töitä työnantajansa unelmien eteen. Työnantaja maksaa myös mahdollisimman alhaista palkkaa pitääkseen sinut töissä. Nämä asiat kuulostavat karuilta, mutta ne ovat silti totta. Ajatus lisätulojen tuomasta varmuudesta sekä uusista mahdollisuuksista antavat varmasti paljon inspiraatiota ja uskommekin, että jokaisen kannattaisi etsiä itselleen uusia lisätulonlähteitä. Kukapa tietää vaikka jonain päivänä tästä tulisikin sinun kokopäivätyösi. Kaikki eivät nimittäin tee omaa työtään sen takia, että pitää siitä, vaan sen takia, että siitä saa rahan elämiseen.

Yhteenveto

perhe istuu vuorella

Lisätuloja voi tehdä monin eri tavoin. Lisätulonlähteen voi myös hankkia aivan kuka tahansa. Lisätulot takaavat elämään varmuutta ja mahdollisuuksia. Jokaisella on unelmia ja tavoitteita joita varmasti haluaa vielä toteuttaa. Yksi polku omien unelmien täyttämiseen on juuri lisätulonlähteen hankkiminen. Sen avulla sinun on mahdollista saada lisää vapaa-aikaa, lisää turvaa, lisää matkoja eli siis lisää mahdollisuuksia.

Lisätulonlähteet eivät tietenkään tuota sinulla rahaa automaattisesti vaan niiden eteen täytyy tehdä töitä. Etenkin alussa työ saattaa tuntua raskaalta, koska tuloksia ei tule välttämättä heti. On kuitenkin hyvä muistaa, että hyvin tehty työ kantaa aina hedelmää. Passiivisia tulonlähteitä hankkiessa tämä on erityisen tärkeää muistaa. Sitten kun oma tulonlähde alkaa tuottamaan, niin sen jälkeen tulo on lähes automaattista kuukaudesta toiseen ilman omaa lisätyötä. Tästä syystä me suosittelemme suuresti lisätulonlähteiksi mm. Blogeja, nettisivuja tai digituotteita.

Me tiedämme, että jokaisella on mahdollisuus vapaampaan elämään. Vapaampi elämä takaa sen, että juuri sinä voit tehdä enemmän mitä ikinä haluatkin. On se sitten matkustamista, ajan viettoa lasten kanssa tai vaikka hyväntekeväisyyttä. Sinä päätät. Se on täysin meidän oma valintamme tyydymmekö tekemään palkkatyötä ja elämään sillä mitä saamme vai otammeko itse vastuun omasta elämästämme. Lisätulonlähteet mahdollistavat yllättävän paljon. Aluksi ne voivat olla pieniä tuloja, mutta niiden kasvaessa vain taivas on rajana. Me uskomme sinuun!