Paras osakevälittäjä – Vertailussa parhaat osakevälittäjät

Paras osakevälittäjä

Paras osakevälittäjä kilpailu kasvaa jatkuvasti, sillä kilpailu uusista sijoittajista kiristyy jatkuvasti. Jokainen osakevälittäjä kilpailee käytännössä samoista asiakkaista. Sijoittajien määrä kasvaa jatkuvasti, joka johtuu osin myös siitä, että sijoittaminen on nykyään todella helppoa. Netissä sijoittamisen aloittaminen on vain muutamien klikkien päässä. Osakevälittäjiä on tarjolla jo todella useita ja tässä artikkelissa käymme läpi niistä parhaat, turvallisimmat ja suosituimmat välittäjät.

Itselle sopivan välittäjän löytäminen ei välttämättä ole aina niin yksinkertaista. Pelkkä kuluvertailu ei välttämättä riitä vaan kannattaa kiinnittää myös huomiota välittäjän tarjontaan sekä mahdollisiin muihin palveluihin. Ennen sijoittamisen aloittamista kannattaa siis tutustua tarkkaan eri välittäjiin ja etsiä itsellesi paras osakevälittäjä. Seuraavaksi kerromme lisää Suomen suosituimmista osakevälittäjistä.

Osakevälittäjä vertailu

Nordnet

Nordnet

Nordnet on selvästi Pohjoismaiden suosituin osake- ja rahastovälittäjä. Nordnetin kautta pääset sijoittamaan osakkeiden ja rahastojen lisäksi valuuttoihin ja hyödykkeisiin. Nordnet tarjoaa myös paljon erilaisia työkaluja, joiden avulla löydät juuri sinulle parhaat sijoituskohteet. Palveluista löytyy myös täysin kuluttomia rahastoja sekä erilaisia kuukausisäästövaihtoehtoja kaikille sijoittajille. Sivusto ja palvelu toimivat täysin suomenkielisenä mikä helpottaa huomattavasti suomalaisia sijoittajia.

Nordnetin kaupankäynti kulut ovat varsin vertailukelpoiset kaikkiin muihin välittäjäpalveluihin verrattuna. Shareville kuuluu myös Nordnetin asiakkaille, josta löytyy todella aktiivinen yhteisö sijoituskeskusteluihin. Sharevillestä löytyy monien tunnettujenkin ihmisten sijoitussalkut, joista voi ottaa vinkkejä suoraan omaan salkkuun. Shareville kautta on helppoa keskustella muiden sijoittajien kanssa sekä jakaa vinkkejä ja omia kokemuksia kaikesta pörssin yleisliikkeistä aina yksittäisiin osakkeisiin ja niiden tulevaisuuteen.

Nordnet on Suomen tunnetuin arvopaperivälittäjä ja pitkäaikaisten sijoittajien suosikki. Nordnetissä on maksuton arvo-osuustili, sen säilytyskulut ovat 0 euroa ja Nordnet blogi tarjoaa jatkuvasti uusia asiantuntija analyysejä sijoittajille. Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin tästä, uutena asiakkaana saat ensimmäisen kahden kuukauden välityspalkkiot minimihinnalla.

Degiro

Degiro

Degiro on Hollantilainen osakevälittäjä. Tällä hetkellä se toimii 18 eri maassa ympäri Eurooppaa. Degiron palvelua käyttää jo 450 000 sijoittajaa, tämän lisäksi se tarjoaa palveluitaan useilla eri kielillä ja palvelu löytyy myös täysin suomenkielisenä. Degiron kautta voi sijoittaa maailmanlaajuisesti eri rahastoihin, osakkeisiin, ETFiin ja monenlaisiin viputuotteisiin.

Degiron puolesta puhuu jopa Nordnetiä alhaisempi hinnoittelu. Sen hinnoittelu vaihtelee eri pörssien mukaan, mutta esimerkiksi Helsingin pörssiin sijoittaminen maksaa vain 2 euroa + 0,02% per ostos. Tämän lisäksi enemmän sijoittavat saavat volyymialennusta. Degiro sopiikin paremmin kokeneemmalle sijoittajalle, joka osaa itse etsiä sopivat sijoituskohteet eikä tarvitse välttämättä kattavia sijoitusanalyysejä tai yhteisöntukea.

eToro

eToro

eToro on sijoitusalusta, joka kasvattaa suosiotaan Suomessa kokoajan lisää. eToro lienee jo Nordnetin suurin haastaja osakevälittäjänä. eToron puolesta puhuu täysin kuluttomat osakesijoitukset, laajaosakevalikoima ja muut sijoituskohteet sekä hyvin käyttäjäystävällinen alusta.

eToro sopii hyvin myös aloittelijalle, sillä alusta on hyvin helppokäyttöinen ja sijoittamisen aloittaminen helppoa. Palvelusta löytyy hyvin laaja valikoima sijoituskohteita ja eTorosta löytyykin jo myös kryptovaluuttoja sijoitettavaksi. Palvelu tarjoaa myös hyvät työkalut sijoituskohteiden löytämiseksi sekä uusimmat uutiset niin maailmalta kuin yksittäisitä yrityksistä. eTorolla on kekseliäs CopyPortfolio-palvelu, jonka avulla voit kopioida muita sijoittajia. eToro tilin avaaminen sekä kaupankäyntikulut ovat täysin ilmaisia. eToro perii maksun vasta kun rahoja nostetaan tililtä.

Nordea ja OP

Nordea ja OP tarjoavat jo todella laajoja sijoitusmahdollisuuksia. Pankkien tarjoamat sovellukset ovat helppoja ja sijoittaminen hyvin helppoa. Op tarjoaa suurimmassa osassa sijoituskohteitaan välityspalkkioksi 1 %, samoin Nordea. Nordea pystyy tarjoamaan kuitenkin huomattavaa volyymialennusta, jolloin Nordean kautta sijoittaminen on selvästi OPta halvempaa. Keskimäärin pankkien kautta sijoittaminen on kuitenkin kallista, etenkin pankkien omat sijoituskohteet voivat syödä suuren osan voitoista niin hallinnointi- kuin välityspalkkiona.

Pankkien välityspalvelut ovat kuitenkin helppo ja nopea tapa sijoittamiseen. Se ei vaadi minkäänlaista rekisteröitymistä tai kirjautumista muuta kuin omaan verkkopankkiin. Tämän helpommaksi sijoittaminen ei enää voi muuttua.

Mikä on halvin osakevälittäjä?

Tällä hetkellä halvin osakevälittäjä on eToro, joka pystyy välittämään osakkeita täysin ilman kuluja. Toiseksi halvin on Degiro. eToro pystyy välittämään myös useita Suomalaisia osakkeita aivan kuten kansainvälisiä osakkeitakin. eToro on sijoitusalustana varsin helppokäyttöinen ja loistava valinta.

Mikä on paras osakevälittäjä?

Paras osakevälittäjä mielestämme on kokonaisuudessaan Nordnet. Nordnet tarjoaa todella laajan valikoiman niin osakkeita kuin rahastoja. Osaan rahastoista pystyy myös sijoittamaan täysin ilmaiseksi. Nordnetistä parhaan osakevälittäjän tekee kuitenkin sen työkalut. Nordnetin tarjoamien työkalujen avulla osakkeiden analysointi ja seuraaminen on kaikista helpointa. Nordnet tarjoaa myös huomattavan paljon tietoa kaikista sijoituskohteista. Erityisenä plussan Nordnet saa myös automaattisesta veroilmoituksesta, jonka avulla sijoittajan ei tarvitse itse huolehtia sijoitustuottojen verotuksesta.

Sijoitustulojen verottaminen

Suomessa verotettavasta pääomatulosta eli myynti- ja luovutusvoitoista täytyy maksaa 30 % veroa 30 000 euroon asti. Jos tämä summa ylittyy, nousee pääomatulon vero 30 prosentista 34 prosenttiin. Pääomatuloista saadut tappiot voi puolestaan vähentää verotuksessa.

Verotukseen pätee puolin ja toisin tuhannen euron raja. Eli jos kalenterivuoden myyntihinnat ovat yhteensä alle 1000 euroa, saa myyntivoiton verottomana. Jos taas vuoden aikana myydyn omaisuuden hankintahinta on yhteensä alle 1000 euroa, ei tappioitakaan voi vähentää verotuksessa.

Yhteenveto

Maailma on täynnä erilaisia osakevälittäjiä. On kuitenkin tärkeää aina perehtyä osakevälittäjään tarkemmin, jotta valitset aina turvallisen ja mahdollisimman hyvän palvelun. Kaikki tässä artikkelissa läpikäydyt osakevälittäjät ovat markkinoiden suosituimpia ja parhaita osakevälittäjiä, ja niitä on myös turvallista käyttää. Näistä vaihtoehdoista löytyy myös varmasti sinulle sopiva välittäjä. Jotta löydät itsellesi parhaan valinnan, niin kannattaa pohtia omia tarpeita ja kenties sijoitusuran vaihetta. Tällöin löydät varmasti itsellesi parhaan vaihtoehdon.