Paras kahvinkeitin – vertailussa parhaat kahvinkeittimet 2022

Paras kahvinkeitin

Suomessa juodaan kahvia enemmän kuin missään muualla maailmassa. Jokaisesta kodista löytyy kahvinkeitin ja sitä käytetään lähes päivittäin. Juomme hyvin paljon kahvia ja juuri siksi kannattaa panostaa hyvään kahvinkeittimeen, joka saa päivittäisestä kahvihetkestä vieläkin maistuvamman. Kahvinkeittimien erot voivat tuntua pieniltä, mutta hyvä ja laadukas kahvinkeitin kestää pitkään ja se saa kahvin maistumaan aromikkaalta ja pitää kahvin sopivan lämpöisenä tarpeeksi pitkään. Tämän lisäksi tippalukko ja automaattinen sammutusjärjestelmä löytyvät jo kaikista laadukkaista kahvinkeittimistä.

Olemme vertailleet parhaita kahvinkeittimiä ja valinneet niistä parhaat eri kategorioihin. Kahvinkeittimistä ehdotonta eliittiä ovat Moccamaster kahvinkeittimet. Niiden osat ovat käsintehtyjä sekä korkealaatuisia. Tämä tekee Moccamasterista kestosuosikin kahvinkeitin maailmassa. Vertailussa löytyy kuitenkin myös muita laadukkaita keittimiä, joista löytyy myös hyvin uniikkeja ja laadukkaita ratkaisuja. Seuraavaksi kerromme tarkemmin kahvinkone vertailustamme.

Kahvinkeitin vertailu

Paras kahvinkeitin: Moccamaster KBGC972

Moccamaster KBGC972

Moccamaster KBGC972 kahvinkeitin edustaa taattua Moccamasterin laatua ja tyylikkyyttä. Tässä kahvinkeittimessä yhdistyvät täydellinen käyttömukavuus, ajattoman tyylikäs design ja luotettava käyttövarmuus. Moccamaster kahvinkeitin valmistaa 10 kuppia kahvia vain kuudessa minuutissa. Aromikansi sekoittaa kahvin suodatuksen aikana optimaalisen makuelämyksen varmistamiseksi.

Kahvinkeittimestä löytyy jokaisen kahvinkeittäjän lempiominaisuudet – automatisoitu tippalukko sekä automaattinen virrankatkaisu: automaattinen virrankatkaisu tuo huolettomuutta ja lisäturvallisuutta kahvinkeittimen käyttöön, automaattinen tippalukko puolestaan lisää käyttömukavuutta. Kaksi erillistä vastusta takaavat optimaalisen suodatus- ja säilytyslämpötilan. Keittovastus kuumentaa veden 92–96 asteiseksi ja lämpölevyn vastus takaa optimaalisen säilytyslämpötilan. Pienempää kahvimäärää varten laitteesta löytyy lämpölevyn tehonsäätö, jotta pienempikin määrä kahvia on juuri sopivan lämpöistä. Moccamaster on testien varma voittajaehdokas ja hyvin monen kotitalouden valinta kahvinkeittimeksi. Onhan sen laatu taattua ja juuri sitä mitä ostaja odottaa.

Paras pieni kahvinkeitin: Wilfa Classic CMC-100

Wilfa Classic CMC-100

Wilfa Classic kahvinkeitin on moderni ja vankkarakenteinen keitin, viimeistely harjattua terästä ja varustettu 1550 W teholla. Keittimessä on manuaalinen tippalukko, joka estää roiskeet kuumalle levylle. Suodattimen Flow Controlin avulla voit säätää uuttoajan veden määrän mukaan – saat siis aina täydellisen aromikasta kahvia riippumatta siitä valmistitko täyden pannun vai yhden kupillisen. Tässä kahvinkeittimessä on 1 litran vesisäiliö, joten se sopii myös pienemmille kotitalouksille. Kahvinkeitin saavuttaa optimaalisen valmistuslämpötilan 92-96 ° C nopeasti ja pitää kahvin lämpimänä 40 minuuttia, jonka jälkeen keitin sammuu automaattisesti. Wilfa Classic on loistovalinta erityisesti pienempään kahvinkeitto tarpeeseen. Näppärä tyylikäs ja helppokäyttöinen laite on helppo siirtää tai sijoittaa pieneenkin keittiöön.

Paras kahvinkeitin termoskannulla: Moccamaster KBGT741 Thermo

Moccamaster Thermo

Moccamaster KBGT741 Thermo on laadukas kahvinkeitin, joka valmistaa jopa 10 kupillista kahvia 6 minuutissa. Termoskannu puolestaan pitää kahvin lämpimänä pitkään ja voit nauttia kahvisi päivän aikana juuri silloin kun itse haluat, ja mikä tärkeintä kahvi on edelleen lämmintä ja aromikasta. Kahvinkeitin on käsin valmistettu ja korkealaatuinen, joka takaa hyvin pitkän käyttöiän. Kahvinkeittimen virta sammuu automaattisesti kun kahvi on valmista. Termoskannussa kahvi säilyy lämpimänä ja tuoreena pitkään ilman lisälämmitintä. Kahvinkeitin on siis hyvin turvallinen ja varma joka tilanteessa.

Hyvä kahvinkeitin: SMEG DCF02

Smeg 50s Style

Smeg 50 s Style kahvinkeitin on retro-keitin, joka tuo keittiöön ripauksen 50-luvun henkeä. Laite on saatavilla useissa eri väreissä. Laitteen toiminnot eivät missään nimessä jää sen mieleen painuvaan ulkonäköön vaan kahvinkeittimen hyvät ja laadukkaat ominaisuudet takaavat hyvän kahvin kerta toisensa jälkeen. Laitteen arominvoimakkuuden säätö mahdollistaa juuri sinulle sopivan vahvuisen kahvin keittämisen. Tippalukko ja automaattinen virrankatkaisu toimivat näppärästi ja tuovat turvallisuuden tunnetta. Laitteen etupuolella on myös näyttö, jolta näkee kellonajan sekä valitut asetukset. 1,25 litran tilavuuden ansiosta kahvia voi keittää kerralla isommallekin porukalle. Lisäksi keittimestä löytyy mukavat 1050 wattia tehoa, joten kahvi valmistuu hyvin nopeasti. Smeg 50s style on varsin hyvä valinta arkikäyttöön pienellä ripauksella erilaisuutta.

Paras yhden kupin kahvinkeitin: Moccamaster Cup-One

Moccamaster Cup-One

Moccamaster Cup-One on ainutlaatuinen yhden kupin keitin, joka valmistaa kupillisen kahvia suoraan mukiin. Käsintehty ja korkealaatuinen keitin kestää käytössä hyvin pitkään ja se on suunniteltu juuri sellaisille käyttäjille jotka arvostavat korkeaa laatua. Yksi kuppi valmistuu noin 4 minuutissa. Laitteesta löytyy automaattinen sammutustoiminto, jotta keitin ei jää vahingossa päälle. Laitteen kaikki osat ovat korkealaatuisia ja tehty ruostumattomasta teräksestä sekä alumiinista. Kun haluat näppärästi yhden kupin kahvia, joka on laadultaan erinomaisen aromikasta, niin Moccamster Cup-One on täydellinen valinta juuri sinulle!

Miten valita paras kahvinkeitin?

Sopivan kahvinkeittimen valinta ei välttämättä ole aina helppoa. Etsiessäsi kahvinkeitintä kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota muutamaan seikkaan. Ensinäkin laadukkaat ja parhaat kahvin keittimet ovat ECBC-merkittyjä. Tämä tarkoittaa, että keitin on läpäissyt European Coffee Brewing Centerin (ECBC) laatutestauksen. Testissä kiinnitetään huomiota erityisesti oikeaan lämpötilaan sekä haudutusaikaan. ECBC merkinnällä varmistat, että kyseessä on varmasti laadukas kahvinkeitin.

Kahvin keittimen koko ja helppokäyttöisyys ovat suurimmat erot kahvinkeittimien välillä. Mikäli keität usein enemmän kahvia kerralla, kannattaa panostaa suurempaan kahvinkeittimeen. Toisaalta, jos juot vain kupin kerrallaan, niin pienempi Cup-One kahvinkeitin voisi keittää maukkaimmat yhden kupin kahvit kerta toisensa jälkeen. Kahvinkeittimet ovat hyvin usein helppoja käyttää, mutta erot keittimien välillä tulee laadussa. Helppokäyttöinen kahvinkeitin ei välttämättä ole laadukas. Moccamaster on loistava esimerkki helppokäyttöisestä, laadukkaasta ja toimivasta kahvinkeittimestä.

Viimeisenä haluamme nostaa esiin uuttoajan. Moderneista kahvinkeittimistä löytyy jo uuttoajan säädin, jonka avulla valmistat juuri sen vahvuista kahvia kuin sinulle sopii. Tämä ominaisuus on erityisen hyvä, mikäli haluat testailla erivahvuisia ja makuisia kahveja usein.

Kahvinkeitin puhdistus

Kahvinkeittimen perusteellinen puhdistus on tarpeessa viimeistään silloin kun kahvinkeittimen ääni on muuttunut tai voimistunut. Myös keittoajan pidentyminen on selvä merkki keittimen puhdistus tarpeesta.

Kahvinkeittimeen kertyy pikkuhiljaa kalkkisaostumaa, jonka takia vedenkulku nousuputkessa hidastuu. Kalkinpoistoon kannattaa käyttää ruokakaupasta löytyvää kalkinpoistoainetta. Keittimen putsauksessa kannattaa noudattaa pakkauksen ohjeita. Kannattaa kuitenkin tarkistaa ennen kalkinpoistoaineen käyttöä, ettei keittimen puhdistuksessa ole kielletty kalkinpoistoaine.

Kahvinkeitin on mahdollista puhdistaa myös tehokkaasti ruokasoodalla. Seuraavalla ohjeella saat puhtaan keittimen varsin helposti:

  1. Valmista ruokasoodaliuos sekoittamalla 3 rkl ruokasoodaa litraan kuumaa vettä
  2. Kaada seos kahvinkeittimen vesisäiliöön ja laita keitin päälle. Älä käytä suodatinpaperia
  3. Kun puolet seoksesta on valunut pannuun, keittimen virta sammutetaan ja seoksen annetaan vaikuttaa noin 30 minuuttia.
  4. Vaikutusajan jälkeen keitin käynnistetään uudelleen ja lopun seoksen annetaan valua keittimeen
  5. Puhdistuksen jälkeen laite kannattaa huuhdella vielä keittämällä puhdas vesi keittimen läpi pari-kolme kertaa