Paras älykello – vertailussa parhaat älykellot

Paras älykello

Älylaitteiden myynti kasvaa jatkuvasti ja niiden ominaisuudet vaihtelevat hurjasti. Älykellovertailussamme testasimme useita markkinoiden parhaita älykelloja ja tutkimme niiden ominaisuuksia ja käytettävyyttä. Markkinoilla on tarjolla paljon erilaisia kelloja sykettä mittaavista aktiivisuusrannekkeista aina huippu urheilukelloihin. Tähän väliin mahtuu myös älykellot, jotka seuraavat terveyttäsi, aktiivisuuttasi sekä kaiken tämän lisäksi niiden avulla voi käyttää älypuhelimista tuttuja sovelluksia.

Älykellot ovat kehittyneet huimasti viime vuosina anturiteknologiassa, joten ne pystyvät monipuolisesti tarkkailemaan käyttäjän kehoa. Usein älykellot ovatkin jo täysin riittäviä aktiivisuutta ja kehoa mittaavia kelloja etenkin arkiliikkujalle. Urheilukelloista löytyy monipuolisia ja moniin erilajeihin suuntautuvia ominaisuuksia, mutta älykellotkin ovat kehittyneet jo todella käytännöllisiksi tällä saralla.

Paras älykello – Vertailussa parhaat älykellot – testissämme testasimme yli 20 älykelloa ja tutkimme erityisesti niiden käytettävyyttä ja arkea helpottavia ominaisuuksia. Aikaisemmin älykellojen käyttö ei ollut kovinkaan tuttua testaajille. Testin jälkeen kuitenkin voimme varmasti suositella älykelloja kaikille niistä kiinnostuneille. Älykellot ovat varsin kehittyneitä laitteita ja niiden ansiosta viestit ja puhelut on entistäkin helpompi ja nopeampi ottaa vastaan sekä vastata. Samalla useimpiin älykelloihin sai ladattua monia älypuhelimistakin tuttuja käytännöllisiä sovelluksia. Kaiken lisäksi oman terveyden seurata hoituu kellon avulla helposti ja huomaamattomasti.

Älykellovertailu

Testin voittaja: Apple Watch SE

Apple Watch SE

Apple Watch SE – älykello on enemmän kuin kello. Tämä laite seuraa terveyttäsi ja sen lisäksi se pitää sinut aina yhteydessä perheeseesi ja ystäviisi vastaanottamalla viestit ja puhelut, seuraa aktiivisuuttasi, kertoo kellonajan sekä paljon muuta. Watch SE:n käyttö on todella intuitiivista ja navigointi sulavaa. Kun et käytä kosketusnäyttöä, niin voit käyttää kellon sivuun sijoitutettua tuntopalautteella varustettua digitaalista valitsinta. Apple Watch SE:ssä on vastaava suuremman koon Retina-näyttö kuin Series 6:ssa, joten näet enemmän yhdellä vilkaisulla. Tämä kello on todella tyylikäs ja kokoonsa nähden todella kevyt ranteessa. Edistynyt WatchOS 7 -käyttöjärjestelmä on varustettu entistäkin tehokkaammalla 64-bittisellä S5-tuplaydinprosessorilla. Älykello tallentaa automaattisesti 10 eniten käytettyä sovellusta muistiin, jotta ne voidaan käynnistää uudelleen yhdellä painalluksella. Watch SE -älykellon fitness-sovellus aloittaa toimintansa itse ilman turhaa napin painallusta. Päästessäsi vauhtiin se aloittaa seuraamisprosessin automaattisesti ja mittaa esimerkiksi poltettuja kaloreita ja sykettä. GPS osaa kertoa matkan pituuden ja kuljetun reitin. Tämä malli on yhteensopiva iPhone 6s -älypuhelimen ja uudempien mallien kanssa, joissa on iOS 14 tai uudempi käyttöjärjestelmä.

Paras Garmin älykello: Garmin Venu Sq

Garmin Venu Sq

Garmin Venu Sq – älykellolla seuraat omaa liikuntaa ja terveyttäsi päivittäin. Kellossa on upea neliömäinen LCD-kosketusnäyttö, joka yhdistää tyylin, aktiivisuuden seurannan ja urheiluominaisuudet, jotka inspiroivat sinua liikkumaan. Se seuraa sykettä, unta, stressitasoa, Body Battery – energia tasoa sekä paljon muuta. Samalla saat kaikki puhelut, viestit ja muut ilmoitukset suoraan ranteeseesi. kello tarjoaa nopean Garmin Pay -maksutavan. Venu Sq mallissa on todella pitkä akun kesto, voit siis parhaimmillaan olla lataamatta kelloasi jopa 6 päivää. Yli 20 valmiiksi ladatun sisä- ja ulkourheiluohjelman joukosta on helppo valita jokainen liikuntalajisi ja ilmaisen Garmin Coach -sovelluksen kautta saat henkilökohtaisia treeniohjeita. ANT+-yhteensopivuuden ansiosta sitä voi käyttää monien eri laitteiden kanssa. Älykellossa on sykemittari PulseOX-sensorilla, joten integroidun optisen sykemittarin avulla voit mitata sykkeen ja veren happipitoisuuden kellon kautta. Kello seuraa sykealuetta ja sykettä reaaliaikaisesti, ja voit mukauttaa sykealueita ikäsi perusteella. Tämä monipuolinen ja urheilullinen älykello motivoi sinua entistäkin terveellisempiin elämäntapoihin.

Paras Huawei älykello: Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro

Huawei Watch GT 2 Pro antaa enemmän mahdollisuuksia ja inspiraatiota jokapäiväiseen elämään. Pyöreä muoto, safiirilasi ja ihoystävällinen keraaminen takaosa saavat sinut ihastumaan siihen hetkessä. Älykello on varustettu yli 100 urheilutilalla ja 5ATM-vedenkestävyysluokituksen ansiosta älykello on vesitiivis aina 50 metriin asti. Ominaisuuksista löytyy myös unen- ja aktiivisuudenseuranta. Puhelut ja viestit on mahdollista tarkistaa suoraan älykellosta ja tämän lisäksi kellon muistiin on mahdollista tallentaa musiikkia ja käyttää kelloa musiikkisoittimena. Sisään rakennetun kaiuttimen ja mikrofonin avulla puheluiden puhuminen on mahdollista. Pyöreä 1,39 tuuman AMOLED-kosketusnäyttö antaa kauniit värit erinomaisella energiatehokkuudella. Laitteessa on nimittäin jopa 2 viikon akun kesto. Vain viiden minuutin langattomalla latauksella saat laitteeseen virtaa jopa 10 tunniksi. Älykello tukee myös käänteistä langatonta latausta, joten voit käyttää sitä yhteensopivan älypuhelimen kanssa, kun laturia ei ole saatavilla. Älykelloon on mahdollista siirtää jopa 20 kuvaa joita on mahdollista käyttää kellotaulusi taustakuvina. Tyylikäs ja kestävä Watch GT 2 Pro on todellinen muotoilun ja teknologian taidonnäyte.

Paras Samsung älykello: Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3

Samsung Galaxy Watch 3 on elegantti, älykäs ja hienostunut älykello. Laitteessa on pyörivällä kehyksellä varustettu energiatehokas sAMOLED-kosketusnäyttö sekä kaksi hallintapainiketta. Älykellossa on myös eSIM-paikka, jonka ansiosta voit pysyä yhteydessä ulkomaailmaan myös silloin, kun älypuhelimesi ei ole mukana. Lisäksi älykello on varustettu monilla kehittyneillä ominaisuuksilla, joiden avulla seuraat päivittäistä terveyttäsi ja aktiivisuuttasi. Galaxy Watch 3 muotoilu on klassinen ja ensiluokkainen, samalla rannekkeen standardi-kiinnikkeen avulla voit valita juuri sinulle sopivan rannekkeen. Älyrannekkeella on entistäkin helpompi hallita puheluita ja viestejä. Viestihistoria näkyy näytöllä ja voit vastata viesteihin kuvilla. Tämä malli osaa myös hallita liikunnan ja terveyden seurannan. Sykkeen, veren happipitoisuuden sekä unen seuranta antavat sinulle kattavan kuvan terveydestä ja stressitasoistasi. Kello osaa myös analysoida juoksuasi sillä se mittaa tasapainoasi, askeleidesi pituutta ja maakosketusta. Tulosten avulla voit saada tekniikkavinkkejä parantaaksesi tuloksiasi. Tämä todella monipuolinen älykello on varusteltu hyvällä akunkestolla, jotta voit käyttää kelloasi rajattomasti koko päivän.

Paras Apple Watch älykello: Apple Watch series 6

Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 6 sisältää mullistavia ominaisuuksia hienostuneessa rungossa. Älykello on monipuolinen apuri jokapäiväiseen elämään. Sen avulla voit olla yhteydessä perheesi ja ystäviesi kanssa vastaanottamalla viestejä ja puheluita, seurata sydämesi terveyttä happisaturaatiolla ja EKG-sykemittarilla, sekä pysyä mukana kiireisten päivien aikatauluissa. Kellossa on 2,5 kertaa kirkkaampi Always-On Retina – kosketusnäyttö, jonka näkee kirkkaassakin valaistuksessa. Apple Watch osaa seurata kalenteriasi ja muistuttaa päivittäisistä tapaamisista ja tapahtumista. Apple Watch 6 voi myös parantaa unirytmiäsi unenseurannan avulla. Runkoon integroidut kaiutin ja mikrofoni takaavat korkealaatuiset puhelut myös meluisassa ympäristössä. Kehittynyt WatchOS 7 -käyttöjärjestelmä hyödyntää tehokasta 64-bittistä S6-kaksiydinprosessoria, joka tarjoaa jopa 20 % enemmän suorituskykyä kuin muut mallit. Samalla se tallentaa muistiinsa 10 käytetyintä sovellusta, jotka ovat avattavissa yhdellä painalluksella. Series 6 -älykello havaitsee urheilusuoritukset automaattisesti, jonka ansiosta se tallentaa poltetut kalorit, sykkeen, sekä GPS-tiedot. Älykellossa on paranneltu 2. sukupolven optinen sykemittari, joka huomioi datan levosta, kävelystä, urheilusta ja muista sykkeeseen vaikuttavista asioista. Voit tarkastella sykettäsi suoraan näytöltä. Kello ennaltaehkäisee sydänsairauksia tarjoamalla monipuolisia terveystietoja. Tämä malli on yhteensopiva iPhone 6s – älypuhelimille sekä sitä uudemmille malleille, jotka käyttävät iOS 14 – käyttöjärjestelmää tai sitä uudempaa versiota.

Paras Polar älykello: Polar Vantage V2 – urheilukello

Polar Vantage V2

Polar Vantage V2 – urheilukello mittaa kaikki tiedot urheilusuorituksista, sen rasitustasoista sekä kehon palautumisesta. Laite osaa myös tarjota sinulle sopivia liikuntasuunnitelmia palautumisesi mukaan. Kello on mahdollista liittää älypuhelimeen Bluetooth-yhteyden avulla, jolloin kaikki älykkäät ilmoitukset on mahdollista saada suoraan ranteeseen. Vantage V2 – urheilukello hyödyntää pitkälle kehittynyttä teknologiaa. Laite tarkkailee sykettäsi Polar Precision Prime Sensor Fusion -teknologian avulla ja tarjoaa älykästä valmennusta tulostesi pohjalta. FuelWise-avustajan avulla opit tankkaamaan paremmin etenkin pitkien treenien aikana. Training Load Pro – ominaisuus kertoo tarkkaan kuinka paljon harjoitus on rasittanut kehoasi ja oletko treenannut mahdollisesti oikealla tavalla. Recovery Pro – ominaisuus puolestaan mittaa palautumista ja kertoo kuinka kehosi reagoi harjoitteisiin. FitSpark-treeniopas tarjoaa valmiiksi luotuja urheilurutiineja, jotka on kustomoitu juuri sinulle esimerkiksi palautumisesi, kuntotasosi ja treenihistoriasi perusteella. Lisäksi se opastaa sinua askel askeleelta, jotta saisit liikunnasta kaiken hyödyn irti. Laite on suunniteltu aktiivisille treenaajille sekä ammattiurheilijoille. Polar Vantage V2 – kello tuo valmentajan ranteeseesi, joka osaa lukea sinun treenit ja palautumisen. Samalla se ohjaa sinua nopeammin parempiin tuloksiin. Älykello on mukava ranteessa ja siitä löytyy varsin hyvä akun kesto. Huippuunsa viritetty älykäs urheilukello, jonka jokainen kehitystä janoava treenaaja varmasti haluaa.

Paras Suunto älykello: Suunto 7

Suunto 7

Suunto 7 multisport – älykello tuo urheilukellon ja älykellon tarpeet samaan pakettiin. Urheilukello on monipuolinen personal treinerisi, jossa on yli 70 urheilutilaa sekä luotettava sykkeen ja aktiivisuuden seuranta. GPS-paikannuksen ja offline-karttojen avulla voit seikkailla missä ikinä haluat. Kello mittaa jokaisen harjoituksesi tulokset ja voit vertailla tuloksiasi keskenään. Erityisesti älykelloja varten luotu Wear OS – käyttöjärjestelmän ansiosta saat helposti käyttöösi kaikki Googlen palvelut. Saat kellosta kaiken irti myös silloinkin kun et ole urheilemassa. Google play – sovelluskaupasta voit ladata useita eri sovelluksia helpottamaan arkeasi aivan kuten älypuhelimella. Suunto 7 on testattu ja suunniteltu Suomessa. Kello kestää siis kaikkea mitä siltä vaaditaan; iskun-, veden- ja liankestävä kello toimii niin sateessa, mudassa kuin lumessakin. Kelloa on mahdollista käyttää fyysisten painikkeiden avulla myös hanskojen kanssa. Kosketusnäyttöä on suojaamassa naarmuuntumaton Gorilla Glass – lasi. Hyvä akku mahdollistaa jopa 48 tuntia älykellokäyttöä, joten lataamisesta ei tarvitse olla jatkuvasti huolehtimassa. Suunto 7 yhdistää urheilu- ja älyominaisuudet tässä tyylikkäässä ja monipuolisessa älykellossa.

Paras lasten älykello: Xplora X5 Play

Xplora X5 Play

Xplora 5 Play – kellopuhelin tarjoaa niin yhteyden lapseen kuin tekemistä lapselle. Laite sisältää askelmittarin, GPS:n, wifi-yhteyden sekä mobiiliyhteyden. Monipuolisten yhteyksien ansiosta seuraat helposti lapsesi toimintaa Xplora App -sovelluksen avulla. Voit myös luoda turva-alueita kelloon ja saat ilmoituksen, kun lapsi lähtee tai saapuu turva-alueelle. XPLORA 5 on vettähylkivä ja mukautettu kestämään lapsen aktiivista arkea. Se on varusteltu 1,4 tuuman TFT-näytöllä, joka on mukavan kirkas ja nopea. Kellosta löytyy myös 2 megapikselin kamera, joka sopii täydellisesti selfieihin. Kelloon on esiasennettu XPLORA Mobilen SIM-kortti. Se mahdollistaa puhelujen soittamisen ja vastaanottamisen aivan kuten tavallisella matkapuhelimella. Tällä tavoin voit pitää aina helposti yhteyttä lapseen ja asettaa jopa 50 yhteystietoa, joiden kanssa lapsi voi olla yhteydessä. GOPLAY-aktiviteettialusta yhdistää liikunnan ja viihteen, jotta lapset saadaan pois ruudulta aktiivisempaan arkeen. Älykello lisää turvallisuutta, sillä SOS-napin avulla lapsi saa yhteyden sinuun välittömästi. Xplora X5 lasten kellopuhelin takaa lapsellesi turvallisen ja aktiivisemman arjen.

Paras älykello naiselle: Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3

Fitbit Versa 3 – älykello sisältää kaiken tarvitsemasi. Kello seuraa nopeuttasi ja matkaasi sisäänrakennetun GPS:n avulla, vaikka jättäisit puhelimen kotiin. Voit seurata liikuntaasi monipuolisesti Plus Active Zone Minutes -toiminnolla, jossa on yli 20 harjoitustilaa ja yli 6 päivän akunkesto. Virtaa saat tarpeeksi lisää vain 12 minuutin pikalatauksella, jos akku pääsee loppumaan. Kellossa on kaikki motivaation avaimet, joita tarvitset terveyttä ja kuntoa koskevien tavoitteiden saavuttamiseksi. Älykellon hienostunut muotoilu sopii niin urheiluun kuin hienoon illanviettoon. Kevyessä kellokotelossa on ohut muotoilu ja sulavan pyöristetyt reunat, jonka ansiosta se sopii pienillekin ranteille. Älykellosta löytyy myös naisten terveydenseuranta. Rannekkeen avulla voidaan seurata ja pitää kirjaa kuukautiskierrosta, ovulaatiosta ja niihin liittyvistä terveystiedoista. Kello seuraa myös untasi, kuinka yöllinen unesi koostuu ja ilmoittaa unen eri vaiheet: kevyen-, REM- sekä syvän unen. Näihin tietoihin perustuen se kertoo myös vinkkejä, kuinka voit parantaa unenlaatuasi. Älykellon avulla voit tarkistaa viestit, säätiedot tai vaikkapa uutiset helposti suoraan ranteestasi. Voit toistaa ja säädellä musiikkia Spotify- tai Deezer – suoratoistopalveluiden kautta. Fitbit Versa 3 – älykello on tyylikäs ja nykyaikainen valinta helpottamaan arkeasi sekä seuraamaan ja motivoimaan aktiivisuuttasi.

Miten älykello toimii?

Älykellojen tarkoitus on olla ikään kuin älypuhelimien jatke. Näin voit jättää puhelimen halutessasi kotiin ja hoitaa puhelut, viestit ja vaikka kaupassa maksamisen pelkästään kellon avulla. Kelloa voi käyttää tietenkin myös täysin itsenäisesti, jos näin haluat. Älykelloissa digitaalinen näyttö on todella tarkka ja värikäs. Niihin voi asentaa lähes rajattomasti erilaisia sovelluksia, jolloin kellon käyttökohteitakin on enemmän. Puhelinominaisuuksien lisäksi ne toimivat erinomaisena treenikaverina, sillä ne mittaavat urheilusuorituksiasi, seuraavat kehitystäsi, untasi, sykettä, askeleita ja mallista riippuen jopa EKG-mittaus on kellon avulla mahdollista. Niistä voi kuunnella myös musiikkia esim. Spotifya bluetoothin kautta yhdistetyillä kuulokkeilla.

Älykello toimii kuin älypuhelin kosketusnäytön avulla. Laitteeseen voi ladata useita erilaisia sovelluksia ja niitä voi käyttää puhelimen jatkeena. Jos osaat käyttää älypuhelinta, niin osaat varmasti käyttää myös älykelloa. Älylaitteiden toimintamenetelmät ovat hyvin pitkälti samat ja niiden käytöstä on tehty todella helppoa ja käytännöllistä. Älykellon avulla teet arjestasi entistäkin helpompaa ja mukavampaa.

Mikä älykello kannattaa ostaa?

mies vertailee älykelloa

Ensimmäisenä älykelloa hankkiessa kannattaa pohtia kellon käyttötarkoitusta. Onko kello tarkoitus seurata sinun aktiivisuutta ja auttaa sinua kohti aktiivisempaa elämää? Tällöin etenkin urheilu- ja aktiivisuuskellot ovat hyviä vaihtoehtoja. Jos taas haluat älykellon puhelimen jatkeeksi ja apua vapaa-ajalle, niin silloin tyylikkäät älykellot ovat valintasi. Yksi tärkeimmistä asioista kelloa valitessa on sen keveys. Älykellon ollessa liian raskas sitä ei tule välttämättä pidettyä kokoaikaa ranteessa. Näytön kokoon kannattaa myös kiinnittää huomiota. Haluatko mahdollisimman ison näytön, jotta voit käyttää kelloa kuin älypuhelinta vai riittääkö normaali kellotaulun koko. Erityistä huomiota kannattaa myös kiinnittää akun kestoon sekä ulkonäköön. Älykellon akun kestoon vaikuttaa paljon myös kosketusnäytön koko. Kuinka usein olet valmis lataamaan kelloasi vai onnistuuko älykellon lataaminen aina puhelimen kanssa?

Ostaja kiinnittää aina huomiota myös kellon ulkonäköön. Suurin osa älykelloista on varsin trendikkään näköisiä ja ne sopivat tilanteeseen kuin tilanteeseen. Rannekkeeseen kannattaa myös kiinnittää huomiota, onko se vaihdettavissa tilanteen mukaan tai sen mukaan mikä itselle tuntuu parhaalta. Älykelloista löytyy jo osasta myös e-SIM ominaisuus. Tällöin voit jättää puhelimen kotiin täysin huoletta ja vastata puheluihin ja viesteihin suoraan älykellosta ilman, että puhelin on lähettyvillä. Yksi huomioon otettava asia e-SIM älykelloa valittaessa on käyttöjärjestelmä. Apple Watchin kanssa ainoa vaihtoehto on Applen puhelin, toisaalta Google Wear OS -käyttöjärjestelmä voidaan kytkeä niin iOS- kuin Android-puhelimeenkin. Seuraavaksi älykellovertailumme, jossa valitsimme parhaat kellot eri kategorioista ja kerromme niiden ominaisuuksista.

Yhteenveto ja käyttäjien kokemuksia

Älykellojen viehättävä puoli löytyy niiden älykkäistä ominaisuuksista. Älykellolla voi vastaanottaa ilmoituksia, lähettää tekstiviestejä, lukea sähköpostit, toistaa musiikkia ja niihin voi ladata erilaisia sovelluksia. Kello puetaan ranteeseen, joten älykkäät toiminnot kulkevat mukanasi, minne ikinä menetkin. Samalla kaikki ominaisuudet ovat puhelintakin helpommin ja nopeammin saatavilla. Puhelinten ja älykellojen yhdistettävyys houkuttelee, sillä niiden mutkaton yhteiselo on hämmästyttävän helppoa ja mukavaa. Kun saat viestin kännykkään, niin voit vastata siihen suoraan kellostasi. Samalla musiikin kuuntelu tapahtuu helposti suoraan kellon avulla. Kello kulkee kaikkialle mukana ranteessa, joten tiedät jokapäiväisen aktiivisuutesi, myös kotona.

Kokonaisuudessaan älykellot tuovat paljon uusia mahdollisuuksia ja saattavat joskus jopa syrjäyttää matkapuhelimet. Kello kulkee helposti ranteessa ja samalla se pitää terveydestämme huolta. Testimme perusteella käyttäjät olivat erittäin tyytyväisiä erityisesti älykellojen e-SIM ominaisuuteen, jolloin puhelimen pystyi jättämään kokonaan kotiin. Älykellot ovat osaltaan myös syrjäyttämässä urheilukelloja ja aktiivisuusrannekkeita, sillä samat ominaisuudet löytyvät myös älykelloista. Älykellot ovat monipuolisempia ja tarjoavat älykkäitä ominaisuuksia, joita käyttäjien kokemuksien perusteellakin oli helppoa ja nopeaa käyttää. Käyttäjät haluavat edelleen pitää puhelimen viestintä välineenä, mutta kokemuksien perusteella viestien vastaanottaminen ja lukeminen helpottui huomattavasti älykellon avulla. Älykelloja suositteli suurin osa käyttäjistä, sillä niiden laatu ja ulkonäky miellyttivät. Helppokäyttöisyys ja niiden monipuoliset ominaisuudet saivat myös paljon kehuja. Toivottavasti älykellovertailustamme oli hyötyä ja se saa sinut valitsemaan juuri sinulle sopivan älykellon.