Nordnet arvostelu ja käyttäjien kokemuksia

Nordnet

Nordnet on vuonna 1996 perustettu osake- ja rahastovälittäjä, joka toimii pohjoismaiden alueella. Se on yksi pohjoismaiden käytetyimpiä sijoituspalveluita, ja Suomessa se on ollut käytetyin palvelu jo useita vuosia. Palvelun suosio perustuu kevyeen, helppoon ja nopeaan palveluun, joka suosii erityisesti yksityissijoittajia. Nordnet on helpottanut huomattavasti ihmisten korkeaa kynnystä aloittaa sijoittaminen ja tämän ansioista palvelusta löytyy jo yli 130 000 aktiivista suomalaissijoittajaa sekä yli 700 000 pohjoismaista asiakasta. Palvelu on kokonaisuudessaan helppokäyttöinen ja todella edullinen.

Avattuasi tilin Nordnetille, saat pääsyn Sharevilleen, eli pohjoismaiden suurimpaan sijoittajille suunnattuun sosiaaliseen verkostoon. Sharevillessä näet menestyneiden sijoittajien salkkujen tilanteen sekä saat paljon hyödyllisiä vinkkejä itsellesi. Pääset myös jakamaan omia näkemyksiäsi sijoittamisesta. Rekisteröityminen ja sijoittamisen aloittaminen Nordentissä on hyvin yksinkertaista ja nopeaa. Koska sijoittamisen aloittamisesta on tehty todella helppoa, niin sinun tehtäväsi on enää vain tehdä päätös aloittamisesta.

Nordnet superrahasto on nykyään Nordnet Indeksirahasto

Nordnet indeksirahastot ovat todella helppoja ja halpoja sijoitusrahastoja, joiden avulla voit hajauttaa sijoituksesi maakohtaisesti tai ympärimaailman. Saat siis monta osaketta yhdellä hinnalla. Indeksirahastot sijoittavat vertailuindeksin mukaiseen osakekoriin. Indeksirahasto ei ota kantaa osakevalintoihin vaan ostaa osakkeita samalla painolla kuin ne ovat indeksissä. Tämä tekee rahastosta passiivisen ja mahdollistaa todella matalat kulut. Indeksirahastot ovat helppo ja kustannustehokas vaihtoehto kenen tahansa säästäjän salkkuun.

Nordnet indeksirahastot tuotto kurssi historia

Nordnet Indeksirahasto Suomi on täysin kuluton sijoitusrahasto, jolla on todella helppoa päästä sijoittamisen alkuun. Se on markkinoiden ainut täysin kuluton Indeksirahasto Suomessa. Rahasto seuraa OMXH25-indeksiä eli Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kurssia. Se myös sijoittaa osakkeista saadut osingot uudelleen.

Edullisia Indeksirahasto vaihtoehtoja löytyy Nordnetistä useita. Maakohtaisesti pohjoismaihin sijoittavat indeksit ovat myös kuluttomia, valuutanvaihtokulua lukuun ottamatta. Ainoastaan Indeksi rahasto Tanskassa on 0,20% suuruinen hallinnointi palkkio. Näiden lisäksi Nordnetistä löytyy neljä kansainvälistä indeksirahastoa, joiden kulut ovat ainoastaan 0,25–0,39 % hallinnointipalkkion muodossa. Tässä on vielä listattuna kaikki Nordnetin tarjoamat Indeksirahastot:

 • Nordnet Indeksirahasto Suomi
 • Nordnet Indexfond Sverige
 • Nordnet Indeksfond Norge
 • Nordnet Indeksfond Danmark
 • Nordnet Indeksirahasto USA
 • Nordnet Indeksirahasto Maailma
 • Nordnet Indeksirahasto Eurooppa
 • Nordnet Indeksirahasto Kehittyvät Markkinat

Indeksirahastojen kaupankäynti kulut ovat 0€ ja tämän lisäksi niiden hallinnointipalkkiot ovat todella pienet tai jopa kuluttomat. Jo yhdellä sijoituksella pystyt hajauttamaan sijoituksesi osakemarkkinoille ympäri maailman, joten sijoitusten riskit laskevat. Indeksirahastot sopivat erityisesti pitkäjänteisen säästäjän ja sijoittajan salkkuun. Rahastoihin voi tehdä kertasijoituksen tai niihin voi tehdä kuukausisäästösopimuksen. Säästösummaksi riittää jo 15 euroa.

Nordnet rahastot

Nordnetistä löytyy erilaisia rahastoja noin 650 kappaletta, joten sijoittaminen ei ainakaan jää valinnanvarasta kiinni. Rahastot tarjoavat helpon ja vaivattoman tavan säästää ja sijoittaa arvopapereihin. Rahastosijoittajana sinun ei tarvitse seurata markkinoiden ja yhtiöiden tapahtumia niin aktiivisesti kuin esimerkiksi osakesijoittajan. Rahastojen asiantuntijat pitävät huolen sijoituksiin tehtävistä muutoksista. Rahastosijoittaminen on hyvä keino hajauttaa sijoituksia helposti esimerkiksi ulkomaille tai kohteisiin, joihin yksityissijoittajan on mahdotonta muuten sijoittaa suoraan kustannustehokkaasti.

Rahastojen merkintä- ja lunastuspalkkiot ovat 0 euroa. Rahastosijoittamisessa alkuun pääset jo 15 euron alkusijoituksella ja samalla Nordnet tarjoaa hyvin helppoa ja joustavaa kuukausisäästämistä. Nordnet tarjoaa hyvin paljon tietoa rahastoista ja samalla Nordnet auttaa oikeiden rahastojen valitsemisessa. Palvelu auttaa sinua etsimään juuri sinulle sopivia rahastoja tai vaikka koko salkun ja vielä täysin ilmaiseksi. Pääset palveluun tästä.

Nordnet osakkeet

Nordnet osakkeet

Nordnetissa voi ostaa ja myydä pörssinoteerattuja osakkeita suoraan verkossa ilman säilytysmaksuja. Nordnetin kautta pääset käymään kauppaa Pohjoismaiden, Saksan, USA:n ja Kanadan markkinoille. Reaaliaikaiset kurssit löytyvät neljään Pohjoismaahan. Osakkeet tarjoavat historiallisesti katsottuna pitkällä aikavälillä parhaat tuottomahdollisuudet rahoillesi.

Nordnet tarjoaa palveluissaan osakeideoita, joista voit löytää mielenkiintoisia osakkeita eri toimialoilta ja markkinoilta ympäri maailmaa. Voit selata osakelistoja ja suodattaa esiin osakkeita kurssikehityksen, markkinan ja tunnuslukujen perusteella. Tämän kaiken lisäksi voit lukea Nordnetin teettämät tuoreet analyysit milloin ja missä vain. Nämä kaikki palvelut auttavat sinua löytämään juuri sinulle oikeat ja sopivat osakkeet valtavasta valikoimasta.

Nordnet ETF-sijoittaminen

ETF:issä eli pörssinoteeratuissa rahastoissa yhdistyvät osakkeiden ja sijoitusrahastojen parhaat puolet. ETF:t toimivat kuin tavanomaiset rahastot, mutta ne on noteerattu pörssissä kuten osakkeet. Nordnetissä voit sijoittaa ETF:ien kautta indekseihin, valuuttoihin, hyödykkeisiin ja moniin muihin kohteisiin. ETF:ien avulla käyt kauppaa reaaliajassa. Niissä on hyvin alhaiset hallinnointipalkkiot rahastoihin verrattuna. Sekä ne ovat helppo ja kustannustehokas tapa hajauttaa sijoituksia. ETF-sijoittaminen tarjoaa rajattomat mahdollisuudet sijoittaa useille sektoreille. Tämän lisäksi Nordnet tarjoaa kuukausisäästösopimuksella ETF ostoja, joskin niissä on pieni kuukausi hinta.

Nordnet osakesäästötili

Nordnetin osakesäästötilillä voit käydä osakekauppaa verovapaasti. Myös osingot maksetaan tilille verottomasti. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittamiseen ja osakesalkun kasvattamiseen jää enemmän rahaa ja kasvu on nopeampaa. Veroja maksat vasta siinä kohtaa kun nostat varoja pois osakesäästötililtä. Tilille voi tallettaa maksimissaan 50 000 euroa kerralla tai useammissa erissä.

Osakesäästötili vai osake- ja rahastosalkku

Nordnetin osakesäästötilissä on muutamia erityisen hyviä puolia. Tili on ensinäkin täysin kulutun. Se ei sisällä avaus-, kuukausi-, verkkopankkitunnus- tai säilytysmaksuja. Käytössäsi on siis reaaliaikaiset pohjoismaisille osakkeille täysin maksutta. Tämän lisäksi Nordnet tekee erittäin laadukkaan veroraportin suoraan verottajalle. Tutkimuksessa Nordnet sai parhaat pisteet veroraportoinnin kaikilla osa-alueilla, joten tämän palvelun avulla säästät varmasti paljon aikaa. Tämän lisäksi Nordnet tarjoaa paljon tietoa menestyviltä sijoittajilta sekä lisää pääomaa salkkua vastaan.

Erityinen bonus nyt rekisteröityvälle asiakkaalle on se, että kauppaa voi käydä osakesäästötilillä vähintään kaksi ensimmäistä kalenterikuukautta Nodnetin hinnaston parhaalla tasolla 1: 0,06 % min. 3 €/toimeksianto Helsingin pörssissä. Normaalisti uusi asiakas aloittaa alkaen 9€/toimeksianto hinnalla, joten etu on jo varsin merkittävä.

Nordnet hinnasto

Nordnetin hinnasto perustuu täysin kaupankäyntipalkkioihin. Sen periaate toimii hyvin yksinkertaisesti; mitä enemmän käyt kauppaa, sitä alhaisemmat ovat kaupankäyntikulut. Nornetissä et siis maksa sijoitussalkustasi avaus- tai säilytysmaksuja ollenkaan. Hinnasto perustuu neljään eri tasoon sekä näiden lisäksi kolmeen erikoishinnastoon. Hinnasto, joka perustuu kaupankäyntikuluihin Helsingin pörssissä:

 • Taso 1: Kaupankäyntikulu 0,06% tai minimisään 3€, asiakkaille, jotka ovat tehneet yli 50 kauppaa edellisen kalenteri kuukauden aikana
 • Taso 2: Kaupankäyntikulu 0,10% tai minimisään 5€, asiakkaille, jotka ovat tehneet 11-50 kauppaa edellisen kalenteri kuukauden aikana
 • Taso 3: Kaupankäyntikulu 0,15% tai minimisään 7€, asiakkaille, jotka ovat tehneet 1-10 kauppaa edellisen kalenteri kuukauden aikana
 • Taso 4: Kaupankäyntikulu 0,20% tai minimisään 9€, asiakkaille, jotka ovat tehneet 0 kauppaa edellisen kalenteri kuukauden aikana
 • Active Trader: Kaupankäyntikulu 0,055% ja siitä alaspäin tai minimisään 3€, asiakkaille, jotka ovat tehneet 0 kauppaa edellisen kalenteri kuukauden aikana
 • Private Banking: Kaupankäyntikulu 0,08% tai minimisään 5€, Edullisemmat välityspalkkiot, jonka sijoitusvarallisuus on vähintään 200 000€
 • Uudet asiakkaat: Kaksi ensimmäistä kuukautta käyt kauppaa parhaalla palkkiotasolla, Kaupankäyntikulu 0,06% tai minimisään 3€

Nordnet hintatasot

Nordnet asiakaspalvelu

Nordnetin asiakaspalvelu on hyvin osaavaa ja sujuvaa. Asiakaspalveluun on helppo ottaa yhteyttä ja saat vastauksen nopeasti. Asiakaspalvelu on avoinna arkipäivisin kello 9.45 – 18.30. Meklaripalvelua on saatavilla suomeksi arkisin kello 9.45 – 19 ja sen jälkeen kello 23 asti ruotsiksi ja englanniksi. Yhteyttä voi ottaa sähköpostilla tai puhelimitse maksullisen numeron kautta. Nordnetin toimisto sijaitsee Helsingissä, mutta toimipisteessä ei ole asiakaspalvelua. Nordnetin sivuilta löytyy Usein kysyt kysymykset –osio, joka on todella kattava tieto-osio. Sieltä löytyy jo todella paljon vastauksia erilaisiin pulmiin.

Nordnet kokemuksia

”Nordetillä on kaikkein toimivin palvelu osakkeiden ja rahastojen suhteen. Helppo käyttää ja helppo aloittaa sijoittaminen/säästäminen”

”Nordnet on paras alusta piensijoittajille. Sieltä löytyy osakkeet, rahastot ja kattavasti tietoa ja blogeja sijoittamiseen liittyen.”

”Ehdottomasti paras sivusto osakekauppoja varten. Edulliset välityspalkkiot.”

”Tykkään seurata talouselämän tapahtumia ja silloin tällöin tulee sijoitettua osakkeisiin juurikin Nordnetin kautta. Nyt otin käyttöön tämän Nordnetin talletustilin kuukausisäästämistä varten ja aina, kun kertyy vähän isompi potti tilille, niin sijoitan eteenpäin osakkeisiin tai sitten määräaikaistilille.”

Miten nordnet toimii?

Nordnet on osake- ja rahastovälittäjä sekä kokonaisvaltainen sijoitussivusto. Palvelu tarjoaa sijoitusvälityksen lisäksi todella paljon ilmaista sisältöä, jonka avulla opit lisää rahasto- ja osakesijoittamisesta. Tämän lisäksi Nordnet tarjoaa paljon analyysejä sekä oppaita, jotta sinä löydät juuri sinulle parhaat sijoituskohteet. Nordnet tarjoaa siis kaikkea seuraavaa:

 • Sijoitusvälitystä
 • Sijoituskoulun
 • Sijoitus blogin
 • Sijoitus podcastin
 • Sijoitus keskustelupalstan
 • Traders’ Clubin
 • Sijoituslaskurin

Miten aloittaa sijoittaminen Nordnetissä?

Voit aloittaa sijoittamisen heti rekisteröitymisen jälkeen. Liittyminen Nordnetiin on hyvin helppoa ja nopeaa. Ennen kuin voit ryhtyä sijoittamaan Nordnetin kautta, tulee sinun ensin luoda tili palveluun. Voit avata tilin klikkaamalla Nordnetin etusivulta löytyvää Tule asiakkaaksi -painiketta, jonka jälkeen sinun tulee täyttää liittymislomakkeeseen henkilötunnuksesi. Henkilötunnuksen syöttämisen jälkeen siirryt automaattisesti seuraavalle sivulle, jossa sinun tulee luoda tilillesi käyttäjätunnus ja salasana. Liittymisen jälkeen sinun tulee valita haluatko luoda osake- ja rahastosalkun vai osakesäästötilin. Voit myös luoda uusia salkkuja myöhemmin.

Seuraavaksi sinä voit siirtää rahaa sijoitustilillesi. Tilin avaamisen jälkeen voit siirtää tilillesi haluamasi summan. Nordnetissä ei ole minimitalletusrahaa eli voit siirtää tilillesi minkä tahansa haluamasi summan rahaa sijoitettavaksi. Esimerkiksi rahastoja voit ostaa jo pelkästään 15 eurolla, jolla pääset sijoittamisessa alkuun. Tämän jälkeen tärkeä vaihe on tutustua sinulle sopiviin sijoituskohteisiin. Nordnet tarjoaa useita palveluita, jotka helpottavat sinua löytämään juuri sen oikean sijoituskohteen sinulle. Tämän jälkeen on hyvä aika tehdä rohkeasti ensimmäinen ostos ja aloittaa sijoittaminen.

Nordnet sovellus

Sijoittamisen aloittamisen jälkeen voit seurata sijoituksiasi Nordnet sovelluksen avulla. Sovelluksen avulla voit myös ostaa ja myydä sijoituksiasi reaaliajassa.
Avaa maksuton asiakkuus Nordnetiin tästä.

Yhteenveto

Nordnet on Pohjoismaiden johtava osakkeiden, rahastojen ja muiden pörssinoteerattujen arvopapereiden kaupankäyntiä tarjoava nettipankki. Nordnet tarjoaa palveluita, jotka tekevät säästämisestä ja sijoittamisesta helppoa, fiksua ja kannattavaa. Nordnet on yksi edullisimpia välittäjiä suurimmalle osalle säästäjistä ja sijoittajista. Tämän lisäksi nettipankki tarjoaa monipuolisesti erilaisia palveluja, joiden avulla löydät itsellesi sopivia sijoituskohteita ja opit sijoittamisesta ylipäätään varmasti paljon lisää. Erittäin monipuolisen tarjonnan, edullisten välityspalkkioiden ja ystävällisen asiakaspalvelun ansiosta Nordnet on meidän ehdoton valinta arvopaperiensijoituspalveluksi.

Sijoittaessa kannattaa aina muistaa muutamia tärkeitä seikkoja. Ensinnäkin jokainen sijoittaja tekee loppukädessä itse sijoituspäätöksensä. Tämän lisäksi Nordnetin sivusto sanoo seuraavaa: ”Sijoittamiseen osake- ja pääomamarkkinoilla liittyy aina riskejä. Sijoitusten arvo ja tuotto voi nousta tai laskea, ja sijoittaja voi menettää sijoittamansa pääoman kokonaan. Historiallinen tuotto ja kehitys ei ole tae tulevasta tuotosta.” Sijoittaessa kannattaa aina pitää huolta, että teet sijoituksia kohteisiin, jotka tunnet.