Halpa yrityslaina – Vertailussa parhaat vakuudettomat yrityslainat

Mies hyväksyy lainan

Yrityslaina on usein todella tärkeä apu niin uuden firman aloittamiseen kuin jo pitkään toimineen yrityksen kasvun vauhdittamiseen. Yrityslainat saattavat tulla tarpeeseen myös silloin kun yritykselle tulee paljon yllättäviä kuluja, vaikkapa uuden kaluston hankkiminen. Näissä kaikissa tapauksissa yrityslainat ovat oiva vaihtoehto juuri sen takia, että hakemuksen voi tehdä milloin vain ja se käsitellään hyvin nopeasti – jopa saman päivän aikana. Tämä tarkoittaa, että firma saa käyttöönsä hyvin nopeasti juuri siihen tilanteeseen sopivan rahamäärän. Vakuudettomien yrityslainojen korot nousevat etenkin pitkillä laina-ajoilla, joten laina-aika kannattaa pyrkiä pitämään lyhyenä.

Tässä artikkelissa käymme läpi Suomen suosituimmat ja halvimmat vakuudettoman yrityslainan tarjoajat. Yrittäjän on kuitenkin hyvä muistaa aina, että yrityslainan saa luultavasti halvimmin pankista. Pankki vaatii kuitenkin usein suuren vakuuden lainaa vastaan. Tämän lisäksi lainankäsittelyssä menee usein useita päiviä tai jopa viikkoja. Vakuudettomien yrityslainojen kulut ovat myös verovähennyskelpoisia, joka osaltaan lisää vakuudettoman lainan kiinnostavuutta. Yrityslainojen hinnat määräytyvät aina yrityskohtaisesti yrityksestä riippuen ja ainut tapa selvittää halvin hinta juuri sinulle on hakea ilmainen lainatarjous useammalta lainantarjoajalta. Seuraavaksi käymme läpi parhaat ja halvimmat vakuudettomien yrityslainojentarjoajat.

Yrityslaina vertailu

Qred

Qred

Gred on auttanut jo yli 30 000 yritystä, ja Financial Times on listannut heidät yhdeksi Euroopan nopeimmin kasvavista yrityksistä. Qred yrityslaina tarjoaa 1000 – 200 000 euroa yrityslainaa suomalaisille pienyrittäjille. Gred ei peri avaus- tai ylläpitomaksua eikä muitakaan piilokuluja. Yrittäjä maksaa vain kiinteät kuukausikulut ja vain niiltä kuukausilta, kun hänellä on ollut laina käytössään. Hakemus on helppoa tehdä ja sen täyttäminen vie minuutin. Qred lupaa sinulle tarjouksen tunnissa.

Yrityslainan takaisinmaksuaika on 1 – 18 kuukautta. Lainan hinta määräytyy yrittäjän kanssa sovituista, yrityskohtaisista kuukausikuluista. Yrittäjä voi maksaa lainansa takaisin aikaisemminkin ja tällöin hän tulee maksaneeksi kuukausikulut vain kuluneilta kuukausilta, eikä häntä sitova sopimus enää Qredin kanssa jatku. Tämä on suuri ero moneen muuhun lainantarjoajaan. Jos takaisinmaksu on alkanut moitteettomasti, lainasummaa voidaan yrittäjän toiveesta myös korottaa. Toisen lainan hinta ja ehdot ovat luonnollisesti myös edullisemmat kuin ensimmäisen.

Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina

Suomen Yrityslaina käyttää samoja tietoturvaratkaisuja kuin johtavat pankit ja tietoturvayritykset. Palvelun turvallisuus on taattu ulkopuolisella sertifioinnilla ja kaikki palvelussa välitettävä tieto on salattua käyttäen viimeisintä markkinoilla olevaa tekniikkaa. Suomen Yrityslaina on kehittänyt palvelun, jossa yrityslainan hakeminen on tehty mahdollisimman helpoksi ja hinnoittelu läpinäkyväksi. Kun olet lähettänyt lainahakemuksen, toimitetaan sinulle lainatarjous tunnin sisällä.

Yrityslaina on kertaluotto joka myönnetään Suomessa toimivalle yritykselle. Valittavissa on lainasummat 1000 – 100 000 euron väliltä. Laina-aika on 1 – 18 kuukautta. Lainan hinta on aina yrityskohtainen väliltä 1,75-4,95 %. Lainan hintaan vaikuttaa moni seikka kuten yrityksen koko, historia, henkilöstön määrä, liikevaihto yms. Laina maksetaan takaisin kerran kuussa toimitettavan laskun mukaisesti. Voit aina itse päättää, teetkö normaalin lainan kuukausilyhennyksen vai maksatko loppulainan takaisin.

CapitalBox

CapitalBox

CapitalBox on Euroopan johtava pienten ja keskisuurten yritysten verkkorahoitusalusta. Se pyrkii tasoittamaan yritysten rahoitusvajetta tarjoamalla oikea-aikaisia, räätälöityjä ja luotettavia rahoitusratkaisuja. CapitaBox keskittyy 100-prosenttisesti auttamaan pienyrityksiä niiden rahoitustarpeissa. CapitalBox tarjoaa verkossa 2000 –250 000 euron yrityslainoja, jopa 36 kuukauden laina-ajalla.

Liiketoimintasi kehittyy nopeasti ja perinteinen pankkirahoitus ei ole aina ulottuvillasi tai vastaa tarpeisiisi riittävän nopeasti. Capitalboxin tarjoaa pienyrityksille käyttöpääomaa silloin, kun tarve on suurimmillaan. Käyttämällä huipputeknologiaa ja korkeakoulutettuja laina-asiantuntijoita yrityslainoja voidaan hyväksyä nopeammin ja useammin – ilman vakuuksia, haastatteluja tai paperitöitä. Kaikki nämä ominaisuudet tekevät CapitalBoxista erityisen hyvän vaihtoehdon juuri pienille ja keskisuurille yrityksille.

CrediNord

CrediNord

CrediNord on vakavarainen kotimainen rahoitusyhtiö ja se palvelee pieniä ja keskisuuria yrityksiä toiminimistä osakeyhtiöihin. CrediNord tukee pienten ja keskisuurten yritysten toimintaedellytyksiä tarjoamalla lainaa niin kasvuun kuin yllättäviinkin tarpeisiin. Mutkattomalle, nopealle ja asiakaslähtöiselle toimintatavalle on selkeästi kysyntää yritysten keskuudessa. CrediNord onkin jo nyt suosituimpia yritysrahoituksen tarjoajia Suomessa.

CrediNordin tarjoamat lainasummat vaihtelevat yritysten tarpeista ja tilanteista riippuen 1000 – 100 000 euron välillä. Maksuaika on 6–18 kuukautta. Lainahakemuksen tekeminen vie minuutin ja päätös tulee tunnissa. Laina hinnoitellaan aina tapauskohtaisesti – mitä alhaisempi riskiarvio sitä alhaisemmat lainakulut.

Yrityslaina247

Yrityslaina247

Yrityslaina247 on kertalaina yrittäjälle tasoittamaan arjen odottamattomia kuoppia. Yrittäjänä tiedät, että äkillisiä rahantarpeita saattaa tulla useasta suunnasta ja yhtä aikaa. Yrityslaina247 yrityslaina sopii myös aloittavalle yrittäjälle sekä toiminimelle. Yrityksen iällä tai koolla ei ole merkitystä, etkä tarvitse edes ensimmäistä tilipäätöstä. Tästä syystä suosittelemme Yrityslaina247 erityisesti uusille ja aloittaville yrityksille.

Yrityslaina247 myöntää lainaa 1000 – 20 000 euroa, 1-36 kuukauden maksuajalla. Rahoituksen kulut ja korko määräytyvät arvioitavan riskiluokituksen mukaan. Lainahakemuksen täyttäminen on helppoa ja vaivatonta ja se vie vain muutaman minuutin. Järjestelmä tekee päätöksen useimmiten muutamassa sekunnissa.

Zmarta

Zmarta

Zmartan kautta voi vertailla yrityslainoja nopeasti ja täysin maksutta. Hakemus lähetetään eteenpäin useille eri luotonmyöntäjille, jotka antavat lainapäätöksiä nopeasti. Hakeminen on helppoa, sillä hakemuksen täyttäminen kestää vain muutaman minuutin. Tukenasi on aina Zmartan ammattitasoinen asiakaspalvelu.

Yrityslainojen vertailu edellyttää, että omistamasi yritys on osakeyhtiö, kommandiittiyhtiö, avoin yhtiö tai toiminimi. Useimmat Zmartan yhteistyökumppanit edellyttävät kuitenkin, että yrityksesi on toiminut vähintään 6 kuukautta. Lainat ovat aina vakuudettomia yrityslainoja. Lainojen suuruus voi vaihdella 1000 ja 250 000 euron välillä. Lainan takaisinmaksu aika voi taas vaihdella 1 – 36 kuukauteen. Eri yrityslainat takaavat, että saat toteuttaa juuri sinun yrityksesi tarpeisiin sopivia hankkeita ja investointeja. Onpa rahan tarve sitten pienelle tai suuremmalle lainalle, saat Zmartan kautta haettua sinulle sopivan lainasumman.

Pankki tarjoaa halvimmat yrityslainat

Halvin yrityslaina löytyy pankista, mutta kaikille sitä ei myönnetä. Pankit eivät ota yrityslainoja myöntäessään juuri riskejä, eli lainan saamiseksi yrittäjältä tai yritykseltä on aina löydyttävä riittävät vakuudet. Matalan riskin takia pankkilainan korko pysyy edullisena, mutta vakuuksien puutteen takia yrityslaina etenkin uudelle yritykselle on useimmissa tapauksissa helpommin sanottu kuin tehty. Tästä syystä vakuudettomat yrityslainat ovat joillekin yrityksille ainut vaihtoehto.

Yrityslaina uudelle yritykselle

Vakuudettomien yrityslainojen suosio on viime vuosien aikana kasvanut, koska perinteiset pankit ovat varsin nihkeitä rahoittamaan varsinkaan uusia yrityksiä. Uusille yrityksille vakuudeton yrityslaina tarjoaa joustavan ratkaisun kasvuvaiheeseen, jolloin kassavirta ei vielä välttämättä pysy kasvun perässä. Pääoma on usein todella merkittävässä osassa yrityksen kasvun kannalta.

Uudelle yritykselle on hyvin helppoa hakea vakuudetonta yrityslainaa. Tämän lainapääoman avulla pyörät on huomattavasti helpompaa laittaa pyörimään. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kassavirta on hyvin tärkeää, jotta lainan pystyy maksamaan fiksussa ajassa myös takaisin.

Mies aloittaa uutta yritystä

Vakuudeton yrityslaina

Yrityslainan hakeminen on täysin riskitöntä. Voit pyytää lainatarjoukset verkkohakemuksilla monesta eri paikasta ja tehdä sen jälkeen vertailua. Mikäli et saa lainallesi riittävän edullista korkoa, jätät vain yrityslainan ottamatta, eikä tästä aiheudu yrityksellesi mitään kuluja. Vakuudettoman yrityslainan hakeminen on todella helppoa ja nopeaa, ja saat tarjouksen jo usein saman päivän aikana. Vakuudeton yrityslaina on yrittäjälle siinä mielessä riskitön vaihtoehto, sillä se ei vaadi mitään pantattavaa pääomaa tai muuta vakuutta. Yritys voi lainan avulla keskittyä täysin kasvattamaan omaa liiketoimintaansa. Vakuudettomien yrityslainojen takaisinmaksu aika voi vaihdella muutamasta kuukaudesta useisiin vuosiin. Lainan voi aina maksaa pois myös etuajassa, jolloin yrittäjän ei myöskään tarvitse enää maksaa kuukausikuluja.

Verkossa toimivien yrityslainapalveluiden luottoarviointiprosessit ovat pitkälti automatisoituja, joten voit hakea yrityslainaa ilman liitteitä. Luotonmyöntäjät tarkistavat yrityksesi taloustiedot Y-tunnuksesi avulla. Vakuudettoman yrityslainan hinta selviää vasta lainatarjouksesta. Siihen vaikuttavat mm. yrityksen koko, historia ja henkilöstömäärä.

Yrityslaina ilman luottotietoja

Yrityslainaa voi hakea oikeastaan kuka tahansa yrittäjä tai yritys. Yrityslainojentarjoajat vaativat kuitenkin seuraavia asioita:

  • Yritys toimii Suomessa
  • EI maksuhäiriöitä
  • Riittävän hyvä taloudellinen tilanne
  • Läpäisyn lainanmyöntäjän riskiarviosta

Tämä tarkoittaa sitä, että luottotiedottoman on hyvin vaikea saada yrityslainaa. Haastavammissa lainahakemuksissa lainanmyöntäjä saattaa kysyä lisävakuudeksi henkilötakausta. Eli vaikka yritykseltä ei vaaditakaan mitään vakuuksia, joutuu lainan henkilötakaaja vastaamaan lainasta aivan kuten omastaan. Tämän takia myös ilman luottotietoja olevan hakijan kannattaa ainakin yrittää hakea lainaa.

Yrityslainan korko ja kulut

Yrityslainan korko ja muut kulut vaihtelevat paljon eri lainanmyöntäjien välillä. Suurin osa lainanmyöntäjistä tarjoaa kiinteää kuukausikulua, joka on tietty prosenttiosuus lainapääomasta. Kiinteä toimituskulu toimii käytännössä samalla tavalla ja kolmantena vaihtoehtona voidaan tarjota vuosittaista nimelliskorkoa, näihin saattaa liittyä kuitenkin tilinhoitopalkkioita ja välityspalkkioita jolloin lainan todellinen korko nousee. Kannattaa siis olla aina tarkkana lainan ehtojen kanssa.

Yrityslainan todellinen vuosikorko määräytyy yrityksen koon, henkilöstö määrään, historian, liikevaihdon sekä mahdollisesti muiden tietojen mukaan. Lainan hinta vaihtelee siis täysin yrityksestä riippuen ja usein korko on sitä pienempi mitä pienempänä yrityksen riski nähdään. Yrityslainat kannattaa aina vertailla useammalta eri lainantarjoajalta. Kun takaisinmaksu on ollut moitteetonta, on hyvin todennäköistä, että yritys saa lisälainan tai seuraavan lainan halvemmalla.

Yrityslaina kokemuksia

Yrityslainoista on paljon monenlaisia kokemuksia, mutta niistä on myös helppoa havaita paljon yhtäläisyyksiä. Erityisesti hakijoiden kokemuksista on havaittavissa positiivisia kommentteja liittyen lainan haun helppouteen, nopeuteen ja siihen, että rahat saa tilille hyvin nopeasti. Automaattisten lainanhakuprosessien ansioista hakijan ei tarvitse hankkia monenlaisia liitteitä ja tietoja hakuprosessiin, jolloin lainanhaku on huomattavasti nopeampaa kuin pankilla. Pankki ei myöskään ole myöntänyt lainaa etenkään uusille yrityksille, jolloin vakuudettomat lainat ovat nousseet suomalaisten yrittäjien keskuudessa suurempaan suosioon. Luoton tarjoajien asiakaspalvelu saa usein myös paljon kehuja ystävällisestä ja asiakaslähtöisestä palvelusta.

Huonot kokemukset johtuvat usein lainojen hinnoista. Etenkin pitkillä laina-ajoilla varustettujen lainojen todellinen vuosikorko saattaa nousta melko korkeaksi, jonka takia vakuudeton yritysluotto soveltuu parhaiten lyhytaikaiseen lainantarpeeseen. Mikäli yrityksillä ei ole tarpeeksi kassavirtaa tai se ei muuten pysty riittävän hyvin osoittamaan toimintansa kannattavuutta, vakuudetonta yrityslainaa ei ole järkevä ottaa. Näissä tapauksissa harvoin lainoja myönnetäänkään.

Yhteenveto

Yrityslaina ilman vakuuksia voi olla kelvollinen vaihtoehto, kun lainantarve on pikainen ja lyhytaikainen tai kun tarvitaan täydentäjää pankista haettavalle lainalle. Toinen edellytys on, että laina pystytään maksamaan takaisin kohtalaisen lyhyellä aikajänteellä. Yrityslainojen kulut määräytyvät aina yrityksen ja sen takaisinmaksu riskiarvion perusteella. Halvimman yrityslainan löytää kilpailuttamalla useamman eri lainapalvelun. Kokonaisuudessaan yrityslainan on oiva apuväline yrityksen kasvattamiseen, kunhan muistaa käyttää sitä viisaasti.