Matsmart arvostelu ja kokemuksia sekä alennuskoodi

Matsmart logo

Matsmart on ruotsalainen ruoan ja päivittäistavaran verkkokauppa, josta voi tilata ruokaa erittäin edullisesti sekä ympäristöä säästävästi. Matsmartin tavoite on vähentää ruokahävikkiä myymällä ylituotannosta, kausituotteista, pakkausmuutoksista, painovirheistä tai lähestyvistä/umpeutuneista parasta ennen -päiväyksistä johtuvaa ruokaa 20–90 prosentin alennuksella. Osa tuotteistaa saattaa olla jopa täysin ilmaisia. Hävikkiruokaa verkossa myyvän Matsmartin suomalaiset asiakkaat pelastivat yli 1,2 miljoonaa kiloa ruokaa hävikiltä viime vuonna, mikä vastaa 1 889:ää tonnia hiilidioksidipäästöjä. Saman verran CO2-päästöjä syntyisi 1 765:ä edestakaisesta Helsinki—Lontoo-lennosta.

Joidenkin ruokien parasta ennen – päiväys on mennyt vanhaksi ja tästä syystä kaupat eivät enää voi myydä niitä. On myös mahdollista, että osassa tuotteita on väärä tai hajonnut pakkaus. Näissä tapauksissa tuotteet päätyvät Matsmartille myytäväksi. Kaupat tilaavat myös joskus yksinkertaisesti liikaa tiettyä tuotetta. Tällöin Matsmartin kautta saa täysin samaa tavaraa kuin kaupasta, ainoana erona huomattavasti halvempi hinta. Kaikki Matsmartin ruoat ovat täysin syömäkelpoisia. Matsmartin kautta on mahdollista tilata ruokahävikkiä mihin päin Suomea tahansa.

Parasta ennen ei ole viimeinen käyttöpäivä

”Parasta ennen” -merkintä tarkoittaa ajankohtaa, johon asti elintarvikkeen aistittava laatu pysyy varmasti hyvänä, kun tuotetta säilytetään oikein. Tuote on yhä käyttökelpoinen päiväyksen jälkeenkin. Käyttökelpoisuuden voi todeta katsomalla, haistamalla ja maistamalla tuotetta.” Tämä on siis Elintarvikeviraston määritelmä. Yleensä tavalliset ruokakaupat eivät enää myy parasta ennen päivämäärän ylittäneitä tuotteita, jolloin nämä tuotteet päätyvät kaatopaikalle. Nämä tuotteet olisivat kuitenkin täysin käyttökelpoisia, eikä eroa täysin tuoreeseen tuotteeseen edes huomaisi.

Parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä merkintöjen ero on aina syytä huomioida. Viimeinen käyttöpäivä – merkintää käytetään helposti pilaantuvasta tuotteesta. Tällöin valmistajan vastuu loppuu kyseisenä päivämääränä. Tämän päivämäärän jälkeen tuotetta ei saa enää myydä tai käyttää tarjottavan elintarvikkeen valmistuksessa. Parasta ennen ja viimeinen käyttöpäivä merkintöjen ero on siis huomattava. Matsmart myös ilmoittaa selkeästi sivuillaan kunkin tuotteen parasta ennen päiväyksen, jolloin voit arvioida kannattaako tuote ostaa ja tuleeko se käytettyä ennen kuin menee oikeasti vanhaksi.

Matsmartin tuotevalikoima

Matsmartin tuotevalikoima on todella kattava. Tuotteita löytyy monenlaisista ruokatarvikkeista kodintarvikkeisiin lemmikkejä unohtamatta. Ainoat tuotteet joita Matsmart ei tarjoa löytyvät kylmäkaapista ja pakasteesta, sillä tilaukset toimitetaan postin kautta ja toimituksessa kestää aina muutamia päiviä. Tee tilaus Matsmartilta tästä ja lunasta 10% lisäalennus koodilla: SANKARI.

Ruokatuotevalikoimasta löytyy mm. pastoja, muroja ja säilykkeitä ja ateria-aineksia. Todella laajavalikoima löytyy myös leipä, kakku, keksi ja makeis osastoilta. Etenkin karkkeja on mahdollista saada todella hyvistä alennuksista. Juomapuolelta löytyy puolestaan monenlaisia virvoitusjuomia sekä urheilujuomia. Tuotevalikoima vaihtelee aina saatavan tavaran perusteella. Sama pätee alennuksiin, sillä parhaassa alennuksessa olevia tuotteita saattaa olla tarjolla todella paljon tai niiden parasta ennen päiväys on juuri käsillä.

Lemmikeille on tarjolla myös paljon vaihtoehtoja. Ruokia ja herkkuja löytyy niin koirille kuin kissoillekin. Matsmartilta löytyy myös monenlaisia kodintarvikkeita, hygienia- ja apteekkituotteita. Tuotteita löytyy niin hiustenhoitoon, ihonhoitoon kuin hampaiden hyvinvointiin. Monenlaisista hygienia tuotteista ja kosmetiikkatuotteista voi löytää erinomaisia löytöjä. Merkkituotteita voi olla jopa alle puoleen hintaan siitä mitä perinteiset kaupat niitä tarjoavat. Kodintarvikkeista löytyy kaikkea aina kynttilöistä servetteihin ja puhdistus- sekä pesuaineisiin. Myös talous- ja wc-paperia myydään edulliseen hintaan. Matsmartin kautta voi ostaa isompia pakkauksia vaikkapa puhdistusaineita tai papereita ja maksaa niistä vähemmän kuin kaupassa. Uuden asiakkaan etuihin kuuluu yksi ilmainen tuote ensimmäiseen tilaukseen. Tämäkin on jo ehdottomasti hyödyntämisen arvoinen etu.

Paljonko Matsmartilta tilaamalla säästää?

Matsmart

Matsmart myy tuotteita yleensä 20 – 90 prosentin alennuksessa kivijalkakauppoihin verrattuna. Osan tuotteista voi saada jopa täysin ilmaiseksi. Tämän lisäksi osa kosmetiikka tuotteista on vieläpä merkkituotteita, jotka voivat maksaa kaupoissa yli puolet enemmän. Säästöä voi kertyä siis huomattavia määriä. Yli 50 euron tilauksista saa toimituskulut ilmaiseksi, joten kannattaa tehdä hieman isompi tilaus kerrallaan, niin säästät entistäkin enemmän.

Tuotteiden laatu ja tilauksen luotettavuus

Matsmart toimittaa tuotteet aina huolellisesti ja tiiviisti pakattuina. Tuotteet ovat laadukkaita ja niitä mitä asiakkaat tilaavat. Tilauksien sisältö vastaa tilausta ja tuotteiden parasta ennen päiväykseen on usein vielä reilusti aikaa. Suuri osa tuotteista on hävikkituotteita johtuen ylituotannosta tai virheellisistä pakkauksista. Tilaukset saapuvat lähes poikkeuksetta ajallaan ja tuotteet ovat sellaisia kuin asiakas haluaa. Ongelma tapauksissa asiakaspalvelu on kuitenkin nopeaa ja ystävällistä sekä he auttavat kaikissa ongelmissa parhaansa mukaan.

Matsmart toimituskulut ja – aika

Matsmart toimittaa tuotteitaan koko Suomeen. Toimituskulut ovat aina samat, tilasipa sitten mihin päin tahansa. Postinumero määrittää sen, mitä toimitustapoja tilaukselle on saatavilla. Matsmartin tilaukset toimitetaan laatikoissa. Yli 50 euron tilauksille saa ilmaisen toimituksen. Mitä suuremmalla summalla tilaa, sitä enemmän voi siis myös säästää. Matsmart käyttää toimituksissaan Budbeen kotiinkuljetusta sekä Postin kotiinkuljetusta ja noutopisteeseen toimittamista. Kaikkien toimitustapojen toimitusaika on 3-6 arkipäivää. Toimituskulut ovat normaalisti 3,90 euroa per laatikko. Tämän lisäksi ostokset on mahdollista tilata suoraan kotiovelle.

Matsmart alennuskoodi

Saat Matsmartilta 10% lisäalennuksen yli 55 euron ostoksiin nyt koodilla: SANKARI. Tämä alennus tarjoaa ostoksesi jo todella halpaan hintaan. Valitse tuotteet ostoskoriisi ja lisää koodi kassalla kohdassa ”Lisää alennuskoodi” lunastaaksesi etusi. Tämä supertarjous on voimassa 27.5 asti. Käy ostoksilla ja lunasta alennus tästä.

Matsmart kokemuksia

”Tilaaminen Matsmartilta sujui nopeasti ja näppärästi. Sivusto on selkeä, eikä kysymysmerkkejä juuri jäänyt. Tilauksen tekemisen jälkeen olisin kaivannut yhteenvetosivulle yksityiskohtaisempaa tietoa tilauksen saapumisesta, mutta lisätiedot tulivatkin s-postitse heti tilauksen tekemisen jälkeen. Lähetin tilauspäivänä sähköpostia Matsmartin asiakaspalveluun, ja kysyin lisätietoja kotiinkuljetukseen liittyen. Saamani vastaus oli informatiivinen ja ystävällinen.”

”Paketin saapuminen perille oli varsin nopeaa. Tosin pakkohan pakettien on kulkea tässä tapauksessa nopeasti, sillä paketin sisällä on elintarvikkeita.”

Toimii, tilasin hius- ja kasvotuotteita sekä teetä. Kaikissa tuotteissa on reilusti päiväystä jäljellä ja sain juuri mitä tilasinkin. Paketti saapui viikossa. Tämän kaupan löysin ihan sattumalta, täytyy tilata toistekin.”

Yhteenveto

Matsmart Suomi on monipuolinen ja helppokäyttöinen verkkokauppa. Matsmart myy täysin käyttökelpoista ruokaa ja kodintarvikkeita todella edulliseen hintaan. Matsmartin suosio on helppoa ymmärtää helpon ja kuluttaja ystävällisen konseptin ansiosta. Yrityksen toiminta vähentää ruokahävikkiä ja se on todella ympäristöystävällistä, mitä useat asiakkaat kehuvat. Hukkaan heitetty ruoka on kuormittanut maapalloa turhaan, mutta toisaalta sen hukkaan heittäminen on myös turhaa, sillä ruoka on vielä täysin syömäkelpoista. Matsmartin myymien tuotteiden valikoima on niin laaja, on sekin saanut kiitosta kuluttajilta. Verkkokaupasta voi ostaa kerralla useampia tuotteita ja tehdä hyviä löytöjä siinä sivussa. Monenlainen kosmetiikka on huomattavasti edullisempaa kuin missään kivijalkamyymälässä. Lahjojenkin osalta voi siis saada kasaan selvää säästöä.

Kokonaisuudessaan Matsmart on hyvin suosittu verkkokauppa, josta asiakas voi ostaa keittiöön ja kotiin ylipäätään monenlaisia tuotteita suurella alennuksella. Nopea ja halpa toimitus, helppokäyttöinen verkkokauppa ja ympäristöystävällisyys näkyvät ja saavat kiitosta jatkuvasti. Tutustu valikoimaan ja tee tilauksesi tästä.