3 nopeinta tapaa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus

Taloudellinen vapaus

Taloudellinen riippumattomuus tarkoittaa sitä, että pystymme kattamaan kaikki pakolliset menot ja kulut käymättä töissä. Taloudellinen riippumattomuus siis vaatii passiivisen tulonlähteen, joka tuottaa sinulle kuukausittaista tuloa ilma, että sinun tarvitsee tehdä sen eteen juuri mitään. Taloudellinen riippumattomuus tuntuu usein todella suurelta haasteelta, mutta lopulta se ei edes ole niin vaikeaa saavuttaa kuin luullaan. On hyvin mahdollista saavuttaa taloudellinen riippumattomuus jo 40-vuotiaana jos niin haluat, miksei jo aikaisemminkin.

Taloudellisen riippumattomuuden rajana pidetään usein noin 1200 – 1800 euron kuukausittaista passiivista tuloa. Tällöin voidaan siis kattaa kaikki pakolliset kulut riippuen omasta elämäntyylistä. Taloudellisen riippumattomuuden voi saavuttaa jo aiemmin hyvin minimalistisella elämäntyylillä, mutta vaurastumisen tavoite on hyvin harvalle kuitenkaan se, että eletään mahdollisimman pienillä kuluilla. Sen sijaan vaurastumisen avulla haluamme mahdollistaa uusia kokemuksia, matkustella enemmän ja mahdollistaa useampia vaihtoehtoja elämässä. Taloudellinen riippumattomuus siis kattaa seuraavat kustannukset käymättä töissä:

  • Asumiskulut
  • Ruokakulut
  • Vaatteet
  • Vakuutukset
  • Liikkumisen kulut

Taloudellinen riippumattomuus ei vielä siis kata huvia, hauskanpitoa tai varsinaista luksuselämää. Kaikki elämiseen tarvittavat kulut on kuitenkin katettu, jolloin voit varmasti ottaa itsellesi enemmän vapaa-aikaa ja kehittää mahdollisesti lisää passiivisen tulonlähteitä. Tuottamalla enemmän passiivista tuloa, nouset taas lähemmäs täydellistä taloudellista vapautta, jolloin sinun ei käytännössä tarvitse välittää enää rahasta lainkaan.

Taloudellinen vapaus antaa vapauta

Miksei FIRETYS toimi nopeaan taloudelliseen riippumattomuuteen?

FIRE eli financial independence, retire early on hyvin suosittu strategia päästä taloudelliseen riippumattomuuteen, jonka avulla voidaan eläköityä aikaisemmin. Mielestämme se on kuitenkin todella hidas ja jopa huono tapa tavoitella taloudellista riippumattomuutta. FIREttämällä pyritään säästämään mahdollisimman paljon kaikissa kuluissa ja elää melko minimalistisesti. Kaikki säästetty raha sijoitetaan useimmiten osakkeisiin ja rahastoihin, jolla kerrytetään iso sijoitussalkku. Lopulta näiden sijoitusten tuloilla voidaan siirtyä jossain vaiheessa elämää aikaisemmalle eläkkeelle. Tämä kuitenkin käytännössä tarkoittaa sitä, että FIREttäjä elää hyvin minimalistista elämää monta kymmentä vuotta. Tämän jälkeen taloudellinen riippumattomuus takaa sinulle noin 1500 euron kuukausi tulot, jolla voit saada pienen vuokra-asunnon ja katettua muut pakolliset kulut. Rahaa ei kaiken säästämisen jälkeen kuitenkaan jää käteen juuri yhtään.

FIREtyksen logiikka perustuu 4% sääntöön. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoituksista voidaan nostaa 4% omasta sijoitussalkusta ja elää sillä rahalla käymättä töissä. Tällöin varmistetaan, että sijoitusten tuotto kattaa varmasti sieltä nostetun summan joka vuosi, eikä sijoitusten määrä ala laskemaan. Jotta saisit 1500 euroa kuukaudessa passiivista tuloa, sinulla tulisi olla yli 500 000 sijoitettua omaisuutta, kun pääomaverot ja muut kulut otetaan huomioon. Säästämällä 200 euroa kuukaudessa 64 vuoden ajan, pääset tähän tavoitteeseen. Tämä siis 7% vuosituotolla. Eli siis säästämällä kaikista kuluista 64 vuotta saat katettua juuri ja juuri kaikki kulusi. Tämä tarkoittaa, että asut silti pienessä asunnossa ja elät edelleen hyvin pienesti. Kuulostaa hyvin hassulle, eikö? On kuitenkin olemassa huomattavasti nopeampia tapoja päästä taloudellisesti riippumattomaksi tai vielä sitäkin pidemmälle.

3 Nopeinta tapaa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus

Kohti taloudellista vapautta

Aluksi on hyvä unohtaa se, että pitäisi säästää tietty omaisuus, josta pystyy ansaitsemaan passiivista tuloa. Tavoitteemme taloudelliseen riippumattomuuteen on kuitenkin vain tietty määrä passiivista tuloa joka kuukausi. Miten siis voimme saada 1500 euroa nettotuloa kuukausittain ylimääräisenä tulona?

Asuntosijoittaminen

Asuntosijoittaminen vaatii hyvin usein omaa rahaa, mutta asuntojen ostamiseen pystytään käyttämään myös hyvin paljon ulkoista rahaa. Pankkilaina on hyvin usein asuntosijoittajan hyvä ystävä. Taloudelliseen riippumattomuuteen asuntosijoittamisen avulla pääsee silloin kun etsii oikeita kohteita. Tässä tapauksessa sopiva kohde on aina se joka tuottaa kuukausittaista kassavirtaa sijoittajalle heti alusta alkaen. Positiivista kassavirtaa tuottaa usein sellainen kohde joka on melko edullinen ja mistä saa vuokraa enemmän kuin maksaa lainaa ja hoitovastikkeita. Asuntosijoittaminen on lopulta melko yksinkertainen sijoitusmuoto, kunhan ymmärtää sen perusperiaatteet. Toisaalta asuntosijoittaminen ei välttämättä ole nopein tapa saavuttaa taloudellista riippumattomuutta. Asuntosijoittamisella taloudellinen riippumattomuus ottaa aikaa noin 10 vuotta riippuen sijoittajan tilanteesta ja siitä kuinka hyvin pankit ovat valmiita tarjoamaan lainaa. Mielestämme se on kuitenkin yksi erinomainen tapa muiden joukossa. Tämä tarkoittaa sitä, että näitä tapoja kannattaa yhdistellä ja käyttää samanaikaisesti.

Oma automatisoitubisnes

Oma bisnes tuo vapautta ja rahaa

Oman yrityksen perustaminen vaatii paljon yrittäjä henkisyyttä ja rohkeutta. Toimivan liiketoiminnan kasvattaminen siihen pisteeseen, että kaikki työntekijät pystyvät hoitamaan yrityksen juoksevat tehtävät ilman sinua voi hyvin tapahtua jo muutaman vuoden kuluessa. Vieläpä niin, että sinä pystyisit nostamaan tuon 1500 euroa kuukaudessa itsellesikin rahaa ilman, että tekisit töitä juuri ollenkaan. Oma bisnes tarvitsee tietenkin paljon tietoa omasta alasta ja siitä miten siellä voi tehdä rahaa. Tähän on hyvin mahdollista kuitenkin ottaa mukaan yhtiökumppani tai muuta apua. Tämä tapa vaatii erityisen paljon työtä etenkin alkuun, mutta toisaalta mitä parempaa työtä pystyt tekemään niin sitä enemmän sillä on mahdollista tienata. Kaikki on myös mahdollista ulkoistaa, jotta yrityksen tulo on hyvin passiivista tuloa.

Affiliate-sivut

Affiliate nettisivut eli suosittelumarkkinointi voi toimia hyvin sivutoimisena tapana tuottaa passiivista tuloa. Rakentamalla yksinkertaiset vertailusivut, jossa suosittelet erilaisia tuotteita kävijöille, voi tuottaa mukavasti lisätuloa. Kun sivustolla vieraileva kävijä ostaa sinun linkkisi kautta jonkun tuotteen, niin sinä saat siitä komissiota tietyn prosenttiosuuden verran ostetun tuotteen hinnasta. Rakentamalla sivustoa pikkuhiljaa täysin sivutoimisesti on mahdollista rakentaa 1500 euron lisätulo jopa vuodessa. Tähän saattaa kuitenkin kulua pidempään tai se saattaa vaatia useamman sivuston. Toisaalta jos ajattelee, että luot kerran vuodessa sivuston, joka tuottaa sinulle 300-500 euroa joka kuukausi. Tämä vaatisi siltikin ainoastaan 3-5 vuotta taloudelliseen riippumattomuuteen. Sivujen rakentamiseen kuluu noin 6-12 kuukautta, jonka jälkeen sen tuotot ovat täysin passiivista tuloa. Affiliate-sivuston rakentaminen on lopulta hyvin helppoa, ja jos kiinnostuit tästä aiheesta, niin me opivaurastumaan.fi sivuston tekijät olemme suunnittelemassa kurssia, jossa autamme henkilökohtaisesti ihmisiä rakentamaan tällaisen tulonlähteen. Jos kiinnostuit kurssista niin kysy rohkeasti lisää aiheesta sivun alalaidasta löytyvän sähköpostin kautta.

Yhteenveto

Taloudellinen riippumattomuus on mahdollista saavuttaa jopa muutamissa vuosissa. Me olemme todenneet, että nopein ja paras tapa saavuttaa taloudellinen riippumattomuus ja sen jälkeen vielä nostaa passiivista tuloa joka kuukausi on yhdistää yllä mainitsemiamme tapoja tuottaa lisätuloa. Uskomme, että näiden vinkkien avulla jokaisella olisi mahdollista olla taloudellisesti riippumaton alle 10 vuodessa.

Suurin osa näistä tavoista pyörii nettibisneksen ja netissä olon kautta. Suosittelemme tutustumaan tähän alueeseen sillä nykypäivänä netissä on mahdollisuuksia loputtomasti. Kannattaa myös laajentaa näkemystä siitä, että taloudellinen riippumattomuus ei vaadi suurta sijoitussalkkua vaan pelkästään passiivisen tulonlähteen. Useammalla passiivisella tulonlähteellä takaat taas kantavan pohjan myös hulppeampaan elämäntapaan kuin mitä pelkkä taloudellinen riippumattomuus vielä takaa. Toivotamme onnea ja menestystä sinun unelmiesi tavoitteluun!